Loading icon

Hvad skal man se i Tokyo om to dage

Hvis du er i Tokyo , skal du se byens mest berømte steder. Fra det kejserlige palads og dets omkringliggende haver til Shinjuku Gyoen Park, Ueno Park med dens museer og helligdomme og Harajuku (Jump Street). Det er også værd at besøge Akihabara – verdens førende elektronikdistrikt – og se, hvordan den japanske moderne livsstil formes af teknologi.

Kejserpaladset

The Imperial Palace
er et kompleks af bygninger midt i Tokyo, Japan . Det er hjemsted for Japans kejser og regeringssæde. Paladsområdet er kendt som Chiyoda (eller "Edo") Park, som også indeholder museer som National Museum of Modern Art (NMMAM) og National Science Museum. Der er flere indgange for besøgende at komme ind gennem; men det er bedst at betale forud ved at bruge en online billettjeneste som Klook, hvis du vil have en nem vej ud i slutningen!

Sensoji-templet

Sensoji Temple
er et af de mest populære templer i Japan og et populært turistmål. Templet blev grundlagt i 628 e.Kr., hvilket gør det over 1.200 år gammelt! Det er kendt for sine lanterner, statuer og skarer af turister (som du kan se nedenfor). Sensoji-templet har også en stor shoppingarkade med masser af souvenirs til salg. Du kan købe alt fra spisepinde til kimonoer her!

National Museum of Western Art

The National Museum of Western Art
er placeret i Ueno Park, som er en kort gåtur fra både JR Ueno Station og Keisei Ueno Station. Du kan også tage bussen fra begge stationer eller komme dertil på cykel (der er et cykeludlejningssted i nærheden). Museet har en samling af vestlig kunst fra det 16. århundrede og frem, herunder værker af Rembrandt og Picasso. Den permanente samling har over 9.000 stykker, så der er masser at se!


Meiji Jingu-helligdommen


Meiji Jingu Shrine
er en af Tokyos mest kendte helligdomme. Det blev bygget i 1920 for at mindes sjælene fra kejser Meiji og kejserinde Shoken, som begge var født i dette område. Selve helligdommen er placeret på en bakketop og er blevet udpeget som en national skat af den japanske regering, fordi den stort set er forblevet uændret siden dens opførelse - det siges, at selvom man går 100 år tilbage i tiden eller deromkring, vil der stadig være folk, der beder her i dag!

Harajuku (Jump Street)

Harajuku
er et distrikt i Shibuya, Tokyo. Det er kendt for sin mode og sin kultur, især shoppingarkaden Takeshita Street, der fører op til Meiji-helligdommen. Omotesando Avenue er også meget berømt med sine mange butikker med avancerede mærker som Gucci, Prada og Louis Vuitton.

Shinjuku Gyoen Park

Shinjuku Gyoen Park
er et fantastisk sted at tilbringe en dag. Det er gratis, åbent hele året rundt og byder på noget for enhver smag. Parken har flere haver, som du kan nyde i dit eget tempo - du behøver ikke at afsætte en time eller to bare til at gå rundt på grunden. Shinjuku Gyoen Park har to hovedområder: den vestlige fløj (haver i vestlig stil) og den japanske have (japansk stil). Der er også andre mindre attraktioner inden for disse områder såsom museer og restauranter, hvis du ønsker mere end bare en gåtur gennem naturen! Hvis du har tid, så sørg for ikke at gå glip af at besøge begge sider; hver tilbyder sine egne unikke oplevelser!

Den bedste tid på året afhænger af, hvilken slags vejrforhold der ville fungere bedst for din rejse, men generelt set byder foråret ikke kun på varmere temperaturer, men også færre menneskemængder på grund af, at færre mennesker er udenfor i denne periode, fordi de fleste skoler stadig vil være lukkede indtil marts/april, afhængigt af hvilke de går."

Ueno Park med dens museer, helligdomme og izakayaer

Ueno Park
er et fantastisk sted at nyde kirsebærblomsterne og se nogle af Tokyos mest berømte museer. Det er også hjemsted for adskillige helligdomme og templer, herunder Ueno Toshogu-helligdommen (et UNESCOs verdensarvssted) og en imponerende samling af museer, der spænder fra kunstgallerier til naturhistoriske museer. Hvis du er sulten eller tørstig efter at have besøgt disse steder, er der masser af steder i nærheden, hvor du kan få frokost eller drinks - fra traditionelle japanske restauranter som ramen-butikker eller izakayas (japanske pubber) til moderne caféer, der serverer kaffedrikke lavet med matcha pulver i stedet for mælk!

Tokyo Metropolitan Government Building

The Tokyo Metropolitan Government Building
er et symbol på byen og har været det siden 1964. Bygningen er tegnet af Kenzo Tange, som også tegnede Tokyos Nationale Olympiske Stadion til OL i 1964. Den står højt over Shinjuku Station og kan ses fra næsten hvor som helst i det centrale Tokyo (hvis du kan se forbi alle disse skyskrabere). Observationsdækket på 52. etage byder på nogle utrolige udsigter – selv hvis du ikke går derop, giver det bare at gå rundt på gadeplan dig fantastiske fotomuligheder med dette moderne ikon i din baggrund!

Akihabara

Akihabara
er et distrikt i Tokyo, der er kendt for sine elektronikbutikker, stuepige cafeer og cosplay. Det er også hjemsted for mange andre seværdigheder, der er værd at se i Akihabara. Hvis du besøger Japan og gerne vil se, hvad alt det ballade handler om, når det kommer til anime eller manga, så er dette din chance! En af de bedste måder at fordybe sig i denne kultur er ved at besøge et af dets mest berømte vartegn: Ghibli-museet (som åbnede sine døre i 2001). Her vil du være i stand til at udforske udstillinger baseret på film som Spirited Away og My Neighbor Totoro; se kortfilm lavet af Studio Ghibli; lære mere om deres kreative proces gennem interaktive udstillinger; Mød endda karakterer fra nogle af deres mest populære film!

En anden must-see attraktion er Tokyo Tower-- et kommunikationstårn bygget tilbage i 1958, som nu fungerer som et observationsdæk med en fantastisk udsigt over store dele af det centrale Tokyo, inklusive Mount Fuji , når vejret tillader det (det kan blive tåget!).

Besøgende kan enten tage en elevatortur op i 400 meters højde eller selv gå op ad trapper alle 1.050 trin op - men uanset hvilken metode de vælger, får de adgang til to forskellige observationsdæk placeret i højder over 450 m over havets overflade!

Vi håber, vi har givet dig nogle ideer til din næste tur til Tokyo. Vi ved, at det er en storby, men hvis du følger vores rejseplan ovenfor og bruger lidt tid på at udforske hvert område til fods, vil du være i stand til at se alle disse seværdigheder på to dage. Hvis du vil have flere anbefalinger, kan du tjekke vores blogindlæg om "De 10 bedste ting at gøre i Tokyo."