Loading icon

Tolantongo, een plek waar het warm aanvoelt

Tolantongo is een kleine stad in Mexico. Het is gelegen in de staat Hidalgo, nabij de bron van de Catemaco-rivier en 198 km of drie tot vier uur ten noorden van Mexico-Stad. Je kunt de stad met een huurauto vanuit Mexico-Stad bereiken. Het heeft een hoogte van 2.100 meter boven de zeespiegel. De stad is omgeven door groene bergen en heeft een bijzondere charme waardoor u zich thuis zult voelen. Er zijn hier veel dingen te doen, dus laten we ze eens bekijken:

Tolantongo is een inheemse stad met een bijzondere charme, met zijn typische huizen gebouwd in vulkanische steen en zijn voorouderlijke wijsheid. Het is gelegen in de gemeente San Juan del Río, Hidalgo, Mexico. Het is door de Mexicaanse overheid uitgeroepen tot "Nationaal Historisch Monument" omdat het een grote culturele waarde heeft vanwege zijn geschiedenis als een oude nederzetting die meer dan 2000 jaar geleden dateert.

Meer informatie over de cultuur van de Maya mensen en genieten van hun eten

Tolantongo is een plek waar je meer te weten kunt komen over de cultuur van het Maya-volk en tegelijkertijd weet hoe je van hun eten kunt genieten. Het eten is hier heerlijk, er zijn veel restaurants waar je traditionele gerechten zoals tamales of mole poblano kunt proberen. Ook zijn er enkele goede hotels als je in deze stad wilt overnachten. Wat de veiligheid betreft, heeft Tolantongo een zeer lage criminaliteit, dus het is een uitstekende keuze voor toeristen die op zoek zijn naar rust en stilte tijdens hun vakantie!

Het is een plek die toeristen aantrekt die houden van avontuur en natuur en die bereid zijn buiten de gebaande paden te gaan track

Tolantongo is een plaats die toeristen aantrekt die houden van avontuur en natuur en die bereid zijn buiten de gebaande paden te gaan.

Deze stad biedt een breed scala aan activiteiten

Tolantongo biedt een breed scala aan activiteiten, waaronder mountainbiken, abseilen en klimmen. U kunt ook kanoën of picknicken met familie of vrienden. De stad heeft veel mooie plekken om te bezoeken, zoals:

< strong>Er zijn veel dingen die je kunt doen in Tolantongo

Tolantongo is een geweldige plek om te bezoeken als je op zoek bent naar avontuur. Er zijn veel dingen die je kunt doen in Tolantongo, waaronder:

  • Bezoek aan de Chichen Itza piramide. Dit is een van de beroemdste bezienswaardigheden van Mexico en het is zeker de moeite waard!
  • Wandelen of nabijgelegen cenotes (natuurlijke poelen) bezoeken. Deze natuurwonderen behoren tot de best bewaarde geheimen van Mexico!
  • Een bezoek aan het museum in El Pueblo de los Altos de Chiapa de Corzo, met tentoonstellingen over de lokale cultuur en geschiedenis en informatie over hoe koffie voor het eerst werd verbouwd hier in de staat Chiapas. Als je een authentieke ervaring wilt met de lokale bevolking terwijl je geniet van heerlijk eten, dan is La Bodeguita del Medio precies wat je nodig hebt - ze serveren traditionele gerechten met ingrediënten die hier in Tolantongo zijn geteeld!

Resort

Het resort heeft een zwembad, een restaurant, een bar en kuuroord. De faciliteiten zijn van topklasse en omvatten binnen- en buitenzwembaden, sauna's en stoombaden. Er is ook een eigen fitnessruimte met trainers beschikbaar om u te helpen fit te worden tijdens uw verblijf in het resort!

Ecologische zone

Tolantongo ligt in de ecologische zone van de Sierra Madre Oriental , een bergketen die door vijf staten in Mexico loopt. Het gebied kent veel diersoorten, zoals poema's, herten en wilde zwijnen. Het is ook een geweldige plek om vogels te spotten: je kunt hier quetzals zien!

Tolantongo is de thuisbasis van vele plantensoorten zoals cactussen of pijnbomen met lange naalden. De insecten die hier leven zijn onder andere vlinders die prachtige kleuren hebben zoals blauw of rood! Er zwemmen ook verschillende soorten vissen rond in de stromen, zoals forel (een soort vis) of meerval (een andere soort).

De grotten

De grotten bevinden zich in het nabijgelegen stadje San Miguel, dat is slechts een klein eindje rijden van Tolantongo. Er zijn verschillende grotten te bezoeken en elk heeft zijn eigen unieke kenmerken. Sommige zijn moeilijker toegankelijk dan andere, maar ze zijn allemaal de moeite van het bekijken waard als je op zoek bent naar iets anders dan wat bij de meeste andere attracties in Mexico wordt aangeboden. Als je niet zelf door de jungle wilt wandelen, is er ook een mogelijkheid om te gaan abseilen of kanoën op het meer van Catemaco (dat pal naast de deur ligt).

Door de mens gemaakte halfronde “chapoteaderos”

In Tolantongo zijn er veel door de mens gemaakte halfronde 'chapoteaderos' of modderbaden. Het woord chapoteaderos betekent "modderbaden" en verwijst naar een natuurlijk fenomeen van de stad: als het regent, stroomt het water van de bergen naar beneden in twee poelen waar mensen kunnen ontspannen en kunnen genieten van therapeutische mineralen zoals magnesiumchloride. De zwembaden bevinden zich in het centrale park van Tolantongo, zodat iedereen er naartoe kan gaan en erin kan ontspannen!

De omgeving is vredig en stil

Als je op zoek bent naar een plek waar het warm aanvoelt, dan is Tolantongo zeker de juiste keuze. De stad is niet druk en lawaaierig, maar rustig en vredig. Er lopen ook geen mensenmassa's rond die de lucht vervuilen met hun auto's of vrachtwagens; het is hier schone lucht! In feite zijn er bijna geen auto's in dit kleine dorp, dus als je weg wilt van files en vervuiling, kom dan hier!

De stad heeft een klein maar fijn museum waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis van de gemeenschap

Het is geopend van 10.00 tot 17.00 uur en is gratis te bezoeken. Er zijn slechts een paar artefacten en foto's te zien, maar ze zijn de moeite van het bekijken waard als je meer wilt weten over Tolantongo, dat minstens 1000 jaar oud is, voordat je de omgeving intrekt.

We hopen dat je genoten hebt van deze kleine tour door Tolantongo. Het is een prachtige plek en we weten zeker dat jij er ook van zult houden!