Loading icon

De mooiste en veiligste landen in Afrika voor recreatie - Top 6

Reizen is altijd een prettige gedachte. Zeker als het gaat om vakanties op het heetste continent als Afrika. Afrika staat op de tweede plaats qua bevolking. Er leven hier verschillende naties met hun eigen cultuur, taal en gebruiken. In tegenstelling tot andere continenten zijn er veel economisch arme landen in Afrika. Maar onder hen zijn er die veilig zijn voor toeristen.

Landenrangschikking

Vakanties in Madagaskar

Madagascar is een apart eiland. Het wordt beschouwd als de veiligste voor recreatie onder toeristen. Het land heeft veel natuurgebieden en beschermde parken waar zeldzame dieren leven. Het is vermeldenswaard dat 80% van alle flora en fauna alleen in Madagaskar leeft.

Het grootste reservaat is Tsingy de Bemaraha. Bovendien wachten toeristen op prachtige stranden met warm zand.

Het eiland is de thuisbasis van de Avenue of the Baobabs, die is opgenomen in de lijst met natuurlijke wonderen van Afrika. In Ifaty en Sainte-Marie worden strandfeesten en verschillende evenementen voor toeristen georganiseerd. Daarnaast kun je een boottocht maken en bultruggen zien.

Tanzania

Tanzania is een Afrikaans safariland. Er zijn verschillende soorten reizen in Tanzania. Wandelen Kilimanjaro, safari in de Serengeti en eerste contact met vogels in Ngorongoro - dit alles is te vinden in Tanzania. Serengeti is een nationaal park-reservaat, waar meer dan 3 miljoen dieren leven. Ngorongoro ligt in een uitgestorven krater. Het reservaat biedt onderdak aan 25.000 dieren. De meeste zijn gevaarlijke roofdieren.

De bewoners zijn vriendelijk. Toch moeten toeristen waakzamer zijn. Naast safari's en ander amusement heeft Tanzania Zanzibar - een echt resort voor buitenlanders. Hier kun je je aanmelden voor rondleidingen op de kruidenmarkt.

Botswana

Het land staat op de eerste plaats op het gebied van veiligheid. Dit komt doordat het Tswana-volk, Bosjesmannen en Botswana erg vreedzaam zijn. Vroeger woonde er een Britse kolonie in Botswana. En dus spreken de meeste moderne inwoners Engels.

Jaarlijks komen hier meer dan 1 miljoen toeristen. Botswana heeft prachtige parken en reservaten. Ook kunnen toeristen op safari gaan en dieren zien die in hun natuurlijke habitat leven. Het is vermeldenswaard dat het vóór de reis noodzakelijk is om een ​​gele koortsvaccinatie te krijgen.

De meest populaire tour is een reis naar de Kalahari-woestijn en een wandeling door de nationale parken. Veel reizigers worden aangetrokken door de zoektocht naar oude schatten die verborgen waren door de bewoners die enkele millennia geleden leefden.

Kenia

Leider onder landen met ontwikkeld toerisme. De rijkdom van het land bestaat uit wilde dieren, prachtige stranden en natuurreservaten. Toeristen kunnen zich aanmelden voor fotosafari en onderwatersafari. Om zichzelf voor de vlucht te beschermen, moeten buitenlanders zich laten vaccineren tegen malaria.

Oeganda

Oeganda wordt beschouwd als een veilige vakantiebestemming voor buitenlandse toeristen. Voor bezoekers biedt Oeganda een breed scala aan entertainment.

Bijvoorbeeld een bezoek aan het Queen Elizabeth National Park. Andere attracties zijn onder andere de Entebbe Botanical Garden. Hier werd de eerste Tarzan-film opgenomen. Toeristen kunnen het Rwenzori-gebergte bezoeken. Zeilen bloeit in Oeganda. U kunt raften op de Nijl.

Seychellen

Seychellen bestaat uit 100 kleine eilanden, die "hemel op aarde" worden genoemd. In de regel komen jonge stellen en pasgetrouwden naar de Seychellen voor hun huwelijksreis. Op de eilanden kun je duiken en snorkelen. Het land biedt op elk moment van het jaar een comfortabele en veilige vakantie.

Conclusie

Feestdagen in Afrikaanse landen zijn anders. Ongeacht de landkeuze moeten toeristen bijvoorbeeld alle vaccinaties krijgen. Als er geen vaccinatie is, is het noodzakelijk om malariapillen in te slaan. U moet ze echter vóór de vlucht innemen. Ook in Afrika kun je geen rauw water drinken of je tanden ermee poetsen.