Loading icon

Wat te zien in Tokio in twee dagen

Als je in Tokio bent, moet je de beroemdste bezienswaardigheden van de stad zien. Van het keizerlijk paleis en de omliggende tuinen tot het Shinjuku Gyoen-park, het Ueno-park met zijn musea en heiligdommen en Harajuku (Jump Street). Het is ook de moeite waard om Akihabara te bezoeken, 's werelds grootste elektronicawijk, en te zien hoe de Japanse moderne levensstijl wordt gevormd door technologie.

Het keizerlijk paleis

Het keizerlijk paleis
is een complex van gebouwen in het midden van Tokyo, Japan. Het is het huis van de keizer van Japan en de zetel van de regering. Het paleisterrein staat bekend als Chiyoda (of "Edo") Park, dat ook musea bevat zoals het National Museum of Modern Art (NMMAM) en het National Science Museum. Er zijn meerdere ingangen waar bezoekers doorheen kunnen; het is echter het beste om vooruit te betalen met behulp van een online ticketservice zoals Klook als u aan het einde een gemakkelijke uitweg wilt!

Sensoji-tempel

Sensoji-tempel
is een van de meest populaire tempels in Japan en een populaire toeristenbestemming. De tempel werd gesticht in 628 na Christus en is daarmee meer dan 1200 jaar oud! Het staat bekend om zijn lantaarns, standbeelden en massa's toeristen (die je hieronder ziet). De Sensoji-tempel heeft ook een grote winkelgalerij waar veel souvenirs te koop zijn. Je kunt hier alles kopen, van eetstokjes tot kimono's!

Nationaal Museum voor Westerse Kunst

Het Nationaal Museum voor Westerse Kunst
bevindt zich in Ueno Park, dat op korte loopafstand van zowel JR Ueno Station als Keisei Ueno Station. Je kunt ook de bus nemen vanaf elk station of er met de fiets naartoe gaan (er is een fietsverhuurbedrijf in de buurt). Het museum heeft een collectie Westerse kunst vanaf de 16e eeuw, waaronder werken van Rembrandt en Picasso. De permanente collectie heeft meer dan 9.000 stukken, dus er is genoeg te zien!


Meiji Jingu-schrijn


Meiji Jingu-schrijn
is een van de bekendste heiligdommen van Tokio. Het werd gebouwd in 1920 om de zielen van keizer Meiji en keizerin Shoken te herdenken, die beiden in dit gebied zijn geboren. Het heiligdom zelf bevindt zich op een heuveltop en is door de Japanse overheid aangewezen als een nationale schat omdat het grotendeels onveranderd is gebleven sinds de bouw ervan. mensen bidden hier vandaag!

Harajuku (Jump Street)

Harajuku
is een district in Shibuya, Tokio. Het staat bekend om zijn mode en cultuur, vooral de winkelgalerij Takeshita Street die naar het Meiji-heiligdom leidt. De Omotesando Avenue is ook erg beroemd met zijn vele winkels met high-end merken zoals Gucci, Prada en Louis Vuitton.

Shinjuku Gyoen-park

Shinjuku Gyoen-park
is een geweldige plek om een dag door te brengen. Het is gratis, het hele jaar geopend en biedt voor elk wat wils. Het park heeft verschillende tuinen waar je in je eigen tempo van kunt genieten - je hoeft geen uur of twee uit te trekken om gewoon over het terrein te wandelen. Shinjuku Gyoen Park heeft twee hoofdgebieden: de westelijke vleugel (tuinen in westerse stijl) en de Japanse tuin (Japanse stijl). Er zijn ook andere kleinere attracties binnen deze gebieden zoals musea en restaurants als je meer wilt dan alleen een wandeling door de natuur! Als je tijd hebt, zorg er dan voor dat je beide kanten niet mist; elk biedt zijn eigen unieke ervaringen!

De beste tijd van het jaar hangt af van de weersomstandigheden die het beste werken voor uw reis maar over het algemeen biedt de lente niet alleen warmere temperaturen, maar ook minder drukte omdat er in deze periode minder mensen buiten zijn en omdat de meeste scholen nog tot maart/april gesloten zijn, afhankelijk van welke scholen ze bezoeken."

Ueno Park met zijn musea, heiligdommen en izakaya's

Ueno Park
is een geweldige plek om te genieten van de kersenbloesems en enkele van de beroemdste musea van Tokio. Het is ook de thuisbasis van verschillende heiligdommen en tempels, waaronder de Ueno Toshogu-schrijn (een UNESCO-werelderfgoed) en een indrukwekkende verzameling musea, variërend van kunstgalerijen tot natuurhistorische musea. Als je honger of dorst hebt na het bezoeken van deze sites, zijn er tal van plekken in de buurt waar je kunt lunchen of een drankje kunt halen - van traditionele Japanse restaurants zoals ramenwinkels of izakaya's (Japanse pubs) tot moderne cafés waar koffiedrankjes gemaakt met matcha worden geserveerd. poeder in plaats van melk!

Tokyo Metropolitan Government Building

Het Tokyo Metropolitan Government Building
is een symbool van de stad en bestaat al sinds 1964. Het gebouw werd ontworpen door Kenzo Tange, die ook het Nationaal Olympisch Stadion van Tokyo ontwierp voor de Olympische Spelen van 1964. Het staat hoog boven Shinjuku Station en is bijna overal in het centrum van Tokio te zien (als je langs al die wolkenkrabbers kunt kijken). Het observatiedek op de 52e verdieping biedt een aantal ongelooflijke uitzichten - zelfs als je daar niet naar toe gaat, kun je door gewoon op straatniveau rond te lopen geweldige fotomomenten maken met dit moderne icoon op je achtergrond!

Akihabara

Akihabara
is een wijk in Tokio die bekend staat om zijn elektronicawinkels, meidencafés en cosplay. Het is ook de thuisbasis van vele andere bezienswaardigheden in Akihabara. Als je Japan bezoekt en wilt zien waar het allemaal om draait als het om anime of manga gaat, dan is dit je kans! Een van de beste manieren om jezelf onder te dompelen in deze cultuur is door een van de beroemdste bezienswaardigheden te bezoeken: het Ghibli-museum (dat zijn deuren opende in 2001). Hier kun je exposities verkennen die gebaseerd zijn op films als Spirited Away en My Neighbor Totoro; bekijk korte films gemaakt door Studio Ghibli; leer meer over hun creatieve proces door middel van interactieve tentoonstellingen; ontmoet zelfs personages uit enkele van hun meest populaire films!

Een andere must-see attractie is Tokyo Tower - een communicatietoren gebouwd in 1958 die nu dienst doet als observatiedek met een prachtig uitzicht over een groot deel van centraal Tokio, inclusief de Mount Fuji a> wanneer het weer het toelaat (het kan mistig worden!).

Bezoekers kunnen een lift nemen naar 400 meter hoogte of alle 1.050 treden naar boven beklimmen, maar welke methode ze ook kiezen, ze krijgen toegang tot twee verschillende observatiedekken die zich op een hoogte van meer dan 450 meter bevinden zeeniveau!

Wij Ik hoop dat we je wat ideeën hebben gegeven voor je volgende reis naar Tokio. We weten dat het een grote stad is, maar als je onze bovenstaande route volgt en wat tijd besteedt aan het te voet verkennen van elk gebied, kun je al deze bezienswaardigheden in twee dagen zien. Als je meer aanbevelingen wilt, bekijk dan onze blogpost over "De 10 beste dingen om te doen in Tokio."