Loading icon

Kopenhagen

Noord-Europa wordt steeds populairder als centrum van klassiek toerisme met sightseeing en het leren kennen van de cultuur van het gastland. Zoals u weet, zijn de landen van Europa rijk aan zowel het eerste als het tweede. Naast een klimaat dat geschikt is voor klassiek toerisme, is hier ook wat te beleven. De steden van Noord-Europa zijn rijk aan geschiedenis en cultureel erfgoed. En een van deze steden is Kopenhagen, de hoofdstad van het Koninkrijk Denemarken.

Dit is een van de meest vreedzame, kalmerende hoofdsteden van Europa, tegelijkertijd is het onovertroffen in zijn schoonheid, en inderdaad, Kopenhagen is de bakermat van welvaart, het is niet voor niets dat het Britse magazine Monocle de stad erkende als de meest geschikte stad voor het leven.

Dus, als je bent aangekomen en begonnen aan je excursie in Kopenhagen, moet je om je reis door de straten van de stad te beginnen vanaf het Stadhuisplein - de belangrijkste in de stad, het gebouw van het stadhuis zelf, dat zich hier duidelijk bevindt, is versierd met een monument voor de stichter van de stad Absalon.

Maar natuurlijk , dit is niet de belangrijkste schoonheid van Kopenhagen. Afgezien van de musea van Kopenhagen, is een majestueus gebouw dat niet kan worden omzeild, bijvoorbeeld het Amalienborg-paleis, dat sinds de 18e eeuw de residentie is van Deense koningen, een gebouw gebouwd in rococostijl is zeker een sieraad van de stad.

Trouwens, als we het over de koninklijke familie hebben, dan geniet die in Denemarken de liefde en het respect van de burgers, en antwoordt ze hetzelfde. Het volstaat te zeggen dat tijdens de bezetting van Denemarken door nazi-Duitsland, de koning van Denemarken, met gevaar voor eigen leven, opkwam voor de Deense joden en daarmee het land redde van het holocaustbeleid. Maar laten we niet in het verleden duiken.

Het belangrijkste symbool van Kopenhagen is het monument voor de kleine zeemeermin; toeristen van over de hele wereld komen kijken. Over het algemeen verheerlijkte de Deense schrijver G.H. Andersen het land over de hele wereld met zijn sprookjesfiguren, en de hoofdstad van Denemarken staat letterlijk vol met de helden van zijn boeken.

Strøget Street is beroemd geworden als de langste voetgangersstraat van Europa. Talloze merkwinkels, souvenirtenten en een groot aantal eetgelegenheden en restaurants waar u alle voordelen van de lokale keuken kunt waarderen, zijn verspreid over het gebied. Op Strøget vindt u onder andere het oudste warenhuis van de stad Magasine du Nord, geopend in de 17e eeuw, en een onnavolgbaar voorbeeld van de Art Nouveau-bouwstijl - de ooievaarsfontein.

Natuurlijk zijn dit niet alle schoonheden van de glorieuze stad, maar om het in al zijn pracht te waarderen, moet je om het met je eigen ogen te zien en te zien.