Loading icon

Det jag tog med från Hamburg

Eftersom Hamburg är en hamnstad föreställer souvenirer i Hamburg oftast antingen stadens vapen eller så har det ett maritimt tema.

Mariniskt tema i Hamburgs souvenirer.

Det kan vara en segelbåt i olika utföranden (till exempel en segelbåt i en genomskinlig glasflaska), eller kanske en pilotmössa (en svart keps med mörkblå rand).

Största delen av souvenirbutikerna är koncentrerade till stadshusområdet, så jag gjorde det inte ens anstränga mig mycket för att hitta dem.

Jag kunde inte motstå och gå förbi souvenirmagneten med stadens emblem, den är väldigt ljus och elegant. Den här magneten kostade mig cirka 4 euro.

Ett annat köp som min blygsamma budget hade råd med är en lätt sommarmatkasse som jag fick från Duty Free Hamburg Airport som ett minne av Tyskland (för endast 5 euro).

Du är förmodligen förvånad över mina så blygsamma förfrågningar. Men här finns också ett rent praktiskt ögonblick - du behöver inte bära med dig tunga saker och betala för ditt bagage.

Min resa visade sig vara ganska intensiv, totalt på denna resa besökte jag ca 11 stycken städer, så alla saker var noggrant utvalda så att lasten var så lätt som möjligt för mig, flyttade jag med en relativt lätt ryggsäck.

Och här är alla sightseeingturer i Hamburg och bussturer i Hamburg https://foxiepass.com/en/germa...