Loading icon

Toeristische attractie van Laos

Vol geheimen en mysterieus Azië verbergt in de dichte jungle een miniatuur, maar verbazingwekkend en vol geheimen, de staat Laos. Het land heeft geen toegang tot de zee, maar dit doet niets af aan zijn verdiensten - alles wordt gecompenseerd door de unieke schoonheid van de natuur. Dit koninkrijk trekt toeristen aan die aangetrokken worden door de exotische en onvergetelijke ervaringen.

Een ongelooflijk kleine staat heeft de rijkdom van zijn voorouders op zijn grondgebied bewaard - prachtige paleizen en unieke tempels.

Natuurlijke attracties van Laos

Toeristen die naar Laos komen, moeten zeker een bezoek brengen aan het uitgebreide netwerk van grotten die verloren zijn gegaan in Vientiane. Meer dan 200 unieke grotten zijn ondergronds verborgen. In het Tham Ting-complex kun je de afbeelding van de Boeddha zien. Een ander complex - onlangs ontdekt Khao Rao - ligt in het noorden van Laos. Chom Ong wordt beschouwd als de grootste en meest interessante grot, de lengte is meer dan 13 kilometer, en de Niah-grot werd beroemd vanwege het feit dat er de overblijfselen van een oude man in werden gevonden.

Laos-watervallen

De natuur van Laos geeft toeristen een prachtig gezicht - een waterval die afbrokkelt in duizenden sprays en snel naar beneden valt. Deze waterval, gelegen in het zuiden van Laos, heet Khone Phapheng.

De Mekong rivier is best een mooie plek, maar hier valt hij als een waterval tegen de rotsachtige oevers. De rivier is omgeven door prachtige bossen. In Luang Prabang National Park is er een waterval met turkoois water - Tat Kuang Si. Er zijn behoorlijk mooie watervallen in Zuid-Laos.

Parken en nationale reservaten

Veel reservaten zijn onlangs geopend, dus hun basis kan niet altijd bogen op comfort. Maar dit wordt volledig gecompenseerd door de pracht en schaal van beschermde bossen. In het Phou Khao Khouay-park zullen toeristen verschillende soorten dieren bewonderen, vlinders en vogels, orchideeën.

Hier kun je zwemmen in de poelen van watervallen of een praatje maken met de lokale bevolking.

Culturele monumenten van het land

De hoofdstad van Laos is Vientiane. De stad trekt aan met unieke oude monumenten. In Laos moet je zeker de stupa That Luang met drie niveaus zien - het wordt beschouwd als de nationale schat van het land. De geschiedenis van de hoofdstad van Laos wordt gepresenteerd in het Nationaal Museum. In de hoofdstad vind je zelfs een analoog van de Parijse Arc de Triomphe - het oorlogsmonument Patusai. Gasten van Vientiane en de eigenaren zelf vinden het heerlijk om te ontspannen op het plein, dat naast Patusai ligt.

Trouwens, de boog is opgedragen aan de verdedigers die vochten voor de onafhankelijkheid van Laos. In Vientiane, verbazingwekkend mooie tempels en sculpturen, kan men niet anders dan de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha opmerken. Toeristen die meerdere landen in één reis willen zien, kunnen via de Friendship Bridge gemakkelijk van Laos naar Thailand komen. "Het koninkrijk van miljoenen olifanten" - zo werd Laos in de oudheid genoemd. Dit ongewone en nogal mysterieuze land wacht nog steeds op zijn ontdekkingsreizigers.