Loading icon

Tipova kloster

Det kan se ud til, at der ikke er nogen steder på det moderne område Moldova , der kan overraske en erfaren rejsende. Derfor vil jeg tale om det unikke kloster Tsipova, som talrige pilgrimme og turister stræber efter at komme ind i. Dette hellige sted er placeret blandt de maleriske skovklædte bakker over Dniester River .

Forskere kan stadig ikke bestemme den nøjagtige dato for grundlæggelsen af ​​klostret. Den mest almindelige version forbliver perioden i det 10.-12. århundrede, hvor et samfund blev grundlagt af munke på stedet for Tipov. Der er en anden version, ifølge hvilken klostret allerede eksisterede i det 6. århundrede, selvom det senere blev ødelagt og genopbygget.

Det er umuligt at forblive ligeglad ved synet af fantastiske celler hugget lige ind i klipperne over Dnestr, hvortil stier skjult i højt græs løber, som ikke tillod fjender at opdage klostret.

I 1776 var Guds Moders Antagelseskloster på sit højeste, da det var det største klippekloster i hele Moldova. Og nu kan du se spor af maleriet, der prydede klostrets vægge, og hvis du forestiller dig de talrige ikoner og massive søjler, der adskilte de imponerende lokaler, bliver det klart, hvorfor Prins Stefan den Store valgte dette sted til sit bryllup med Maria Wojcica .

Da farerne for ekstern invasion gik forbi, blev der bygget en kirke på klosterets område og bekvemme måder at kommunikere med omverdenen blev lagt. Klostrets problemer begyndte med fremkomsten af ​​sovjetmagten, da klostret blev lukket og ødelagt. Først i 1975 var myndighedernes første forsøg på at genoprette klippeklostret, og allerede i 1994 genoptog munkene deres aktiviteter. Nu opfylder cellerne alle ministrenes behov, der er sørget for varme til dem, og de er blevet fuldstændig rekonstrueret.

Der er en legende, ifølge hvilken det var på dette unikke sted, omgivet af smuk natur, at digteren Orpheus, myternes og legendernes helt, levede i de sidste par år. De siger, at selv hans kiste blev fundet her, kun videnskabsmænd er uenige om begravelsesstedet. Nogle vidner om, at digteren blev begravet i en af ​​cellerne, andre ved et af vandfaldene, der ligger i umiddelbar nærhed af klostret.

Tipova-klosteret er dækket af adskillige legender. At tro på dem eller ej, alle vælger selv, men én ting er kendt med sikkerhed - dette sted kan ikke efterlade nogen ligeglade.

Cheap online tickets for exciting experiences

Car hire in Moldova