Loading icon

Vandfaldenes nordlige rige

Nogle gange, hvor meget ved vi ikke om vores hjemland. I mellemtiden, i dets store vidder, er så fantastiske og helt unikke steder gemt, at det nogle gange tager pusten fra deres jomfruelige skønhed.

Et af disse steder er de uudforskede vidder i det nordvestlige Sibirien.

To utroligt kraftfulde floder flyder dertil - Lena og Yenisei, der fører deres tilstande til det arktiske hav. Her i de kolde og barske vidder finder man hverken høje bjerge eller grønne skove, men ikke desto mindre fascinerer deres skønhed. Her udspringer en stor flod kaldet Lower Tunguska i Lena. Vest for den er der en gradvis stigning i højderne, der bliver til et område med ekstraordinær skønhed kaldet Putorana-plateauet.

Her er det højeste punkt på det centrale sibiriske plateau, Kamen-bjerget, 1701 meter højt.

Den usædvanlige jordoverflade ligner en hvælvet, let skrånende bordplade. Ofte falder bedragerisk fladt terræn brat ned i stejle trin. Floder og vidder af søer funkler i afgrunden. Floder fra midten af ​​plateauet spreder sig som slanger i forskellige retninger. De har mange hårde strømfald, skarpe sving og skarpe sving. Så for eksempel ændrer Kureika-floden sin strømningsretning tre gange.

Putorana-plateauet kan kaldes et ægte eventyrrige af vandfald, som findes på næsten alle floder , både små og større.

Tallige søer i regionen er også unikke, indviklet indvævet i flodnetværket. Der er også meget store, ægte hav med en spejlflade, hvori bjerge reflekteres.

De fleste af bjergene er dækket af skove, hovedsageligt gran og lærk. På plateauet kan du nyde lækre, miljøvenlige nordlige bær, der indeholder tusindvis af forskellige nyttige vitaminer.

På trods af de ret lave vintertemperaturer kan luften på plateauet om sommeren varme op til 30 grader over nul . Selvom dette selvfølgelig er en ret kold og barsk region, der netop slår i øjnene med sin uberørte skønhed. Isen på søerne smelter ikke i lang tid, og de høje tinder er altid dækket af en snehætte, der funkler i solen.

Selv i den varme årstid vil du sjældent møde turister på de store områder, måske de mest modige vovehalse. Mange dele af regionen kan kun nås med helikopter. Men på trods af dette fortsætter Putorana-plateauet med at lokke desperate eventyrere, ikke kun med udstrækningen Russia , men også fra hele verden.

Sightseeing tours in Irkutsk

Guided tours in Yekaterinburg and nearby