Loading icon

Tolantongo, et sted hvor det føles varmt

Tolantongo er en lille by i Mexico. Det er beliggende i staten Hidalgo, nær kilden til Catemaco-floden og 198 km eller tre-fire timer nord for  Mexico City. Du kan få byen by a rented car fra Mexico City. Det har en højde på 2.100 meter over havets overflade. Byen er omgivet af grønne bjerge, og den har en særlig charme, der får dig til at føle dig hjemme. Der er mange ting at gøre her, så lad os tage et kig på dem:

Tolantongo er en indfødt by med en særlig charme med dens typiske huse bygget i vulkansk sten og dens forfædres visdom. Det er beliggende i kommunen San Juan del Río, Hidalgo, Mexico. Det er blevet erklæret som "nationalt historisk monument" af den mexicanske regering, fordi det har stor kulturel værdi på grund af dets historie som en gammel bosættelse, der går tilbage for mere end 2 tusind år siden.

Lær om Mayan people kulturen og nyd deres mad

Tolantongo er et sted, hvor du kan lære om mayafolkets kultur og samtidig vide, hvordan man nyder deres mad. Maden her er lækker, der er mange restauranter, hvor du kan prøve traditionelle retter som tamales eller mole poblano. Der er også nogle gode hoteller, hvis du ønsker at overnatte i denne by. For så vidt angår sikkerheden, har Tolantongo en meget lav kriminalitetsrate, så det er et fremragende valg for turister, der leder efter fred og ro i deres ferie!

Det er et sted, der tiltrækker turister, der elsker eventyr og natur, og som er villige til at gå væk fra alfarvej

Tolantongo er et sted, der tiltrækker turister, der elsker eventyr og natur, og som er villige til at gå væk fra alfarvej.

Denne by byder på en bred vifte af aktiviteter

Tolantongo tilbyder en bred vifte af aktiviteter, herunder mountainbiking, rappelling og klatring. Du kan også deltage i kanosejlads eller tage på picnic med din familie eller venner. Byen har mange smukke steder at besøge, såsom:

  • Tolantongo Lake (Laguna de Tolantongo) - Denne sø er omgivet af frodig vegetation og tilbyder en fantastisk udsigt over omgivelserne. Det er et glimrende sted at se på fugle, fordi det har mange typer fugle, der lever der året rundt som egrets og storke; I vintermånederne kan du dog se vandrende arter såsom ænder eller gæs, der passerer gennem dette område på vej sydpå fra Canada til Sydamerika.
  • Cascada del Salto (Cascade Falls Horse Jump) - Dette vandfald er placeret 10 km væk fra Tolantongos centrum; det er nemt at nå, da der allerede er vejadgang tilgængelig langs denne rute, men hvis du vil have mere eventyr, så prøv at gå gennem stier i stedet! Vandreturen tager cirka 30 minutter én vej, så medbring rigeligt vand sammen med solcreme, da temperaturerne har tendens til at nå høje niveauer i sommermånederne (juni - august).
  • Du kan også sejle i kano på Lake Catemaco, tage en picnic i parken eller tag på dagsture herfra til forskellige mayalandsbyer som El Triunfo, Hueyapan og Veracruz.
  • Hvis du vil tage på dagsture fra Tolantongo, er der mange mayalandsbyer i nærheden, såsom El Triunfo, Hueyapan og Veracruz.

Der er mange ting, du kan gøre i Tolantongo

Tolantongo er et fantastisk sted at besøge, hvis du leder efter et eventyr. Der er mange ting, du kan lave i Tolantongo, herunder:

  • Besøg Chichen Itza -pyramiden. Dette er et af Mexicos mest berømte steder, og det er bestemt værd at se!
  • Vandre eller besøge nærliggende cenoter (naturlige pools). Disse naturlige vidundere er nogle af Mexicos bedst bevarede hemmeligheder!
  • Vi besøger museet ved El Pueblo de los Altos de Chiapa de Corzo, som har udstillinger om lokal kultur og historie samt oplysninger om, hvordan kaffe først blev dyrket her i staten Chiapas. Hvis du vil have en autentisk oplevelse med lokalbefolkningen, mens du nyder lækker mad, så er La Bodeguita del Medio lige, hvad du har brug for – de serverer traditionelle retter med ingredienser, der er dyrket lige her i Tolantongo!

Resort

Resortet har en swimmingpool, en restaurant, en bar og spa. Faciliteterne er i top og omfatter indendørs/udendørs pools, sauna og dampbade. Der er også et fitnesscenter på stedet med trænere til at hjælpe dig med at komme i form, mens du bor på feriestedet!

Økologisk zone

Tolantongo ligger i den økologiske zone i Sierra Madre Oriental, en bjergkæde, der løber gennem fem stater i Mexico. Området har mange dyrearter, såsom pumaer, hjorte og vildsvin. Det er også et fantastisk sted at se på fugle: Du kan se quetzaler her!

Tolantongo er hjemsted for mange plantearter som kaktusplanter eller fyrretræer med lange nåle. De insekter, der bor her, omfatter sommerfugle, som har smukke farver som blå eller røde! Der er også forskellige slags fisk, der svømmer rundt i dens vandløb, såsom ørred (en slags fisk) eller havkat (en anden slags).

Grotterne

Grotterne er placeret i den nærliggende by San Miguel, som kun er en kort køretur fra Tolantongo. Der er flere grotter at besøge, og hver har sine egne unikke funktioner. Nogle er sværere at få adgang til end andre, men alle er værd at tjekke ud, hvis du leder efter noget andet end det, der tilbydes ved de fleste andre attraktioner i Mexico. Hvis du ikke selv vil vandre gennem junglen, er der også mulighed for at rappelle eller sejle i kano på Lake Catemaco (som ligger lige ved siden af).

Menneskeskabte halvcirkulære "chapoteaderos"

I Tolantongo er der mange menneskeskabte halvcirkulære "chapoteaderos" eller mudderbade. Ordet chapoteaderos betyder "mudderbade" og refererer til et naturfænomen i byen: når det regner, strømmer vandet ned fra bjergene i to bassiner, hvor folk kan gå for at slappe af og opsuge nogle terapeutiske mineraler som magnesiumchlorid. Bassinerne er placeret i centralparken i Tolantongo, så alle kan tage dertil og slappe af i dem!

Omgivelserne er fredelige og stille

Hvis du leder efter et sted, hvor det føles varmt, er Tolantongo bestemt det rigtige valg. Byen er ikke travl og larmende, men stille og fredfyldt i stedet. Der er heller ingen skarer af mennesker, der går rundt og forurener luften med deres biler eller lastbiler; det er ren luft her! Faktisk er der næsten ingen biler overhovedet i denne lille landsby, så hvis du vil væk fra trafikpropper og forurening, så kom her!

Byen har et lille, men hyggeligt museum, hvor du kan lære om samfundets historie

Det er åbent fra kl. 10.00 til 17.00 og er gratis at besøge. Der er kun nogle få artefakter og billeder udstillet, men de er værd at tjekke ud, hvis du vil lære mere om Tolantongo, som kan dateres mindst 1.000 år tilbage, inden du begiver dig ud i det omkringliggende område.

Vi håber, du har nydt denne lille rundvisning i Tolantongo. Det er et smukt sted, og vi er sikre på, at du også vil elske det!