Loading icon

Top 5 grunde til at besøge Krakow (Polen)

Der er mange grunde til at besøge en by som Krakow i Polen, fordi det er dens seværdigheder, der tiltrækker det største antal turister. Lad os vælge mellem alle 5 vigtigste.

1. Universal bymidte


Den centrale del af Krakow er den gamle by, som har været optaget på UNESCO siden 1978. Og det er ikke overraskende, for her kan du nemt rejse tilbage til det 13. århundrede .

Byen selv blev ikke beskadiget under verdenskrigen. Derfor forblev hele layoutet fra dengang. Du kan røre ved middelalderhistorien og se det kongelige slot, resterne af defensive befæstninger, smarte kirker og huse, der klemmer sig tæt på hinanden. Derudover er det i Krakow, den største centrale plads i Europa, som har været bevaret siden middelalderen.

 
2. Dybe saltminer

Der er et fantastisk sted ikke langt fra Krakow - et museum, som ligger på territoriet for den ældste saltmine i Europa. Du kan tydeligt se, hvordan saltmineprocessen har ændret sig gennem 8 århundreder, gå langs underjordiske korridorer, se skulpturer og endda lytte til Chopin. I Wieliczka bør du bestemt kigge ind i den dybeste kirke i verden for at se en kopi af det berømte maleri "Den sidste nadver" i form af saltfigurer. Vi anbefaler også at spise middag på den dybeste underjordiske restaurant i verden.


3. Koncentrationslejr Auschwitz

Nu er dette sted et symbol på utrolig grusomhed mod mennesker. Fra 1940 til 1945 blev mere end en million mennesker dræbt her. Det er civile i Auschwitz og krigsfanger og jøder. En rundvisning på dette sted bør absolut være en del af dit besøg i Krakow for at lære af dette og forhindre en gentagelse af folkedrabet.

 
4. Variation

Krakow er en alsidig by, der harmonisk kombinerer provinsens enkelhed og travle natteliv. Det er Polens kulturelle hovedstad, Europas forretningscenter og kun en studenterby.
Få skridt fra centrum kan du komme til Kazimierz-kvarteret. Fra det 15. til det 20. århundrede boede her kun jøder, men i dag er det centrum for fester og bohemeliv. Nu minder kun de ødelagte huse og revner i dem turister om, hvad de lokale skulle igennem.

 
5. Lokal natur

Inden for Krakows grænser er der en usædvanlig oase - det unikke Zakrzowek-brud. Blåt vand, og omkring hvide klipper og rigeligt grønt. Dette sted tiltrækker ikke kun med sin smukke natur, men også med dykning. Det er trods alt her, du kan se en oversvømmet bus, en Fiat-bil og mange andre usædvanlige ting. Krakow naturture er her https://foxiepass.com/en/polan...

Ikke langt fra Krakow ligger byen Zakopane, som er betragtes som vinterhovedstaden i Polen. Utrolig smukke sneklædte bjergtoppe og ren luft!

Krakow - Bypas