Loading icon

Reis naar Australië. Wat je moet weten

Australië is een uniek land op het zuidelijk halfrond. Het verrast met zijn rijke flora en fauna, grenzend aan moderne steden, en trekt aan met zijn unieke bezienswaardigheden. Reizen naar Australië is een kans om een ​​hele nieuwe wereld te leren kennen, te leren surfen en je eerste golf te pakken, nieuwe horizonten te ontdekken en het geheim van Australisch geluk te leren kennen.

Je kunt Australië binnenkomen met een toeristenvisum. Om het te verkrijgen, moet u een pakket documenten verzamelen. Ze kunnen online worden aangevraagd en u ontvangt een kant-en-klaar visum per e-mail. De visumleges bedragen 142 Australische dollars en worden betaald op de dag van indiening van de documenten.

Ondanks het feit dat Australië een land van emigranten is , de staat houdt nauwlettend toezicht om illegale binnenkomst in het land te voorkomen. Daarom moet de toerist goede redenen opgeven om naar huis terug te keren.

Bij het inpakken van uw koffer is het belangrijk om te onthouden de eigenaardigheden van het zonnige Australië. Om elektrische apparaten aan te sluiten, is het beter om een ​​adapter aan te schaffen, omdat daar stopcontacten met drie pinnen worden gebruikt. Gezien het klimaat is het noodzakelijk om zonnebrandcrème mee te nemen om geen brandwonden op de huid te krijgen. Een hoofdtooi is het belangrijkste kenmerk om onder de brandende zon te wandelen, wat je zal redden van een zonnesteek.

Bij het plannen van een reis is het belangrijk om te leren over douanekenmerken, dus huisdieren, planten en sommige medicijnen kunt u beter thuislaten. Als tijdens de controle verboden voorwerpen worden aangetroffen, volgt een boete. Het is belangrijk om te onthouden dat het verboden is om vertegenwoordigers van de lokale flora en fauna uit het land te exporteren. In plaats daarvan kun je prachtige souvenirs kopen.

De officiële taal van Australië is Engels. Dit vereenvoudigt de taak voor toeristen die op zijn minst basiskennis hebben. Het Australische accent heeft Brits Engels en een mengeling van lokale dialecten geabsorbeerd, dus het zal waarschijnlijk buitengewoon moeilijk zijn om de inboorlingen te begrijpen.

Terwijl in Australië is het belangrijk om de basisveiligheidsregels te volgen. Allereerst gaat het om zwemmen. Het is beter om uitgeruste stranden te bezoeken, waar de kans op een haaienaanval of menselijke schade aan koralen minimaal is. Ondanks dat niet alle dieren in Australië dodelijk zijn, is het toch de moeite waard voorzichtig te zijn en je spullen en kleding te controleren. Als je leert surfen, is het beter om het advies van de leraar op te volgen en niet het risico te lopen om een ​​grote golf te vangen.

De meest interessante steden in Australië die toeristen aantrekken zijn Melbourne en Sydney. Dit is een overvloed aan groen, interessante architectuur, heldere creatieve ruimte en een speciale sfeer van een gelukkig leven.

De duurste woningen in Australië zijn in Tasmanië en op het Great Barrier Reef. Maar de prijs is gerechtvaardigd, want de natuurlijke schoonheid van het land wordt hier onthuld. De meest goedkope optie voor toeristen zijn motels of gehuurde appartementen. Het prestige van de gebieden hangt af van de nabijheid van de oceaan, dus je kunt goedkopere woningen in het centrum vinden.

Het vervoer in Australië is zeer ontwikkeld, dus u kunt elke handige manier van reizen kiezen. Het huren van een auto is de beste optie voor toeristen, omdat u hiermee een persoonlijk reisschema kunt maken. Een belangrijke voorwaarde voor huren is een rijbewijs en minimaal een jaar rijervaring. Er is hier links verkeer, dus in het begin moet je uiterst voorzichtig zijn.

De inheemse bevolking van Australië vormt een klein deel van de bevolking, ongeveer 2%, dus er is hier geen nationale keuken. Duizenden verschillende culturen zijn verweven op het grondgebied van het land, wat het erg kleurrijk en interessant maakt om te reizen.

Australië is een interessant land met een rijke architectuur, een unieke flora en fauna, die tijdens zijn bestaan ​​duizenden nationaliteiten heeft beschermd. Ondanks de indrukwekkende financiële kosten, zal een reis naar een zonnig ver land levendige indrukken en prachtige foto's achterlaten tegen de achtergrond van de zee en prachtige straten.