Loading icon

Hvilke attraksjoner skal du besøke i Budapest

Budapest er en unik by som en gang var en del av det østerriksk-ungarske riket. Ungarns hovedstad har mange attraksjoner og severdigheter å se. Mange som besøker Budapest elsker arkitekturen, historien og kulturen. I denne artikkelen vil vi diskutere noen av de mest populære attraksjonene i Budapest, slik at du kan planlegge reisen deretter! Det er ingen hemmelighet at Budapest er en av Europas vakreste byer, men det kan være vanskelig å navigere i det til tider forvirrende offentlige transportsystemet. Heldigvis er det mye enklere å fly dit enn å ta tog eller buss! For å finne de beste flytilbudene kan du bruke avia-scanner for å sammenligne forskjellige flyselskapers priser etter datoperiode og tidsramme.

Den ungarske parlamentsbygningen

Den ungarske parlamentsbygningen er den mest populære attraksjonen for besøkende til Budapest, og med god grunn. Du kan besøke bygningen mandag til fredag fra kl. 08.00 til 16.00, men den er stengt på helligdager. Gavebutikken er åpen til kl. 15.30, så hvis du vil hente noen ungarske suvenirer eller spise lunsj på kafeen deres (som serverer tradisjonell ungarsk mat), sørg for å planlegge deretter!

Selve bygningen ble bygget mellom 1885 og 1902 av Frigyes Schulek i nyklassisistisk stil med noen art nouveau-innslag slengt inn her og der for godt mål. Den har en utstillingshall som er vert for skiftende utstillinger gjennom året; disse inkluderer både midlertidige utstillinger som viser lokale kunstnere så vel som permanente utstillinger med stykker fra Ungarns historie som gamle relikvier gjenvunnet fra utgravninger eller malerier laget av kjente malere i løpet av deres tid som bodde her som Mihaly Zichy som levde i 1788-1860 år gammel periode som tidsramme skapte han mange vakre stykker inkludert "Mordet på kong Ladislaus V" som skildrer hvordan kongen døde etter å ha blitt knivstukket av bondegutt ved navn Janos Vidorcsik som ønsket hevn mot kongen sin fordi Ladislaus hadde drept faren sin tidligere da han forsøkte å rømme fra fengselet der han hadde blitt sperret inne før han begikk tyveriforbrytelser mot en annen person.

St. Stefansbasilikaen

St. Stefansbasilikaen er en romersk-katolsk kirke i Budapest, Ungarn. Det er den største kirkebygningen i Ungarn og den tredje største slike bygningen i Europa (etter St. Peters basilika og St. Paul utenfor murene). Den nåværende basilikaen ble bygget mellom 1854 og 1906 (klokketårnet ble lagt til senere), basert på planene til arkitekten Miklós Ybl som også tegnet flere andre viktige bygninger i Budapest, inkludert det ungarske nasjonalmuseet og Széchenyi-badene.

Den første kirken på denne siden ble bygget i løpet av regjeringen til kong Stefan I (975-1038 e.Kr.), derav navnet; Imidlertid gjenstår bare noen ruiner i dag, da de fleste ble ødelagt av tyrkiske inntrengere under deres invasjon i Ungarn i 1526 e.Kr.

Byparken

Hvis du leter etter noe å gjøre på en solrik dag, da er byparken ditt sted. Parken er den største i Budapest og er også en av Europas største byparker. Den inneholder en fornøyelsespark, dyrehage og restaurant samt flere innsjøer og rosehager. Det mest kjente ved dette store grøntområdet er innsjøen med båter som turister kan leie under besøket i Ungarns hovedstad.

Szechenyi termalbad

Szechenyi termalbad er et vakkert sted å slappe av og slappe av. Du kan svømme, spille sport eller gjøre andre aktiviteter. Du kan også gå på spaet og få en massasje! Det er også et flott sted å møte venner og familie fordi det er så mange ting dere kan gjøre der sammen.

Hvis du vil slapp av i Budapest, men vet ikke hvor du skal begynne å lete etter avslappende steder, så har vi gode nyheter til deg: det er mange alternativer! Ett alternativ heter "Szechenyi Baths", som høres ganske kjent ut nå som vi har snakket om det her på denne siden:) Dette badehuset ble bygget av arkitekten Imre Steindl i 1913-1916 med arkitektur i maurisk stil som får det til å se veldig kult ut fra utenfor også (hvis bilder kunne snakke). Innvendig er det enda mer skjønnhet som venter på oss - massevis av marmorgulv i de fleste områder sammen med takvinduer over hodet som gjør at alt virker lysere enn vanlig; pluss noen flotte utsikter over Donau!

Donau-elven

Donau-elven er den nest lengste elven i Europa og nest lengste elv i verden. Den flyter gjennom 10 land, inkludert Ungarn, Østerrike og Tyskland. Donau starter i Tyskland ved Donaueschingen (Donaueschingen er en by i Baden-Wuerttemberg). Derfra renner den østover til den når Passau hvor den svinger sørover før den snur nordover igjen ved Wien. Derfra fortsetter den å flyte østover til den når Budapest, som er der vi starter reisen!

Heltenes plass

Heltenes plass

a> er et stort offentlig torg i hjertet av Budapest, Ungarn. Det ligger ved foten av Castle Hill og er avgrenset av flere historiske bygninger, inkludert det ungarske nasjonalmuseet og Terrorhuset. Plassen minnes de som døde mens de kjempet for landet sitt.

Det er en av de beste attraksjonene i Budapest fordi den har så mange ting å se og gjøre! Du kan finne mange fontener, statuer, monumenter, museer og andre ting der også! Det er også noen fine kafeer hvor du kan ta en matbit før du fortsetter dagen med mer sightseeing rundt i byen!

Været her har en tendens til å være ganske varmt året rundt, så når som helst vil det være flott, men hvis det er mulig, prøv å unngå sommermånedene (juli – august) fordi de har en tendens til å bli ganske varme i disse tider på grunn av at alle turister kommer ut i løpet av denne tidsperioden, så vel som lokalbefolkningen som prøver sitt beste for ikke å lide gjennom hetebølger mens de har det gøy ute også!

< h2>Den store synagogen i Esztergom

Den store synagogen i Esztergom er den største synagogen i Ungarn, som ligger i byen Esztergom. Den ble bygget i 1859 og dens design er basert på synagogen i Sighet (før den ble ødelagt under andre verdenskrig).

Madame Tussauds Budapest voksmuseum

Madame Tussauds Budapest voksmuseum er en må-se for alle som besøker Budapest. Museet ligger i hjertet av byen, ved siden av Liberty Square og Chain Bridge. Det er et ideelt sted for familier, som kan kose seg mens de lærer om ungarsk historie og kultur gjennom sin imponerende samling av figurer fra verdenshistorien og samtidige kjendiser.

Hovedattraksjonen til Madame Tussauds er at du kan ta bilder med favorittartistene dine, skuespillere eller idrettsutøvere! Du kan også se flere show der de opptrer på scenen eller samhandler med besøkende!

Budapest er en vakker by med mange attraksjoner å se og ting å gjøre. Hvis du planlegger å besøke Budapest, håper vi at denne artikkelen har hjulpet deg i gang med forskningen din!