Loading icon

Vakantie aan het meer van Heviz, Hongarije

Veel mensen gaan naar het Heviz-meer, in Hongarije, niet alleen om te genezen, maar ook om goed uit te rusten. Het meer heeft een oppervlakte van 4,7 hectare, de bron die het meer voedt bevindt zich in een submeergrot en heeft een diameter van 18 meter. Er zijn twee bronnen met thermaal water, één met een temperatuur van +38 tot +45 graden Celsius, en het tweede mineraal met een temperatuur van +17 graden Celsius, en ze vermengen zich in dezelfde grot.

Het meer zelf is een geologische zeldzaamheid, aangezien veel warmwatermeren op bodems van vulkanische oorsprong, maar alleen het Heviz-meer wordt geacht uit een veenbed te zijn voortgekomen. Het water is geneeskrachtig en bevat veel magnesium en calcium. In het ziekenhuis neemt een arts het op, doet een eerste onderzoek en schrijft op basis daarvan en op basis van de analyses de nodige procedures voor.

In de lobby is er is een gratis bron van waterstofsulfidewater, dat wordt aanbevolen voor mensen met bepaalde spijsverteringsproblemen. De meest populaire en gevraagde procedures zijn verticale extractie onder water en modderpakkingen. De kom van het meer is aan alle kanten omgeven door eiken, dennen en sparren, en langs de kust zijn er volledig open baden.

De lobby heeft een bar, een informatiestand en een kleedkamer. In het ziekenhuis worden verschillende procedures uitgevoerd, ze bevinden zich in binnen- en buitenbaden. En in de apotheek om therapeutische modder te kopen. De kleedkamers van het ziekenhuis zijn schoon, er is een toilet, een douche, een föhn en alles wat je nodig hebt. Het binnenbad bestaat uit vier baden, iedereen kiest wat hij leuk vindt. Je kunt op het meer zelf foto's maken.

Voor vakantiegangers met kinderen is er animatie en een kinderkamer, dat wil zeggen, niemand zal zich vervelen. Het is niet nodig om in het meer te zwemmen, je kunt gewoon op de cirkel liggen, die je gemakkelijk kunt kopen op weg naar het meer of daar kunt huren. Badjas, slippers, handdoek en hoofdkapje kunnen bij het hotel worden opgehaald en naar de procedures worden gebracht, daar mag het.

In de overdekte baden in het midden van het meer is ook alles aanwezig en is er alles wat je nodig hebt om te ontspannen en tot rust te komen. Er zijn voedsel- en verhuurcentra, douches en toiletten, wat belangrijk is, geautomatiseerde hellingen voor gehandicapten, terrassen die open zijn voor recreatie in de zomer en lente, behandelkamers en een kluis voor persoonlijke bezittingen.

De overdekte baden zijn met elkaar verbonden door tunnels waar je doorheen kunt zwemmen het open meer in of de trap af het water in naar de straat.
Indrukken die zeer positief zijn, het is net een stukje paradijs. Op het meer is er de mogelijkheid om niet alleen te genieten van een prachtig uitzicht, maar ook om de sfeer van romantiek en magie te voelen, door avondwandelingen door de stad te maken.

Tours en activiteiten over de hele wereld