Loading icon

Brugge - fantastische stad

Als je hier eenmaal bent, denk je dat je in een van de Oud-Slavische sprookjes bent gevallen. Dit is echter niet helemaal waar. Brugge, België, lijkt heel erg op een sprookjesstad, maar het is echt. Hier worden smalle straatjes harmonieus gecombineerd met oude middeleeuwse gebouwen, alsof ze ons terugbrengen naar de verre middeleeuwen.

Er zijn geen moderne wolkenkrabbers en opengewerkte, opgehangen met neonreclames, winkelcentra. Brugge is een van de weinige steden in het moderne Europa die bijna in zijn oorspronkelijke vorm bewaard is gebleven.

De stad Brugge is verbonden met de zee aan de rivier de Zvin, waardoor de stad in de middeleeuwen bekend stond als de belangrijkste haven van Noord- en West-Europa. Brugge, gesticht in de 9e eeuw, bouwde snel op, groeide en werd rijk. Uitstekende kunstenaars van Europa begonnen hier te komen, de rijkste mensen van het land kochten huizen voor zichzelf. Vertegenwoordigers van verschillende beroepen en ambachten kwamen hier om hun bedrijf te ontwikkelen. De stad was op het hoogtepunt van haar glorie.

Maar, zoals je weet, aan alle goede dingen komt een einde. Geleidelijk aan werd de rivier de Zvin kleiner en ging de glorie en welvaart van Brugge over naar Antwerpen. Maar de wonderstad verloor de moed niet, maar bleef leven en ontwikkelen. Toerisme is de belangrijkste bron van inkomsten geworden. Getalenteerde architecten en kunstenaars hebben hun onuitwisbare stempel gedrukt op de ontstaansgeschiedenis van Brugge.

Misschien is de belangrijkste attractie van de stad de beroemde Belforttoren, gelegen op het marktplein. Er waren eens kooplieden uit Europa die hier prachtige stoffen kochten die in deze glorieuze stad waren genaaid. Nadat u 366 treden overwonnen hebt die naar het observatiedek van Belfort leiden, kunt u genieten van een prachtig uitzicht over Brugge. Als je de trap oploopt, hoef je alleen maar te letten op de gigantische bel, gemaakt door de grote meester van het maken van klokken - Melchior de Haze.

Dit klokwonder heet " Triomf". In het algemeen omvat de compositie 28 klokken, met een gewicht van iets meer dan 28 ton en wordt "beiaard" genoemd. Deze muziekmachine behaagt periodiek inwoners en gasten van de stad met zijn magische stem. Liefhebbers van schoonheid zullen ongetwijfeld blij zijn met het standbeeld van "Madonna en Kind", dat zich in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal bevindt.

De auteur van het werk is de onvergelijkbare Michelangelo Bounarotti. Zo'n genereus geschenk werd enkele eeuwen geleden aan de stedelingen gedaan door een van de invloedrijke inwoners van de stad. Ook zijn er in Brugge twee bekendste musea van Europa: Gronig en Gruthuse.

Het Gronig Museum is een museum voor schone kunsten waar je schilderijen kunt zien van de beste kunstenaars uit het verleden en Geschenk.

Als je een liefhebber bent van schilderen, zorg dan goed voor je ogen, want dat zullen ze doen ongetwijfeld verstrooid uit een ongewoon grote selectie, en samen zal het al problematisch zijn om ze te verzamelen (dat wil zeggen, je ogen).

Wat betreft het Gruthuse Museum, het wacht op liefhebbers van oudheden, want het is de ambachten en het leven van de Middeleeuwen die ruim vertegenwoordigd zijn in dit museum.

Als je wilt, en je zult dat zeker willen, gewoon genieten van Brugge, dat "van binnenuit" wordt genoemd, dan zal een rivierboottocht rond de stad geven je echt plezier. Zeker als je een boottocht maakt langs het Meer van de Liefde, de trappen wassend van het middeleeuwse Begijnhof - dat in die jaren werd beschouwd als een gemeenschap voor vrouwen die weigerden tonsuur te nemen, maar die volgens de monastieke wetten wilden leven.

Nou, als je een fan bent van asfalt of stenen bestratingen, dan staan ​​paardenkarren tot uw dienst, speciaal voor zo'n gelegenheid voorbereid door zorgzame koetsiers. Brugge is de plek waar iedereen iets interessants voor zichzelf zal vinden.