Loading icon

Bezienswaardigheden die iedereen zou moeten zien

Kerken, kastelen, amfitheaters, herenhuizen. De lijst van menselijke creaties is eindeloos. Maar sommige vallen op door hun ongelooflijke schoonheid of mysterie. Welke gebouwen moet elke reiziger zien?

Saint Sophie-kathedraal

Hagia Sophia is beslist meer dan alleen een heilig gebouw. Gebouwd in de 11e eeuw na Christus voor de behoeften van de christelijke religie, werd het gebouw uiteindelijk de belangrijkste moslimmoskee ter wereld.

De snelheid waarmee deze majestueuze creatie werd opgericht is tot op de dag van vandaag verrassend. Veel toeristen merken op dat de Hagia Sophia er prachtig uitziet tegen de achtergrond van de ondergaande zon boven de Bosporus.

Petra, Jordanië

De oude stad Petra is herhaaldelijk opgenomen in de ranglijst van de mooiste monumenten ter wereld. Dit is een echt labyrint van gebouwen die in de rots zijn uitgehouwen, daterend uit de 3e eeuw voor Christus.

Tegenwoordig wordt deze attractie bezocht door toeristen van over de hele wereld. Er is geen betere plek om je Midden-Oosterse avontuur te beginnen dan deze pittoreske ruïnes verborgen tussen rotsen en kloven.

Piramides van Gizeh, Egypte

Geen reis naar Egypte is compleet zonder een bezoek aan Gizeh. Hier kun je je halsoverkop in de mysterieuze en oude wereld van de farao's storten. En de piramide van Cheops, de grootste attractie van Egypte, wordt beschouwd als een van de 7 wereldwonderen.

De piramides van de farao's zijn de belangrijkste attractie ter wereld, die je niet mag missen.

Angkor Wat, Cambodja

Angkor is een historisch stedelijk complex dat is overgebleven van de voormalige hoofdstad van het Khmer-rijk in het huidige Cambodja. Dit gigantische gebied heeft zowel culturele, religieuze als natuurlijke attracties, wat een volledige dag vol plezierige en bevredigende excursies garandeert.

De meest populaire tempel is Angkor Wat, het centrum van alle toeristische excursies.

Taj Mahal, India

De Taj Mahal is een enorme tempel, of liever een mausoleum, waarin de stoffelijke resten van de geliefde vrouw van de padishah zijn begraven. Het gebouw is volledig gemaakt van wit marmer en is het best bewaarde voorbeeld van Indiase kunst uit de moslimperiode en trekt jaarlijks miljoenen toeristen en inwoners.

Dankzij zijn lot is het bekend geworden als de tempel van de liefde, de meest gefotografeerde plek in India en een monument ingeschreven op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Alle monumentale oude gebouwen zal geen enkele reiziger onverschillig laten. Bij de eerste gelegenheid is het de moeite waard om deze bezienswaardigheden te bezoeken.