Loading icon

10 beroemdste nationale parken in Canada

Canada is een land met schilderachtige landschappen. Een aanzienlijk deel van de Canadezen woont in grote steden, maar er zijn ook dunbevolkte gebieden. Aangezien Canada grenst aan de Verenigde Staten, zijn bijna alle industriële ondernemingen dichter bij de grens van deze twee staten gevestigd. Omdat de Canadese autoriteiten de natuur waarderen, worden er in het land veel nationale parken en reservaten gecreëerd die al zijn gecreëerd.

Dit zijn de meest populaire:

Banff

Het beroemdste staatspark in de Rocky Mountains. Het trekt bezoekers met een overvloed aan wandelpaden. Toeristen kunnen ook zwavelbronnen bezoeken, de bergtoppen bewonderen, skiën en snowboarden. U kunt zelfs een gondeltocht maken op Lake Louise. Helaas verslechtert de milieusituatie nu een grote snelweg door Banff loopt.

Jaspis

Net als het vorige park ligt Jasper in de buurt van de Rocky Mountains. In het uitgestrekte gebied van het park zijn gletsjers en bergen met besneeuwde toppen. Deze plek is geschikt voor liefhebbers van buitenactiviteiten. Hier kunt u wandelen, rotsklimmen, vissen, paardrijden). Jasper is de thuisbasis van de oude Athabasca-gletsjer.

Pacific Rome

De structuur van dit park omvat het strand, de kust van Vancouver Island en de kustwateren. Het regent vaak in naaldbossen en de temperatuur loopt nooit sterk op. Het watergebied is rijk aan schelpdieren en vissen, en de bossen zijn rijk aan naaldbomen. Voor iedereen zijn er rondleidingen en kajakken. Wandelen wordt vaak georganiseerd op Cree Island en er zijn talloze wandelpaden langs de oceaanwateren.

Nahanni

Deze plaats valt op door het feit dat je er per watervliegtuig kunt komen. Dit komt door het feit dat Nahanni ver van de snelweg en snelwegen ligt. Nahanni heeft de voorkeur van outdoorliefhebbers, hier kunt u kanoën, kajakken of raften. Op deze voertuigen kun je de Virginia Falls bereiken. In het park kun je meerdere dagen een kamp opzetten - bezoek de zwavelbronnen, beklim de bergtoppen.

Waterston-meren

Het nationale park is uniek omdat het op de grens van de Verenigde Staten en Canada ligt. Onder de bezienswaardigheden valt de Red Mountain Canyon op, die qua vorm lijkt op de woestijn van Arizona. Hier, in de natuurlijke habitat, zijn er veel buffels. Op een oppervlakte van 505 km zijn er toendra's, weilanden en meren met subalpiene bossen. Het diepste water in de Rocky Mountains, Upper Waterton Lake, bevindt zich in de Waterston Lakes.

Riding Mountain

Wandelaars en kampeerders zullen dol zijn op dit nationale park. Allereerst is het interessant omdat hier de inheemse bevolking woont - vertegenwoordigers van de Wasagaming-stam. Bezoekers van Riding Mountain zullen kennis kunnen maken met de tradities van deze stam en een deel van de nationale keuken kunnen proeven. Het park heeft zijn eigen geschiedenis - gedurende meerdere jaren was er een krijgsgevangenenkamp op zijn grondgebied. De fauna van het park is divers: er zijn elanden, ganzen, bevers, pelikanen, poema's en wolven. Wilde bizons, vrij zeldzame dieren, worden ook gevonden op het grondgebied van Riding Mountain.

Auyuittuq

In de omgeving van Baffin Island, op een van de grootste eilanden, ligt Auyuittuq. Hier kunt u genieten van prachtige panorama's en ongewone flora, waarvan de vorming werd beïnvloed door het Arctische klimaat. In de eerste twee zomermaanden zijn hier de meeste bezoekers - de zon gaat erg laat onder, zelfs om middernacht is het in dit gebied licht, zoals op Witte Nachten. Wie wil kan deelnemen aan een race over de toendra op sledehonden.

Gros Morne

Dit gebied trekt toeristen met een overvloed aan fjorden, watervallen, gletsjers en bergplateaus. Ze zijn ontstaan ​​omdat tektonische platen vaak in het gebied bewogen. De stad Newfoundland ligt in de buurt van Gros Morne.

Het Langeafstandsgebergte, waartoe ook de Appalachen behoren, bevindt zich op het grondgebied van de Nationaal Park. Allereerst worden toeristen aangetrokken door wandel- en uitkijkplatforms, die een prachtig uitzicht over de omgeving bieden. Hier kunt u zwemmen in de West Creek. Degenen die geïnteresseerd zijn in mystiek zullen de vuurtoren genaamd "Cow's Head" kunnen bezoeken. Gidsen zullen iedereen de legendes vertellen die bij deze plaatsen horen.

Prins Edward Park

Gelegen op het gelijknamige eiland, aan de noordkust. De belangrijkste attractie zijn de zandduinen. Het park draagt ​​bij aan het behoud van zandminnend gras. Het heeft een krachtig wortelstelsel en houdt daardoor zand tegen. Om te voorkomen dat de zandvanger zou worden vertrapt, werden voetpaden aangelegd voor toeristen en bezoekers. Daarnaast valt het park op dat dit specifieke gebied een gebied is met toegang tot de Atlantische Oceaan. Hier kun je heerlijk relaxen op het strand of een camping organiseren. Musea worden georganiseerd in het park, excursies naar de plaatselijke vuurtoren worden uitgevoerd.

Yoho

Opgericht in 1886, ligt het park in het zuiden van Canada. Yoho grenst aan een andere die in het artikel wordt genoemd - Banff Park. Het is ook gelegen in de Rocky Mountains. Hier zijn er meren, en watervallen, en alpiene gletsjers. Gesmolten gletsjerwater droeg bij aan de vorming van canyons en kalksteengrotten. Op deze plekken worden de oudste fossielen gevonden. Toeristen worden aangetrokken door de meren Emerald en O'Hara. Dit park staat bekend om zijn overvloed aan natuurlijke attracties.

Inheemse mensen wonen ook op zijn grondgebied. Canada is dus een staat die rijk is aan natuurlijke attracties. Veel toeristen doen het verkeerde door naar Canada te komen en alleen Vancouver, Toronto en Ottawa te bezoeken . Canada is vooral bekend om zijn vele nationale parken en reservaten.