Loading icon

Welke bezienswaardigheden ga je bezoeken in Boedapest

Boedapest is een unieke stad die ooit deel uitmaakte van het Oostenrijks-Hongaarse rijk. De hoofdstad van Hongarije heeft veel bezienswaardigheden en bezienswaardigheden. Veel mensen die Boedapest bezoeken, houden van de architectuur, geschiedenis en cultuur. In dit artikel bespreken we enkele van de meest populaire attracties in Boedapest, zodat je je reis daarop kunt plannen! Het is geen geheim dat Boedapest een van de mooiste steden van Europa is, maar het kan moeilijk zijn om door het soms verwarrende openbaar vervoersysteem te navigeren. Gelukkig is vliegen erheen veel gemakkelijker dan treinen of bussen nemen! Om de beste vluchtaanbiedingen te vinden, kunt u via-scanner gebruiken om de tarieven van verschillende luchtvaartmaatschappijen te vergelijken op datumbereik en tijdsbestek.

Het Hongaarse parlementsgebouw

Het Hongaarse parlementsgebouw is de meest populaire attractie voor bezoekers aan Boedapest, en terecht. Je kunt het gebouw bezoeken van maandag tot en met vrijdag van 08.00 uur tot 16.00 uur, maar op feestdagen is het gesloten. De cadeauwinkel is open tot 15.30 uur, dus als je wat Hongaarse souvenirs wilt kopen of wilt lunchen in hun café (dat traditionele Hongaarse gerechten serveert), zorg er dan voor dat je dienovereenkomstig plant!

Het gebouw zelf werd gebouwd tussen 1885 en 1902 van Frigyes Schulek in neoklassieke stijl met hier en daar wat art nouveau-accenten voor de goede orde. Het heeft een tentoonstellingshal waar het hele jaar door wisselende exposities worden gehouden; deze omvatten zowel tijdelijke tentoonstellingen met lokale kunstenaars als permanente tentoonstellingen met stukken uit de geschiedenis van Hongarije, zoals oude relikwieën die zijn teruggevonden bij opgravingen of schilderijen gemaakt door beroemde schilders tijdens hun verblijf hier, zoals Mihaly Zichy die leefde in de periode 1788-1860 jaar oud binnen in welk tijdsbestek creëerde hij vele prachtige stukken, waaronder "The Murder of King Ladislaus V", die laat zien hoe de koning stierf nadat hij was neergestoken door een boerenjongen genaamd Janos Vidorcsik die wraak wilde nemen op zijn koning omdat Ladislaus zijn vader eerder had vermoord toen hij probeerde te ontsnappen uit de gevangenis waar hij was opgesloten voorafgaand aan het plegen van diefstallen tegen een andere persoon.

St. Sint-Stefanusbasiliek

St. De Sint-Stefanusbasiliek is een rooms-katholieke kerk in Boedapest, Hongarije. Het is het grootste kerkgebouw in Hongarije en het op twee na grootste gebouw in Europa (na de Sint-Pietersbasiliek en Sint-Paulus buiten de muren). De huidige basiliek werd gebouwd tussen 1854 en 1906 (het belfort werd later toegevoegd), naar de plannen van architect Miklós Ybl, die ook verschillende andere belangrijke gebouwen in Boedapest ontwierp, waaronder het Hongaars Nationaal Museum en de Széchenyi-baden.

De eerste kerk op deze plek werd gebouwd tijdens de regering van koning Stefanus I (975-1038 n.Chr.), vandaar de naam; er zijn echter slechts enkele ruïnes over, aangezien de meeste werden verwoest door Turkse indringers tijdens hun invasie in Hongarije in 1526 na Christus.

Het stadspark

Als u op zoek bent naar iets om te doen op een zonnige dag, dan is het Stadspark jouw plaats. Het park is het grootste van Boedapest en tevens een van de grootste stadsparken van Europa. Het bevat een pretpark, dierentuin en restaurant, evenals verschillende meren en rozentuinen. Het bekendste kenmerk van deze grote groene ruimte is het meer met boten die toeristen kunnen huren tijdens hun bezoek aan de hoofdstad van Hongarije.

