Loading icon

Bezienswaardigheden van Kroatië

Zo'n prachtig land als Kroatië staat niet alleen bekend om zijn prachtige stranden, maar ook om de bezienswaardigheden uit verschillende historische tijden, evenals om zijn pittoreske natuur. p>

Pula Amfitheater

Het gebouw is een van de grootste amfitheaters. Voorheen waren hier ongeveer 25 duizend mensen ondergebracht, maar op dit moment slechts 8 duizend. Interessant is dat tot de 4e eeuw in dit gebouw veldslagen werden gevochten. Maar al snel werden er beurzen en andere evenementen gehouden in plaats van te vechten. In een van de zalen van het gebouw bevindt zich een museum met archeologische vondsten die verband houden met de geschiedenis.

Fort Lovrijenac

Een dergelijk bouwwerk werd gebouwd in de buurt van Dubrovnik en was bedoeld voor verdediging. De taak van de kanonnen, die op de muren van het fort waren geïnstalleerd, was om de toegangen tot de stad vanaf de zee en het land te beheersen. Bovendien was het bouwwerk zo hoog dat het de bewakers goed zicht bood.

Ban Jelacic Square

Deze plaats is het centrum van de hoofdstad. De naam is inherent aan een commandant uit Oostenrijk, die van Kroatische afkomst was. Hij had de titel van heerser van het land voor alle 11 jaar. Maar al snel werd het plein opgebroken en nu heette het Kharmitsey. Je kunt hier niet met de auto rijden. In de buurt zijn beroemde bezienswaardigheden zoals: de grootste bank van het land, de Mandushevac-fontein en 1 hoogbouw.

Blauwe Grot

Het bijzondere van deze plek is het ongewone karakter. Bij helder en zonnig weer kan ongeveer 1 keer per dag een blauw licht worden waargenomen.

Verrassend genoeg kunnen niet alle boten hier zijn . Ze moeten van een bepaalde grootte zijn. Niet ver weg kun je ook een andere grot observeren, niet minder interessant dan deze.

Krka National Park

Dit park is een van de belangrijkste objecten van de toeristische infrastructuur. Er zijn hangbruggen waar je naar de prachtige uitzichten kunt kijken, en je kunt ook leren hoe deze plek is gemaakt.

Bovendien zijn er ongeveer 2100 soorten verschillende vogels. Maar het belangrijkste kenmerk zijn de steenarenden.

Gouden Hoorn-strand

Deze plek is het mooiste van alle stranden. Een kenmerk is de omtrek, die voortdurend verandert. Dit fenomeen is afhankelijk van de windrichting.

Afhankelijk van de richting van de wind, zal dit de vorm zijn. Deze plaats staat ook bekend om het feit dat liefhebbers van duiken hier samenkomen. Maar het belangrijkste entertainment is natuurlijk zwemmen in de zee en zonnebaden.

Na het bovenstaande te hebben overwogen, kunnen we concluderen dat Kroatië de plek is die je zeker een keer moet bezoeken.