Loading icon

Waar te gaan in Funchal

Funchal is een stad in Madeira en de hoofdstad van de Autonome Regio van Madeira, Portugal. Het is een populaire toeristische bestemming, bekend om zijn stranden, historische bezienswaardigheden en natuurlandschappen. Funchal is bewoond sinds 1420, toen het eiland werd ontdekt door Portugese ontdekkingsreizigers. Vandaag de dag is het een van de belangrijkste winkelbestemmingen van Europa en tevens de grootste stad met meer dan 100 hotels en 3000 bedden beschikbaar voor toeristen in slechts één straat in het stadscentrum!

Er is genoeg te doen in Funchal, maar we hebben onze topkeuzes samengevat:

Quinta do Palheiro Ferreiro Park

Quinta do Palheiro Ferreiro Park bevindt zich in de oude stad, dicht bij verschillende restaurants en bars. Het staat vooral bekend om zijn speeltuin, met schommels en glijbanen voor kinderen. Er is ook een klein meer waar mensen bootjes kunnen huren. Het park biedt een mooi uitzicht op de haven van Funchal en de omliggende bergen - de perfecte plek om even op een bankje te ontspannen of foto's te maken!

Madeira Botanical Garden

De Madeira Botanical Garden is een must-see voor natuurliefhebbers. Het bevindt zich op de top van Monte Palace en biedt een 360-graden uitzicht op Funchal en de omgeving. De botanische tuin werd opgericht in 1864 als onderdeel van de wens van koningin Maria Pia om een botanische tuin op het eiland te creëren, en vandaag de dag herbergt het nog steeds veel inheemse soorten die endemisch zijn voor Madeira (wat betekent dat ze nergens anders te vinden zijn). U kunt ook hun kas bezoeken en zien welke planten daar het hele jaar door groeien!

Bij aankomst bij de ingang krijgt u een kaart waarop al hun paden zijn aangegeven - er zijn vijf verschillende routes, variërend van makkelijk (groen) tot moeilijk (zwart). Wij kozen voor een genaamd"Trail 4", die ons door verschillende soorten vegetatie leidde, waaronder een dennenbos en kurkeiken. Het pad zelf is goed gemarkeerd met borden die aangeven waar elke plantensoort groeit, dus maak u geen zorgen over verdwalen!

Mercado Dos Lavradores

De Mercado dos Lavradores is een geweldige plek om souvenirs en lokale producten te kopen. Deze markt bestaat sinds het einde van de 19e eeuw, toen deze werd gebouwd door boeren die hun goederen rechtstreeks aan consumenten wilden verkopen. Vandaag de dag is het een van de populairste toeristische attracties van Funchal - en met goede reden: de kraampjes staan vol met allerlei handgemaakte ambachten uit Madeira zelf (zoals aardewerk), en ook van andere Portugese eilanden zoals Terceira en São Miguel. Het beste gedeelte? U kunt hier enkele heerlijke lekkernijen proeven voordat u ze mee naar huis neemt!

Monte Palace Hotel Gardens

De tuinen van Monte Palace Hotel Gardens zijn een populaire toeristische attractie en zijn openbaar toegankelijk. De eigenaar van het hotel heeft deze tuinen in de 19e eeuw gecreëerd en ze gevuld met exotische planten en bomen van over de hele wereld. De tuinen zijn als een levend museum, vol met planten die ooit algemeen waren in de regio, maar nu uitgestorven zijn. Het hotel heeft ook een uitgebreide collectie vlinders en vogels, wat het populair maakt onder vogelliefhebbers en natuurliefhebbers.

Santa Clara Convent

Als je op zoek bent naar een plek om te bezoeken in Funchal, is het Santa Clara Klooster een van de belangrijkste historische monumenten op Madeira. Het werd gebouwd door de Society of Jesus in 1587 en is sinds 1983 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. De kerk is een van de belangrijkste voorbeelden van barokke architectuur in Portugal en staat ook bekend om zijn prachtige interieurdecoraties. Het klooster ligt op een heuvel met uitzicht op Funchal, naast de Kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Candelaria, eveneens een UNESCO Werelderfgoedlocatie.

São Lourenço Paleis

São Lourenço Paleis is het oudste gebouw in Funchal en heeft in de loop der jaren dienstgedaan als ziekenhuis, gevangenis en militaire barakken. Tegenwoordig is het open voor publiek als museum. Het paleis werd gebouwd in 1540 als fort ter bescherming tegen piraten en indringers. Het gebouw is in de loop der jaren uitgebreid, maar heeft nog steeds veel van zijn oorspronkelijke karakter behouden.

Er is veel te zien en te doen in Funchal

De stad heeft veel geschiedenis en cultuur, met musea, parken, culturele evenementen en winkels. Je kunt de Botanische Tuin bezoeken of een rondleiding maken door het historische centrum van de stad te voet of met de bus. Je kunt ook genieten van vrije tijd op een van de vele nabijgelegen stranden (Marina da Praia). Als je geïnteresseerd bent in winkelen in Funchal, dan is deze plek perfect, omdat er verschillende winkelcentra zijn, zoals Picoas/Saldanha Shopping Centre, waar je alles kunt vinden, van kleding tot elektronicawinkels zoals Media Markt & Fnac, enz.

Funchal is een geweldige plek om te bezoeken, met veel dingen om te zien en te doen. De stad heeft veel geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid die je dagenlang bezig zal houden. Er zijn tal van musea, parken, kerken en monumenten! Voor meer informatie over wat er te doen is in Funchal kun je een lokale gids in Funchal inhuren.

Als u op zoek bent naar een plek om te bezoeken in Funchal, is Santa Clara Convent een van de belangrijkste historische monumenten op Madeira. Het werd gebouwd door de Society of Jesus in 1587 en is sinds 1983 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. De kerk is een van de belangrijkste voorbeelden van barokke architectuur in Portugal en staat ook bekend om zijn prachtige interieurdecoratie. Het klooster ligt op een heuvel met uitzicht op Funchal, naast de Kerk van Onze-Lieve-Vrouw van Candelaria, nog een UNESCO-werelderfgoedsite.

Paleis São Lourenço

Paleis São Lourenço is het oudste gebouw in Funchal en is in de loop der jaren gebruikt als ziekenhuis, gevangenis en militaire kazerne. Tegenwoordig is het open voor het publiek als museum. Het paleis werd in 1540 gebouwd als fort ter bescherming tegen piraten en indringers. Het gebouw is in de loop der jaren uitgebreid, maar behoudt nog steeds veel van zijn oorspronkelijke karakter.

Er zijn veel dingen te zien en te doen in Funchal

De stad heeft veel geschiedenis en cultuur, met musea, parken, culturele evenementen en winkels. U kunt de Botanische Tuin bezoeken of een rondleiding maken door het historische centrum van de stad te voet of met de bus. U kunt ook genieten van wat vrije tijd op een van de vele nabijgelegen stranden (Marina da Praia). Als u geïnteresseerd bent in winkelen in Funchal, dan is deze plek perfect, want het heeft verschillende winkelcentra zoals Picoas/Saldanha Winkelcentrum, waar u alles kunt vinden, van kleding tot elektronicawinkels zoals MediaMarkt & Fnac, enz.

Funchal is een geweldige plek om te bezoeken met veel dingen om te zien en te doen. De stad heeft veel geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid die u dagenlang bezig zullen houden. Er zijn tal van musea, parken, kerken en monumenten! Voor meer informatie over wat er te doen is in Funchal kunt u een lokale gids in Funchal inhuren.