Loading icon

Werelderfgoedlocaties in Argentinië

Welkom in Argentinië! We hopen dat u geniet van uw verblijf, maar voor het geval u op zoek bent naar een aantal sites die u kunt bezoeken terwijl u hier bent, hebben we een lijst met de UNESCO-werelderfgoedlocaties van het land. Dit zijn plaatsen die voor ons bijzonder zijn vanwege hun culturele, historische of natuurlijke betekenis. Dus zonder verder oponthoud:

< strong>Iguazu-watervallen

Iguazu-watervallen
staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO, gelegen op de grens tussen Argentinië en Brazilië. Het is het grootste watervalsysteem ter wereld en beschikt over 275 watervallen die meer dan 3 kilometer afdalen. Het park bestaat uit twee hoofddelen:

  • De bovenloop van de Iguazu-rivier
  • Lagere Iguazu-rivier met zijn 275 watervallen

Tehuelche-grotkunst

De grotkunst van het Tehuelche-volk is een UNESCO-werelderfgoedlocatie in de Patagonische Andes, in de provincie Neuquen in Argentinië. Het bestaat uit twee groepen rotskunstsites: Cueva de las Manos (Grot van Handen) en Cueva de los Monjes (Monniksgrot). De schilderijen zijn vermoedelijk meer dan 10.000 jaar oud en zijn geverfd in een roodachtige kleur die het bloed vertegenwoordigt van dieren die in die periode door jagers zijn gedood. Ze tonen wilde dieren zoals guanaco's (een soort die lijkt op lama's), rheas (grote loopvogels), vossen en mensen die samen met hen rituelen uitvoeren of op hen jagen voor voedsel; er zijn ook scènes die gevechten uitbeelden tussen stamleden die speren gebruiken tegen vijanden die gewapend waren met knuppels en schilden van hout.

Wilkerson House (Cocoliche)

Wilkerson House is een historisch huismuseum gevestigd in de stad Cocoliche, in de Cañuelas Partido van de provincie Buenos Aires, Argentinië. Het werd in 1975 uitgeroepen tot Nationaal Historisch Monument. Het gebouw is ontworpen door architect Juan Antonio Buschiazzo en gebouwd tussen 1884 en 1886 voor Dr. John Wilkerson (1853-1928), die op 20-jarige leeftijd vanuit Schotland naar Argentinië was geëmigreerd. twee verdiepingen aan de voorgevel met vijf ramen per verdieping; het heeft ook een terras met uitzicht op Lake Nahuel Huapi.

Lujan de Cuyo , provincie Mendoza

Lujan de Cuyo is een wijnproducerend gebied in Argentinië, gelegen in de provincie Mendoza. De stad Lujan de Cuyo is de hoofdstad van dit wijnproducerende gebied en is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed omdat het zijn traditionele architectuur in de loop van de tijd heeft behouden. De stad werd in 1762 door Spaanse kolonisten gesticht als een van de vele jezuïetenmissies in Zuid-Amerika in die periode; de meesten werden echter verlaten voordat ze hun doelen konden bereiken, omdat ze te ver van andere nederzettingen verwijderd waren om voorraden of versterkingen gemakkelijk aan te laten komen.

Puerto Madryn, provincie Chubut

Een stad in de provincie Chubut, Argentinië. De stad ligt aan de Atlantische kust van Patagonië en is de thuisbasis van enkele van de belangrijkste natuurreservaten in Argentinië. Het heeft een bevolking van ongeveer 35.000 inwoners (volgens de volkstelling van 2017).

Puerto Madryn werd op 8 december 1885 gesticht door Francisco Pascual Oroquieta als een landbouwkolonie met de naam "Nueva Austria". Op 5 juni 1888 werd het omgedoopt tot "Puerto Nuevo" bij decreet #5460, maar veranderde opnieuw in zijn huidige naam nadat het tijdens het bewind van president Roca van 1880-1886 tot 1893-1901 opnieuw in Chili was opgenomen

< a href="https://www.losglaciares.com/nl/parque/">Los Glaciares Nationaal Park

Het nationale park, gelegen in de provincie Santa Cruz, maakt deel uit van een UNESCO-werelderfgoed dat andere nationale parken in Chili en Argentinië omvat, genaamd Patagonië - het wilde hart van Zuid-Amerika.
Het Glaciares National Park is een van de meest bezochte toeristische bestemmingen in Argentinië omdat het veel gletsjers en meren. Het is echter ook de thuisbasis van vele andere dieren, zoals Andescondors, poema's en guanaco's.
Ischigualasto Natuurpark

Ischigualasto Natuurpark is een UNESCO Werelderfgoed Locatie, gelegen in de provincie Salta in Argentinië. Het park omvat een grote verscheidenheid aan landschappen en ecosystemen, van hoogvlakten tot ravijnen en bergen, en herbergt veel planten en dieren die endemisch zijn in de regio.

Het gebied heeft rode zandstenen kliffen die uitsteken in valleien vol met tropische bossen die onaangetast zijn door mensenhanden sinds ze miljoenen jaren geleden werden gevormd door lavastromen van vulkanen in de buurt; je kunt deze formaties tegenwoordig op veel plaatsen in dit ecosysteem zien!

Argentinië is de thuisbasis van vele iconische sites die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Deze omvatten de Iguazu-watervallen, de grotkunst van Tehuelche-volkeren en Lujan de Cuyo, provincie Mendoza.