Loading icon

Hvad skal man se i København - Top 7 mest interessante seværdigheder

Copenhagen kan helt sikkert kaldes en af ​​de smukkeste europæiske byer. Her ser moderne arkitektur harmonisk sammen med gamle bygninger, og et stort antal kanaler og broer gør hovedstaden Denmark til en nordlig analog af Venice .

Interessante steder i København

1. The new harbor er byens kendetegn og er samtidig et af de hyggeligste og mest populære områder. Her er der på begge sider af kanalen små flerfarvede huse, der synes at stamme fra siderne i Andersens eventyr. Gamle træskibe og husbåde svajer langsomt på kanalens bølger. Mange turister, der kommer til dette sted, ønsker også med egne øjne at se bronzestatuen af ​​Den Lille Havfrue, som er blevet et nationalt symbol ikke kun for København, men for hele Danmark.

2. Amalienborg Palace er en anden berømt attraktion i Danmarks hovedstad. Dette kompleks var også bolig for den kongelige familie. Nu huser paladset et museum (det blev i øvrigt bygget til ære for dronning Sofia), og en af ​​dets bygninger er stadig vært for ferier og vigtige møder. 12:00 er der vagtskifte, som ser lidt teatralsk ud.

3. City Hall in Copenhagen er et sted, der er værd at besøge for hver turist. Dens top i form af et tårn med et spir er et af de højeste punkter i byen. For at se den fascinerende byudsigt fra rådhusets observationsdæk skal du klatre op ad vindeltrappen på 300 trin. Men ingen af ​​turisterne har endnu fortrudt denne svære opstigning, efter at have set et så svimlende syn. Og tårnuret viser udover tid også datoen, månekalenderen og vigtige kristne helligdage.

4. Tivoli Gardens theme park er en af ​​de største parker i Skandinavien, hvor selv voksne kan huske deres barndom og føle sig som et barn. Det blev grundlagt i 1843. Her kan du se mange attraktioner, blomsterhaver, interessante paladser og springvand, og på helligdage afholdes forskellige forestillinger og konkurrencer om bestemte emner i parken.

5. The Round Tower er endnu et berømt observationsdæk, hvorfra du kan se udsigten over København i al sin pragt. Dette navn blev givet til et gammelt astronomisk observatorium 35 meter højt, bygget for omkring 400 år siden. Et andet træk ved Rundetårn er, at der slet ikke er nogen trin inde i det - du kan gå ovenpå ved at bruge en spiralvej.

6. The National Museum of Denmark  er en imponerende samling af historiske og kulturelle udstillinger fra forskellige epoker - fra vikingetiden til renæssancen. Her kan du med egne øjne se gamle mønter, våben, samt husholdningsartikler og kirkeredskaber. Udover permanente udstillinger har Nationalmuseet også mulighed for at besøge vandreudstillinger.

7. Frederik's Church er et af de smukkeste steder i Danmarks hovedstad. Den er også kendt under et andet navn - Marmorkirken. Marmor og kalksten blev brugt i dens konstruktion, og toppen er kronet med en kuppel, som er understøttet af 12 søjler. Kirkens vægge er dekoreret med basrelieffer og skulpturer, og glasmosaikvinduer skaber et smukt farvespil på gulvet indeni.