Loading icon

Hvor skal man tage hen i Funchal

Funchal er en by på Madeira og hovedstaden i den autonome region Madeira, Portugal. Det er et populært turistmål, kendt for sine strande, historiske steder og naturlige landskaber. Funchal har været beboet siden 1420, da øen blev opdaget af portugisiske søfarere. I dag er det en af Europas vigtigste indkøbsdestinationer samt den største by med over 100 hoteller og 3000 senge til rådighed for turister på blot én gade i byens centrum!

Der er masser at lave i Funchal, men vi har udvalgt vores favoritter:

Quinta do Palheiro Ferreiro Park

Quinta do Palheiro Ferreiro Park ligger i den gamle bydel tæt på flere restauranter og barer. Det er bedst kendt for sin legeplads, der har gynger og rutsjebaner til børn. Der er også en lille sø, hvor man kan leje både. Parken har en god udsigt over Funchal havn og omkringliggende bjerge - det perfekte sted at slappe af på en bænk eller tage billeder!

Madeira Botanisk Have

Den Madeirabiske Botaniske Have er et must-see for naturelskere. Den ligger på toppen af Monte Palace og tilbyder en 360 graders udsigt over Funchal og omegn. Den botaniske have blev oprettet i 1864 som en del af Dronning Maria Pias ønske om at oprette en botanisk have på øen, og den huser stadig mange native arter, der er endemiske for Madeira (hvad betyder at de ikke kan findes andre steder). Du kan også besøge deres drivhus og se, hvilke planter der vokser der året rundt!

Når du kommer til indgangsporten, får du udleveret et kort med alle deres stier markeret - der er fem forskellige ruter fra let (grøn) til svær (sort). Vi valgte en kaldet"Trail 4", som førte os gennem forskellige typer vegetation, herunder fyrreskov og kork-egetræer. Stien er godt markeret med skilte, der angiver, hvor hver type plante vokser, så du behøver ikke bekymre dig om at fare vild!

Mercado Dos Lavradores

Mercado dos Lavradores er et fantastisk sted at købe souvenirs og lokal mad. Dette marked har eksisteret siden slutningen af det 19. århundrede, hvor det blev bygget af landmænd, der ønskede et sted at sælge deres varer direkte til forbrugerne. I dag er det en af Funchals mest populære turistattraktioner - og med god grund: Staderne er fyldt med håndlavet kunsthåndværk fra Madeira selv (såsom keramik), samt andre portugisiske øer som Terceira og São Miguel. Det bedste? Du kan smage nogle lækre lækkerier her, før du tager dem med hjem!

Monte Palace Hotel Gardens

Haverne på Monte Palace Hotel Gardens er en populær turistattraktion, og de er åbne for offentligheden. Hotellets ejer skabte disse haver i det 19. århundrede og fyldte dem med eksotiske planter og træer fra hele verden. Haverne er som et levende museum, fyldt med planter, der engang var almindelige i regionen, men nu er uddøde. Hotellet har også en omfattende samling af sommerfugle og fugle, hvilket gør det populært blandt fuglekiggere og naturinteresserede personer.

Santa Clara Kloster

Hvis du leder efter et sted at besøge i Funchal, så er Santa Clara-klosteret et af de vigtigste historiske monumenter på Madeira. Det blev bygget af Jesu Selskab i 1587 og er blevet erklæret som et UNESCO-verdensarvssted siden 1983. Kirken er et af de vigtigste eksempler på barokarkitektur i Portugal og er også kendt for sine pragtfulde indre dekorationer. Klosteret ligger på en bakke med udsigt over Funchal, ved siden af kirken Vores Frue af Candelaria, endnu et UNESCO-verdensarvssted.

São Lourenço-paladset

São Lourenço-paladset er den ældste bygning i Funchal, og det har været brugt som hospital, fængsel og militærkaserne gennem årene. I dag er det åbent for offentligheden som et museum. Paladset blev bygget i 1540 som et fort til beskyttelse mod pirater og indtrængere. Bygningen er blevet udvidet gennem årene, men den bevarer stadig meget af sin oprindelige karakter.

Der er mange ting at se og gøre i Funchal

Byen har meget historie og kultur med museer, parker, kulturelle begivenheder og indkøbsmuligheder. Du kan besøge Botanisk Have eller tage en tur rundt i byens historiske centrum til fods eller med bus. Du kan også nyde lidt fritid på en af de mange nærliggende strande (Marina da Praia). Hvis du er interesseret i at besøge Funchal for at shoppe, så er dette sted perfekt til det, da der er flere indkøbscentre som Picoas/Saldanha Shopping Centre, hvor du finder alt fra tøj til elektronikbutikker som Media Markt & Fnac osv.

