Loading icon

Verdensarvssteder i Argentina

Velkommen til Argentina ! Vi håber, du nyder dit ophold, men hvis du leder efter nogle steder at besøge, mens du er her, har vi en liste over landets UNESCO-verdensarvssteder. Det er steder, der er specielle for os på grund af deres kulturelle, historiske eller naturlige betydning. Så uden videre:

Iguazu-vandfaldene

Iguazu Falls
er på UNESCOs verdensarvsliste Websted, beliggende på grænsen mellem Argentina og Brazil . Det er det største vandfaldssystem i verden og har 275 fald, der falder over 2 miles (3 kilometer). Parken har to hoveddele:

  • Den øvre Iguazu-flod
  • Nedre Iguazu-floden med dens 275 vandfald

Tehuelche-folkets hulekunst

The Tehuelche peoples' cave art er et UNESCO-verdensarvssted beliggende i Patagonien Andesbjergene i Neuquen-provinsen i Argentina. Den er sammensat af to grupper af klippekunststeder: Cueva de las Manos (Hændernes Hule) og Cueva de los Monjes (Munkens Hule). Malerierne menes at være over 10.000 år gamle og er malet i en rødlig farve, der repræsenterer blod fra dyr dræbt af jægere på det tidspunkt. De viser vilde dyr som guanacos (en art, der ligner lamaer), rheas (store fugle uden fly), ræve og mennesker, der udfører ritualer sammen med dem eller jager dem for at få mad; der er også scener, der skildrer kampe mellem stammefolk, der bruger spyd mod fjender, der var bevæbnet med køller og skjolde lavet af træ.

Wilkerson House (Cocoliche)

Wilkerson House er et historisk husmuseum beliggende i byen Cocoliche i Cañuelas Partido i Buenos Aires-provinsen, Argentina. Det blev erklæret et nationalt historisk monument i 1975. Bygningen blev designet af arkitekten Juan Antonio Buschiazzo og bygget mellem 1884 og 1886 for Dr. John Wilkerson (1853-1928), som var immigreret fra Skotland til Argentina i en alder af 20. Huset har to etager på dens hovedfacade med fem vinduer pr. etage; den har også en terrasse med udsigt over Lake Nahuel Huapi .

Lujan de Cuyo , Mendoza-provinsen

Lujan de Cuyo er en vinproducerende region i Argentina, beliggende i Mendoza-provinsen. Byen Lujan de Cuyo er hovedstaden i dette vinproducerende område og er blevet erklæret som verdensarvssted af UNESCO, fordi den har bevaret sin traditionelle arkitektur gennem tiden. Byen blev etableret af spanske kolonister i 1762 som en af mange jesuitermissioner i Sydamerika i denne periode; de fleste blev dog forladt, før de kunne nå deres mål, fordi de var for langt fra andre bosættelser til, at forsyninger eller forstærkninger nemt kunne nå frem.

Puerto Madryn , Chubut-provinsen

En by i provinsen Chubut, Argentina. Byen ligger på Patagoniens atlanterhavskyst og er hjemsted for nogle af de vigtigste dyrereservater i Argentina. Den har en befolkning på cirka 35.000 indbyggere (ifølge folketællingen i 2017).

Puerto Madryn blev grundlagt af Francisco Pascual Oroquieta den 8. december 1885 som en landbrugskoloni ved navn "Nueva Austria". Den 5. juni 1888 blev det omdøbt til "Puerto Nuevo" ved dekret #5460, men ændrede igen til sit nuværende navn efter at være blevet genindarbejdet i Chile under præsident Rocas styre fra 1880-1886 til 1893-1901

Los Glaciares National Park

Nationalparken ligger i provinsen Santa Cruz og er en del af et UNESCOs verdensarvssted, der omfatter andre nationalparker i Chile og Argentina, kaldet Patagonia - Sydamerikas vilde hjerte.
Nationalparken Glaciares er en af de mest besøgte turistdestinationer i Argentina, fordi den har mange gletsjere og søer. Det er dog også hjemsted for mange andre dyr, såsom andinske kondorer, pumaer og guanacoer.
Ischigualasto Natural Park

Ischigualasto Naturpark er et UNESCOs verdensarvssted, beliggende i Argentinas Salta-provinsen. Parken omfatter en bred vifte af landskaber og økosystemer – fra høje sletter til kløfter og bjerge – og er hjemsted for mange planter og dyr, der er endemiske for regionen.

Området har røde sandstensklipper, der rager ud i dale fyldt med tropiske skove, der har været uberørt af menneskehænder, siden de blev dannet for millioner af år siden af lavastrømme fra vulkaner i nærheden; du kan se disse formationer mange steder i dette økosystem i dag!

Argentina er hjemsted for mange ikoniske steder, der er på UNESCOs verdensarvsliste. Disse omfatter Iguazu-vandfaldene, Tehuelche-folkets hulekunst og Lujan de Cuyo, Mendoza-provinsen.