Loading icon

Wat te zien in Aqaba (Jordanië). Sharif Hussein Bin Ali-moskee

Aan de dijk, in het centrum van de stad, niet ver van het strand van Aqaba, staat een sneeuwwitte schoonheidsmoskee. Kom hier om te buigen en te mediteren over het zijn en de zin van het bestaan. Maar niet alleen hiervoor, want het gebouw zelf verdient aandacht, je moet hier gewoon komen om de schoonheid van het interieur te bewonderen en een idee te krijgen van moslimtradities, cultuur en overtuigingen. Zelfs voor een niet-moslim zal zo'n bezoek zeer informatief zijn. (Rondleidingen en excursies in Jordanië)

Sharif Hussein bin Ali-moskee.

Deze moskee dankt zijn naam aan Hussein bin Ali, de heerser (emir en sharif) van Mekka van 1908 tot 1917. Hij is beter bekend als de belangrijkste initiator van de Arabische opstand tegen het Ottomaanse Rijk tijdens de Eerste Wereldoorlog.

De al-Hussein bin Ali-moskee staat valt op door zijn witte textuur, vooral ingewikkelde ramen, evenals vrij hoge minaretten, alsof het een soort baken is van islamitische architectuur. De moskee, die midden in de drukte van het stadsleven oprijst, lijkt eraan te herinneren dat er iets belangrijkers, subliems en onaards is. Deze structuur heeft de grootste koepel van alle moskeeën in Jordanië. Benadrukt moet worden dat de Al-Hussein bin Ali-moskee de belangrijkste moskee is voor lokale bewoners. U kunt een ontspannen wandeling maken, omringd door een zeer elegant interieur, en het stadsleven observeren in de meest vrome en rustige omgeving.

Reistips
De toegang tot de moskee is gratis, toeristen mogen de moskee bezoeken, maar er moet een kledingvoorschrift in acht worden genomen. Zo mogen vrouwen met blote hoofden, maar ook schouders, armen en benen niet naar binnen. Hetzelfde geldt voor mannen in korte broeken. Je kunt hier niet alleen overdag komen, de moskee is vooral mooi in de avondverlichting.

Bekijk de basisregels voor het bezoeken van een moskee:
- ga de moskee niet binnen tijdens het gebed;
- kleding moet bescheiden zijn, schouders en knieën moeten bedekt zijn;
- vrouwen moeten hun haar bedekken;
- doe je schoenen uit voordat je de moskee betreedt, je kunt ze buiten laten staan ​​of meenemen in je tas;

- je mag niet eten in de moskee ;
- maak zo min mogelijk lawaai, mobiele telefoons moeten uitgeschakeld zijn tijdens het bezoek;
- val gelovigen die mogen bidden ook niet lastig, ga niet
naast hen staan ​​of ervoor lopen van hen;
- fotograferen of filmen in de moskee is toegestaan, maar richt je camera niet op biddende mensen of op gelovigen tijdens het baden buiten de moskee.

Amman - Geschiedenis en architectuur

Sightseeingtours in Amman