Loading icon

Hongarije - het hart van Europa

Het land wordt omringd door een aantal Europese staten. Vanwege de geografische ligging omvat het gebied de uitlopers van de Karpaten en de uitlopers van de Alpen, en daarnaast heeft de staat pittoreske meren en thermale bronnen.

Tradities van Hongarije 

De lokale bevolking geeft de voorkeur aan dansen, vooral nationale. De Hongaarse czardasdans is over de hele wereld bekend. De grondlegger van dit symfonische genre was de populaire componist Franz Liszt. Nationale bruiloftsgebruiken en -tradities worden zorgvuldig bewaard.

Ongeveer een week voor de ceremonie, vrienden gekleed in klederdracht met staven versierd met kleurrijke linten in hun handen lopen naar huis, iedereen uitnodigend voor een plechtige gebeurtenis, mensen op hun beurt verbinden zich ertoe de bruid de volgende dag geschenken te sturen. De huwelijksstoet gaat vaak gepaard met muziek, rituele liederen en verschillende dansen.

Bezienswaardigheden van Hongarije

Het is vermeldenswaard dat Hongarije een van de meest bezochte landen in Europa is geworden vanwege de vele historische bezienswaardigheden.

Boedapest, ook wel de "Parel van de Donau" genoemd, is een van de mooiste steden ter wereld. Het bestaat uit de districten Buda, Obuda en Pest, rond 1872 verenigd tot één hele stad.

Boedapest is uniek op zich, omdat het omvat tegelijkertijd een grote metropool, een resortgebied en een ruime haven. Tot de bezienswaardigheden van stedelijke architectuur behoren het parlement, het Buda-kasteel, de Matthiaskerk, een van de oudste kettingbruggen en vele andere schoonheden.

Het oude kuuroord van Hongarije is het stad Balatonfured, dat ook wordt beschouwd als een cardiologisch sanatorium. In dit gebied zijn natuurlijke kooldioxidebronnen en het water daaruit wordt veel gebruikt voor medicinale doeleinden, ook voor het nemen van ontspannende baden.

Veszprem is de oudste en mooiste stad van koninginnen, een millennium geleden gesticht door de eerste Hongaarse koning Istvan I de Heilige. Het is gelegen op heuvels, waarvan de grootste de Fortress Mountain is, die als basis diende voor de bouw van verbazingwekkende paleizen en tempels.

Wat betreft het culturele leven in Veszprem, theatrale premières, concerten en verschillende tentoonstellingen die elkaar in een continue stroom opvolgen, zijn altijd te bezoeken.

Er moet apart worden opgemerkt dat het meer van Heviz een van de grootste warme Europese wateren is. Het is rijk aan minerale zouten en de bodem is bedekt met geneeskrachtige modder, waardoor in dit gebied veel resorts zijn gesticht, waar ziekten van het bewegingsapparaat met succes worden behandeld.