Loading icon

Wat te zien in Kopenhagen - Top 7 meest interessante bezienswaardigheden

Kopenhagen kan zonder meer een van de mooiste Europese steden genoemd worden. Hier past moderne architectuur harmonieus samen met oude gebouwen, en een groot aantal kanalen en bruggen maken van de hoofdstad van Denemarken een noordelijke analoog van Venetië .

Interessante plekken in Kopenhagen

1. De nieuwe haven is het kenmerk van de stad en tegelijkertijd een van de gezelligste en populairste gebieden. Hier, aan weerszijden van het kanaal, staan ​​kleine veelkleurige huisjes die lijken te stammen uit de pagina's van Andersens sprookjes. Oude houten schepen en woonboten deinen langzaam op de golven van het kanaal. Veel toeristen die naar deze plek komen, willen ook met eigen ogen het bronzen beeld van de kleine zeemeermin zien, dat niet alleen een nationaal symbool is geworden van Kopenhagen, maar van heel Denemarken.

2. paleis Amalienborg is een andere beroemde attractie in de hoofdstad van Denemarken. Dit complex was ook de residentie van de koninklijke familie. Nu herbergt het paleis een museum (trouwens, het werd gebouwd ter ere van koningin Sofia), en in een van de gebouwen worden nog steeds vakanties en belangrijke vergaderingen gehouden. Om 12.00 uur is er een wisseling van de wacht, wat een beetje theatraal oogt.

3. Het stadhuis van Kopenhagen is voor elke toerist een bezoek waard. De top in de vorm van een toren met spits is een van de hoogste punten van de stad. Om het betoverende uitzicht op de stad te zien vanaf het observatiedek van het stadhuis, moet je de wenteltrap van 300 treden beklimmen. Maar geen van de toeristen heeft tot nu toe spijt gehad van deze moeilijke beklimming, na zo'n duizelingwekkend gezicht te hebben gezien. En de torenklok toont, naast de tijd, de datum, de maankalender en belangrijke christelijke feestdagen.

4 . Themapark Tivoli Gardens is een van de grootste parken in Scandinavië, waar zelfs volwassenen zich hun kindertijd kunnen herinneren en zich als een kind kunnen voelen. Het werd opgericht in 1843. Hier kunt u vele attracties, bloementuinen, interessante paleizen en fonteinen zien, en op feestdagen worden er in het park verschillende uitvoeringen en wedstrijden gehouden over bepaalde onderwerpen.

5. De Ronde Toren is een ander beroemd observatiedek van waaruit je het uitzicht op Kopenhagen in al zijn glorie kunt zien. Deze naam werd gegeven aan een oud astronomisch observatorium van 35 meter hoog, ongeveer 400 jaar geleden gebouwd. Een ander kenmerk van de Ronde Toren is dat er helemaal geen trappen in zitten - je kunt naar boven gaan via een spiraalvormige weg.

6. Het Nationaal Museum van Denemarken  is een indrukwekkende verzameling historische en culturele tentoonstellingen uit verschillende tijdperken - van de Vikingtijd tot de Renaissance. Hier kunt u met eigen ogen oude munten, wapens, maar ook huishoudelijke artikelen en kerkgerei zien. Naast permanente tentoonstellingen heeft het Nationaal Museum ook de mogelijkheid om reizende tentoonstellingen te bezoeken.

7. Frederikskerk is een van de mooiste plekken in de hoofdstad van Denemarken. Het is ook bekend onder een andere naam - de Marmeren Kerk. Marmer en kalksteen werden gebruikt bij de constructie en de top is bekroond met een koepel, die wordt ondersteund door 12 kolommen. De muren van de kerk zijn versierd met bas-reliëfs en sculpturen, en glas-in-loodramen creëren een prachtig kleurenspel op de vloer binnenin.