Funchal er et fantastisk sted at besøge med mange ting at se og gøre. Byen har meget historie, kultur og naturskønhed, der vil holde dig beskæftiget i dagevis. Der er masser af museer, parker, kirker og monumenter også! For at få mere information om, hvad der er at lave i Funchal, kan du ansætte en lokal guide i Funchal.

Hvis du leder efter et sted at besøge i Funchal, er Santa Clara Klosteret et af de vigtigste historiske monumenter på Madeira. Det blev bygget af Jesu Selskab i 1587 og er blevet erklæret som en del af UNESCOs verdensarv siden 1983. Kirken er et af de vigtigste eksempler på barokarkitektur i Portugal og er også kendt for sine pragtfulde indretninger. Klosteret ligger på en bakke med udsigt over Funchal, ved siden af Kirken for Vores Frue af Candelaria, endnu et UNESCO verdensarvssted.

São Lourenço Palads

São Lourenço Palads er den ældste bygning i Funchal og er blevet brugt som hospital, fængsel og militærkaserne gennem årene. I dag er det åbent for offentligheden som et museum. Paladset blev bygget i 1540 som en befæstning mod pirater og angribere. Bygningen er blevet udvidet gennem årene, men bevare stadig meget af sin oprindelige karakter.

Der er mange ting at se og gøre i Funchal

Byen har masser af historie og kultur, med museer, parker, kulturelle begivenheder og shoppingmuligheder. Du kan besøge Botanisk Have eller tage en tur rundt i byens historiske centrum til fods eller med bus. Du kan også nyde noget fritid på en af de mange strande i nærheden (Marina da Praia). Hvis du er interesseret i at besøge Funchal for at shoppe, er dette sted perfekt til det, da der er flere indkøbscentre som f.eks. Picoas/Saldanha Shopping Centre, hvor du kan finde alt fra tøj til elektronikbutikker som Media Markt & Fnac osv.

Funchal er et fantastisk sted at besøge med mange ting at se og gøre. Byen har masser af historie, kultur og naturskønhed, der vil holde dig travlt beskæftiget i dagevis. Der er masser af museer, parker, kirker og monumenter også! For at få flere oplysninger om, hvad der er at lave i Funchal, kan du hyre en lokal guide i Funchal.

Hvis du leder efter et sted at besøge i Funchal, er Santa Clara Klosteret et af de vigtigste historiske monumenter på Madeira. Det blev bygget af Jesu Samfund i 1587 og er blevet erklæret som verdensarv af UNESCO siden 1983. Kirken er et af de vigtigste eksempler på barok arkitektur i Portugal og er også kendt for sine fantastiske indvendige dekorationer. Klosteret ligger på en bakke med udsigt over Funchal, ved siden af Kirken Vores Frue af Candelária, som også er en verdensarv af UNESCO.

São Lourenço Palads

São Lourenço Palads er den ældste bygning i Funchal og har været brugt som hospital, fængsel og militærkaserne gennem årene. I dag er det åbent for offentligheden som et museum. Paladset blev bygget i 1540 som et fort til beskyttelse mod pirater og indtrængere. Bygningen er blevet udvidet gennem årene, men den bevarer stadig meget af sin oprindelige karakter.

Der er mange ting at se og gøre i Funchal

Byen har en stor historie og kultur med museer, parker, kulturelle arrangementer og indkøbsmuligheder. Du kan besøge Botanisk Have eller tage en tur rundt i byens historiske centrum til fods eller med bus. Du kan også nyde fritiden på en af de mange strande i nærheden (Marina da Praia). Hvis du er interesseret i at besøge Funchal for at shoppe, så er dette sted perfekt, da der er flere indkøbscentre som Picoas/Saldanha Shopping Center, hvor du finder alt fra tøj til elektronikbutikker som Media Markt & Fnac osv.

Funchal er et fantastisk sted at besøge med mange ting at se og gøre. Byen har en rig historie, kultur og naturlig skønhed, der vil holde dig travlt i flere dage. Der er masser af museer, parker, kirker og monumenter også! For at få mere information om, hvad der er at lave i Funchal, kan du hyre en lokal guide i Funchal.