Loading icon

Hvilke attraktioner skal du besøge i Budapest

Budapest er en unik by, der engang var en del af det østrig-ungarske imperium. Ungarns hovedstad har mange attraktioner og seværdigheder at se. Mange mennesker, der besøger Budapest, elsker dens arkitektur, historie og kultur. I denne artikel vil vi diskutere nogle af de mest populære attraktioner i Budapest, så du kan planlægge din rejse i overensstemmelse hermed! Det er ingen hemmelighed, at Budapest er en af Europas smukkeste byer, men det kan være svært at navigere i det til tider forvirrende offentlige transportsystem. Heldigvis er det meget nemmere at flyve dertil end at tage tog eller busser! For at finde de bedste flytilbud kan du bruge avia-scanner  til at sammenligne forskellige flyselskabers priser efter datointerval og tidsramme.

Den ungarske parlamentsbygning

The Hungarian Parliament Building er den mest populære attraktion for besøgende til Budapest, og det med god grund. Du kan besøge bygningen mandag til fredag fra 8.00 til 16.00, men den er lukket på helligdage. Gavebutikken er åben til kl. 15.30, så hvis du vil hente nogle ungarske souvenirs eller spise frokost på deres cafe (som serverer traditionelle ungarske retter), skal du sørge for at planlægge i overensstemmelse hermed!

Selve bygningen blev bygget mellem 1885 og 1902 af Frigyes Schulek i nyklassicistisk stil med nogle art nouveau-indslag smidt ind her og der for god ordens skyld. Det har en udstillingshal, der er vært for skiftende udstillinger i løbet af året; disse omfatter både midlertidige udstillinger, der viser lokale kunstnere såvel som permanente udstillinger med stykker fra Ungarns historie, såsom gamle relikvier genvundet fra udgravninger eller malerier skabt af berømte malere under deres tid, der boede her, såsom Mihaly Zichy, der levede i 1788-1860 år gammel periode som tidsramme skabte han mange smukke stykker, inklusive "Mordet på kong Ladislaus V", som skildrer, hvordan kongen døde efter at være blevet stukket af en bondedreng ved navn Janos Vidorcsik, der ønskede hævn over sin konge, fordi Ladislaus havde dræbt sin far tidligere, da han forsøgte at flygte fra fængslet, hvor han var blevet spærret inde, før han begik tyveriforbrydelser mod en anden person.

St. Stephen's Basilica

St. Stephen's Basilica er en romersk-katolsk kirke i Budapest, Ungarn. Det er den største kirkebygning i Ungarn og den tredjestørste sådanne bygning i Europa (efter Peterskirken og St. Paul uden for murene). Den nuværende basilika blev bygget mellem 1854 og 1906 (klokketårnet blev tilføjet senere), baseret på planerne fra arkitekten Miklós Ybl, som også tegnede flere andre vigtige bygninger i Budapest, herunder det ungarske nationalmuseum og Széchenyi-badene.

Den første kirke på dette sted blev bygget under kong Stephen I's regeringstid (975-1038 e.Kr.), og derfor er dens navn; dog er der kun nogle ruiner tilbage i dag, da de fleste blev ødelagt af tyrkiske angribere under deres invasion i Ungarn i 1526 e.Kr..

Byparken

Hvis du leder efter noget at lave på en solskinsdag, så er the City Park dit sted. Parken er den største i Budapest og er samtidig en af Europas største byparker. Den indeholder en forlystelsespark, zoologisk have og restaurant samt flere søer og rosenhaver. Det mest berømte træk ved dette store grønne område er dens sø med både, som turister kan leje under deres besøg i Ungarns hovedstad.

Szechenyi Thermal Baths

The Szechenyi Thermal Baths er et smukt sted at slappe af og slappe af. Du kan svømme, dyrke sport eller lave andre aktiviteter. Du kan også gå i spaen og få massage! Det er også et fantastisk sted at mødes med venner og familie, fordi der er så mange ting, I kan lave der sammen.

Hvis du vil slappe af i Budapest, men ikke ved, hvor du skal begynde at lede efter afslapning steder, så har vi gode nyheder til dig: der er masser af muligheder! En mulighed hedder "Szechenyi Baths", hvilket lyder ret bekendt, nu hvor vi har talt om det her på siden:) Dette badehus blev bygget af arkitekten Imre Steindl i 1913-1916 ved hjælp af arkitektur i maurisk stil, hvilket får det til at se rigtig cool ud fra også udenfor (hvis billeder kunne tale). Indeni venter der dog endnu mere skønhed på os - masser af marmorgulve overalt på de fleste områder sammen med ovenlysvinduer over hovedet, der får alt til at virke lysere end normalt; plus nogle fantastiske udsigter med udsigt over Donau!

Donau-floden

The Danube River er den næstlængste flod i Europa og den næstlængste flod i verden. Den flyder gennem 10 lande, herunder Ungarn, Østrig og Tyskland. Donau starter i Tyskland ved Donaueschingen (Donaueschingen er en by i Baden-Wuerttemberg). Derfra flyder den mod øst, indtil den når Passau, hvor den drejer mod syd, før den vender tilbage mod nord igen ved Wien. Derfra fortsætter det med at flyde østpå, indtil det når Budapest, hvor vi starter vores rejse!

Heltenes Plads

Heroes' Square er en stor offentlig plads i hjertet af Budapest, Ungarn. Det ligger ved foden af Castle Hill og er omkranset af flere historiske bygninger, herunder det ungarske nationalmuseum og Terrorens hus. Pladsen mindes dem, der døde i kamp for deres land.

Det er en af de bedste attraktioner i Budapest fordi den har så mange ting at se og lave! Du kan også finde mange springvand, statuer, monumenter, museer og andre ting der! Der er også nogle hyggelige caféer, hvor du kan snuppe en bid, før du fortsætter din dag med mere sightseeing rundt i byen!

Vejret her plejer at være temmelig varmt året rundt, så når som helst ville det være fantastisk, men hvis det er muligt, så prøv at undgå sommeren måneder (juli-august), fordi de har tendens til at blive ret varme i disse tider på grund af alle turister, der kommer ud i denne periode, såvel som lokalbefolkningen, der gør deres bedste for ikke at lide under hedebølger, mens de også har det sjovt udenfor!

Den store synagoge i Esztergom

The Great Synagogue of Esztergom er den største synagoge i Ungarn, beliggende i byen Esztergom. Den blev bygget i 1859 og dens design er baseret på synagogens design i Sighet (før den blev ødelagt under Anden Verdenskrig).

Madame Tussauds Budapest Voksmuseum

Madame Tussauds Budapest Wax Museum er et must-see for alle, der besøger Budapest. Museet ligger i hjertet af byen, ved siden af Liberty Square og Chain Bridge. Det er et ideelt sted for familier, som kan hygge sig, mens de lærer om ungarsk historie og kultur gennem dens imponerende samling af figurer fra verdenshistorien og nutidige berømtheder.

Madame Tussauds' hovedattraktion er, at du kan tage billeder med dine yndlingskunstnere, -skuespillere eller sportsudøvere! Du kan også se flere shows, hvor de optræder på scenen eller interagerer med besøgende!

Budapest er en smuk by med mange attraktioner at se og ting at gøre. Hvis du planlægger at besøge Budapest, håber vi, at denne artikel har hjulpet dig i gang med din forskning!