Loading icon

Hvad skal man se i Aqaba (Jordan). Sharif Hussein Bin Ali-moskeen

På dæmningen, i centrum af byen, ikke langt fra stranden i Aqaba, er der en snehvid skønhedsmoske. Kom her for at bukke og meditere over væren og meningen med tilværelsen. Men ikke kun for dette, fordi selve bygningen fortjener opmærksomhed, du skal bare komme her for at beundre skønheden i interiøret og få en idé om muslimske traditioner, kultur og tro. Selv for en ikke-muslim vil et sådant besøg være yderst informativt. ( Guided tours and excursions in Jordan )

Sharif Hussein bin Ali-moskeen.

Denne moske har fået sit navn til ære for Hussein bin Ali, herskeren (emir og sharif) af Mekka fra 1908 til 1917. Han er bedre kendt som hovedinitiativtageren til den arabiske opstand mod Det Osmanniske Rige under Første Verdenskrig.

Al-Hussein bin Ali-moskeen skiller sig ud for sin hvide tekstur, især indviklede vinduer, såvel som snarere høje minareter, som om det er en slags fyrtårn for islamisk arkitektur. Moskeen, der rejser sig midt i bylivets stress og jag, synes at minde om, at der er noget vigtigere, sublimt og ujordisk. Denne struktur har den største kuppel af enhver moské i Jordan. Det skal understreges, at Al-Hussein bin Ali-moskeen er hovedmoskeen for lokale beboere. Du kan tage en afslappet spadseretur omgivet af et meget elegant interiør og observere bylivet i de mest fromme og rolige omgivelser.

Rejsetips
Indgangen til moskeen er gratis, turister er tilladt for at besøge moskeen skal dresscode dog overholdes. For eksempel vil kvinder med bare hoveder samt skuldre, arme og ben ikke være tilladt indenfor. Det samme gælder mænd i shorts. Du kan komme her ikke kun om dagen, moskeen er især smuk i aftenbelysningen.

Tjek de grundlæggende regler for at besøge en moske:
- lad være med gå ind i moskeen under bøn;
- kjole skal være beskeden, skuldre og knæ skal være dækket;
- kvinder skal dække deres hår;
- tag dine sko af, før du går ind i moskeen, du kan forlade dem enten udenfor eller tag dem med i tasken;

- du bør ikke spise inde i moskeen;
- lav så lidt støj som muligt, mobiltelefoner skal være slukket under besøget;
- selv efter timer skal du ikke genere troende, der måtte bede, ikke
stå ved siden af ​​dem eller gå foran dem;
- fotografere eller filme inde i moskeen er tilladt, men ret ikke dit kamera mod folk, der beder, eller mod troende, mens du bader uden for moskeen.

Amman - History & Architecture

Sightseeing tours in Amman