De thermale baden van Szechenyi

De thermale baden van Szechenyi is een prachtige plek om te ontspannen en tot rust te komen. U kunt gaan zwemmen, sporten of andere activiteiten ondernemen. Je kunt ook naar de spa gaan en een massage krijgen! Het is ook een geweldige plek om af te spreken met vrienden en familie, want er zijn zoveel dingen die je daar samen kunt doen.

Als je wilt relaxen in Boedapest maar niet weet waar je moet beginnen met het zoeken naar relaxplekjes, dan hebben we goed nieuws voor je: er zijn tal van mogelijkheden! Een optie heet "Szechenyi-baden", wat vrij bekend klinkt nu we er hier op deze pagina over hebben gesproken:) Dit badhuis is gebouwd door architect Imre Steindl in 1913-1916 met behulp van architectuur in Moorse stijl, waardoor het er echt cool uitziet vanaf ook buiten (als foto's konden praten). Binnen wacht ons echter nog meer schoonheid - veel marmeren vloeren in de meeste ruimtes, samen met dakramen boven het hoofd waardoor alles helderder lijkt dan normaal; plus een aantal geweldige uitzichten over de rivier de Donau!

De rivier de Donau

De rivier de Donau is de op één na langste rivier van Europa en de op een na langste rivier ter wereld. Het stroomt door 10 landen, waaronder Hongarije, Oostenrijk en Duitsland. De Donau begint in Duitsland bij Donaueschingen (Donaueschingen is een stad in Baden-Württemberg). Van daaruit stroomt het naar het oosten totdat het Passau bereikt, waar het naar het zuiden draait voordat het weer naar het noorden gaat bij Wenen. Van daaruit blijft het naar het oosten stromen totdat het Boedapest bereikt, waar we onze reis zullen beginnen!

Heldenplein

Heldenplein a> is een groot openbaar plein in het hart van Boedapest, Hongarije. Het ligt aan de voet van Castle Hill en wordt begrensd door verschillende historische gebouwen, waaronder het Hongaars Nationaal Museum en het House of Terror. Het plein herdenkt degenen die stierven terwijl ze vochten voor hun land.

Het is een van de beste attracties in Boedapest omdat er zoveel te zien en te doen is! Je vindt er ook veel fonteinen, standbeelden, monumenten, musea en andere dingen! Er zijn ook enkele leuke cafés waar u een hapje kunt eten voordat u uw dag vervolgt met meer bezienswaardigheden in de stad!

Het weer is hier het hele jaar door behoorlijk warm, dus elk moment zou geweldig zijn, maar probeer indien mogelijk de zomermaanden (juli - augustus) omdat ze in deze tijden behoorlijk heet kunnen worden door alle toeristen die in deze periode naar buiten komen en de lokale bevolking die zijn best doet om geen last te hebben van hittegolven terwijl ze ook buiten plezier hebben!

< h2>De Grote Synagoge van Esztergom

De Grote Synagoge van Esztergom is de grootste synagoge in Hongarije, gelegen in de stad Esztergom. Het werd gebouwd in 1859 en het ontwerp is gebaseerd op dat van de synagoge in Sighet (voordat het werd verwoest tijdens de Tweede Wereldoorlog).

wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds Boedapest

Madame Tussauds Budapest Wax Museum is een must-see voor iedereen die Boedapest bezoekt. Het museum bevindt zich in het hart van de stad, naast het Vrijheidsplein en de Kettingbrug. Het is een ideale plek voor gezinnen, die zich kunnen vermaken terwijl ze leren over de Hongaarse geschiedenis en cultuur dankzij de indrukwekkende verzameling figuren uit de wereldgeschiedenis en hedendaagse beroemdheden.

De belangrijkste attractie van Madame Tussauds is dat je foto's kunt maken met je favoriete artiesten, acteurs of sporters! Je kunt ook verschillende shows bekijken waar ze op het podium optreden of interactie hebben met bezoekers!

Boedapest is een prachtige stad met veel bezienswaardigheden en dingen die er te doen zijn. Als je van plan bent Boedapest te bezoeken, hopen we dat dit artikel je heeft geholpen om aan de slag te gaan met je onderzoek!