Loading icon

De 5 bästa anledningarna att besöka Krakow (Polen)

Det finns många anledningar att besöka en stad som Krakow i Polen, eftersom det är dess sevärdheter som lockar flest turister. Låt oss välja bland alla fem huvudsakliga.

1. Universell stadskärna


Den centrala delen av Krakow är den gamla staden, som har funnits med på UNESCO sedan 1978. Och det är inte förvånande, för att vara här kan du enkelt resa tillbaka till 1200-talet .

Staden i sig skadades inte under världskriget. Därför fanns hela layouten kvar från den tiden. Du kan röra vid den medeltida historien och se det kungliga slottet, resterna av defensiva befästningar, eleganta kyrkor och hus som kurar tätt intill varandra. Dessutom är det i Krakow som det största centrala torget i Europa, som har bevarats sedan medeltiden.

 
2. Djupa saltgruvor

Det finns en fantastisk plats inte långt från Krakow - ett museum, som ligger på territoriet för den äldsta saltgruvan i Europa. Du kan tydligt se hur processen med saltbrytning har förändrats under 8 århundraden, gå längs underjordiska korridorer, se skulpturer och till och med lyssna på Chopin. I Wieliczka bör du definitivt titta in i den djupaste kyrkan i världen för att se en kopia av den berömda målningen "Nattvarden" i form av saltfigurer. Vi rekommenderar också att äta middag på den djupaste underjordiska restaurangen i världen.


3. Koncentrationslägret Auschwitz

Nu är denna plats en symbol för otrolig grymhet mot människor. Från 1940 till 1945 dödades mer än en miljon människor här. Dessa är civila i Auschwitz och krigsfångar och judar. En rundtur på denna plats bör definitivt vara en del av ditt besök i Krakow för att lära av detta och förhindra att folkmordet upprepas.

 
4. Variation

Krakow är en mångsidig stad som harmoniskt kombinerar provinsiell enkelhet och livligt nattliv. Det är Polens kulturella huvudstad, Europas affärscentrum och bara en studentstad.
Några steg från centrum kan du ta dig till kvarteret Kazimierz. Från 1400- till 1900-talet bodde bara judar här, men idag är det centrum för fester och bohemliv. Nu är det bara de förstörda husen och sprickorna i dem som påminner turister om vad lokalbefolkningen fick gå igenom.

 
5. Lokal natur

Inom Krakows gränser finns en ovanlig oas - det unika Zakrzowek-brottet. Blått vatten, och runt vita stenar och riklig grönska. Denna plats lockar inte bara med sin vackra natur, utan också med dykning. Det är trots allt här som du kan se en översvämmad buss, en Fiat-bil och många andra ovanliga saker. Krakow Nature Tours är här https://foxiepass.com/en/polan...

Också inte långt från Krakow ligger staden Zakopane, som är anses vara Polens vinterhuvudstad. Otroligt vackra snötäckta bergstoppar och ren luft!

Krakow – stadskort