Loading icon

Toeristenreis naar Montenegro

Soms moet je je problemen van je afgooien, en een toeristische trip is in dit geval een banale, maar productieve optie. Montenegro (Crna Gora, Montenegro) is een land in Zuidoost-Europa met een kustlijn van 290 kilometer en internetdomeinen .yu en .me. De "Black Mountains" zijn in feite donkergrijze dennen met donkergroene naalden die groeien op grijze kalkstenen bergen.

Een toerist in Montenegro kan in drie categorieën vallen: een "nerd" van klassieke aard, een "adrenalinejunkie" of een zakelijke investeerder. De eersten die de stranden van Montenegro ontmoeten met het bord Blauwe Vlag - steen, kiezel en zand, ze verbergen zich voor de wind in kleine baaien.

Volgens de wetten van het land - het "Europese Park", de het leggen van communicatie is simpelweg onmogelijk als de heilige olijfbomen op een specifiek stuk land groeien - het kappen ervan is verboden.

De tweede - wachtend op de baaien van de Montenegrijnse kust, ooit gezonken schepen en jachten (duiken), watervallen van de Tara canyon (raften), Montenegro Ski Fest in Kolasin (bergskiën), "windsurfen" thermische winden, jacht op iglo en murenen, nachtjacht met torens voor wild zwijn, de legendarische berg Lovcen (paragliding).

De derde heeft deze informatie nodig: Montenegro is een land dat geen deel uitmaakt van de EU, maar met de euro als munteenheid. Daarom zijn dergelijke ontvangsten, zoals uit buitenlands toerisme, belangrijk voor de economie van de staat. Investeren in Montenegrijns onroerend goed is, figuurlijk gesproken, een Montenegrijnse variant van het Russische gezegde "twee vliegen in één klap slaan".

De eerste "haas" is een comfortabele rust "thuis", nou ja, en de tweede "haas" is commercieel - het huren van appartementen door toeristen levert een passief inkomen op. Zakenreizen naar Montenegro zijn een optie die geschikt is voor het houden van conferenties, seminars, maar ook voor het kopen van onroerend goed - huizen, huisjes (Budva, Tivat, Kotor Riviera) of om deel te nemen bij de privatisering van Montenegrijnse ondernemingen.

Toeristische investeringen zijn de financiering van hotels, investeringen in de aanleg van waterparken, resortrestaurants . Montenegrijnen zijn gastvrij, maar niet vreemd aan clans en een zekere mate van conservatisme. Het zijn "traditionele" kooplieden - bijna elke gemiddelde Montenegrijn is de verhuurder van zijn appartement of een deel ervan.

Montenegrijnen beschouwen zichzelf als een oud volk. Dit is een pluspunt. Maar Montenegrijnen hebben geen centrale verwarming en geen warmwatervoorziening. Met zijn bronnen stapt Montenegro de historische oudheid binnen en mondt het via de centrale riolering uit in zee. Dit is een minpuntje.

Tot slot advies. Als u besluit een Montenegrijnse villa te huren, neem dan een oriëntatiepunt aan de kust van Boka Kotorska. Nou nee - het is de moeite waard om de villa's van Montenegro te bekijken, omdat ze bijna altijd een historisch monument uit de 18-19e eeuw zijn.