Loading icon

TOP 4 attracties in Griekenland

Sinds de oudheid wordt deze staat met recht beschouwd als de bakermat van de beschaving. Iedereen die in dit land zal zijn, zou de talrijke overblijfselen van de geschiedenis moeten bezoeken, die laten zien hoe welvarend het het oude Griekenland in die tijd was.

1. Akropolis van Athene

Het is de moeite waard om te zeggen dat dit object zelfs vandaag de dag wordt beschouwd als een soort verfijnd hoogtepunt van Athene. Dit is een prachtige plek die duizenden mensen aantrekt die de bijzondere bezienswaardigheden van Griekenland met hun eigen ogen willen zien.

Het is opmerkelijk dat de Akropolis een groot aantal oorlogen en natuurrampen heeft doorstaan. Het is verbazingwekkend dat noch mens noch natuur dit historische gebouw, dat verbaast met zijn enorme omvang en vorm, kan vernietigen.

2. Panathinaikos

Dit is een extreem oude structuur, die is gemaakt van wit marmer. Nadat alle vernietigde elementen waren hersteld, werden hier de Olympische Spelen gehouden, die door mensen werden opgenomen.

Een belangrijke grote reconstructie werd ongeveer twee eeuwen geleden uitgevoerd (bijna onmiddellijk na de opgravingen).

Als we het over vandaag hebben, nu wordt het stadion niet alleen gebruikt voor verschillende sportcompetities, maar ook voor interessante evenementen.

3. Navagio Beach

Een aanzienlijk aantal toeristen probeert zo snel mogelijk naar dit strand te gaan. Iedereen die hier wil bezoeken, moet de enige manier gebruiken - per schip, aangezien deze plaats volledig verborgen is voor menselijke ogen.

Reizigers zijn erg enthousiast over Navagio. Dit is in feite een echt pareltje van deze regio's. Het hele land was bedekt met prachtig goudkleurig zand, dat wordt gewassen door het zuiverste water. Dit is een echt paradijs waar je niet meer weg wilt.

Vaak wordt deze plek het eiland van de scheepswrakken genoemd. Dit komt door het feit dat hier ooit een schip van smokkelaars is gezonken. Zelfs nu is niet bekend waarom dit gebeurde.

4. Aquarium van Kreta

Ideaal voor diegenen die liever met kinderen reizen.

De attractie kreeg zijn bekendheid dankzij een enorm aquarium, waarin je naar een verscheidenheid aan bewoners van de diepzee kunt kijken. Om precies te zijn, er zijn 60 containers waarin meer dan 2,4 duizend mariene organismen leven. De tanks zijn zo ontworpen dat het lijkt alsof er een persoon in zee is.

Rondleidingen & Dagtochten op Kreta