Loading icon

Top 5 redenen om Krakau (Polen) te bezoeken

Er zijn veel redenen om een ​​stad als Krakau in Polen te bezoeken, omdat het de bezienswaardigheden zijn die het grootste aantal toeristen trekken. Laten we een keuze maken uit alle 5 de belangrijkste.

1. Universeel stadscentrum


Het centrale deel van Krakau is de oude stad, die sinds 1978 op de UNESCO-lijst staat. En dit is niet verwonderlijk, want als je hier bent, kun je gemakkelijk terugreizen naar de 13e eeuw .

De stad zelf werd tijdens de Wereldoorlog niet beschadigd. Daarom is de hele lay-out uit die tijd gebleven. U kunt de middeleeuwse geschiedenis aanraken en het koninklijke kasteel zien, de overblijfselen van verdedigingswerken, chique kerken en huizen die dicht bij elkaar staan. Bovendien is het in Krakau het grootste centrale plein van Europa, dat sinds de middeleeuwen bewaard is gebleven.

 
2. Diepe zoutmijnen

Er is een geweldige plek niet ver van Krakau - een museum, dat zich op het grondgebied van de oudste zoutmijn van Europa bevindt. Je kunt duidelijk zien hoe het proces van zoutwinning in 8 eeuwen is veranderd, door ondergrondse gangen lopen, sculpturen zien en zelfs naar Chopin luisteren. In Wieliczka moet je zeker een kijkje nemen in de diepste kerk ter wereld om een ​​kopie van het beroemde schilderij "Het Laatste Avondmaal" in de vorm van zoutfiguren te zien. We raden ook aan om te dineren in het diepste ondergrondse restaurant ter wereld.


3. Concentratiekamp Auschwitz

Nu is deze plek een symbool van ongelooflijke wreedheid jegens mensen. Van 1940 tot 1945 werden hier meer dan een miljoen mensen vermoord. Dit zijn burgers van Auschwitz, krijgsgevangenen en joden. Een rondleiding door deze plek moet zeker deel uitmaken van je bezoek aan Krakau om hiervan te leren en herhaling van de genocide te voorkomen.

 
4. Afwisseling

Krakau is een veelzijdige stad die op harmonieuze wijze provinciale eenvoud en bruisend nachtleven combineert. Het is de culturele hoofdstad van Polen, het zakencentrum van Europa en slechts een studentenstad.
Op een steenworp afstand van het centrum bereikt u de wijk Kazimierz. Van de 15e tot de 20e eeuw woonden hier alleen Joden, maar tegenwoordig is het het centrum van feesten en het Boheemse leven. Nu herinneren alleen de verwoeste huizen en scheuren erin toeristen aan wat de lokale bevolking moest doormaken.

 
5. Lokale natuur

Binnen de grenzen van Krakau is er een ongewone oase - de unieke Zakrzowek-steengroeve. Blauw water, en rond witte rotsen en veel groen. Deze plek trekt niet alleen met zijn prachtige natuur, maar ook met duiken. Hier zie je tenslotte een ondergelopen bus, een Fiat-auto en vele andere ongewone dingen. Natuurtours in Krakau zijn hier https://foxiepass.com/en/polan...

Niet ver van Krakau ligt de stad Zakopane, die beschouwd als de winterhoofdstad van Polen. Ongelooflijk mooie besneeuwde bergtoppen en schone lucht!

Krakau - Stadspas