Loading icon

Ungern - Europas hjärta

Landet är omgivet av ett antal europeiska stater. På grund av sitt geografiska läge inkluderar territoriet Karpaternas utlöpare och foten av Alperna, och förutom dem har staten pittoreska sjöar och varma källor.

Ungerns traditioner 

Lokalbefolkningen föredrar danser, särskilt nationella. Den ungerska czardansen är allmänt känd över hela världen. Grundaren av denna symfoniska genre var den populära kompositören Franz Liszt. Nationella bröllopsseder och traditioner bevaras noggrant.

Ungefär en vecka före ceremonin, vänner iklädda folkdräkter med stavar dekorerade med färgglada band i händerna går hem och bjuder in alla till en högtidlig tillställning, åtar sig folk i sin tur att skicka några presenter till bruden nästa dag. Bröllopståget ackompanjeras ofta av musik, rituella sånger och olika danser.

Ungerns landmärken

Det är värt att notera att Ungern har blivit ett av de mest besökta länderna i Europa på grund av dess många historiska sevärdheter.

Budapest, ofta kallad "Donaus pärla", är en av de vackraste städerna i världen. Den består av distrikten Buda, Obuda och Pest, förenade omkring 1872 till en hel stad.

Budapest är unikt i sig, eftersom det omfattar samtidigt en stor metropol, ett resortområde och en rymlig hamn. Bland stadsarkitekturens sevärdheter är parlamentet, Budaslottet, Matthiaskyrkan, en av de äldsta kedjebroarna och många andra skönheter.

Den gamla kurorten i Ungern är staden Balatonfured, som också anses vara ett kardiologiskt sanatorium. I detta område finns naturliga koldioxidkällor, och vattnet från dem används i stor utsträckning för medicinska ändamål, inklusive för att ta avkopplande bad.

Veszprem är drottningarnas äldsta och vackraste stad, grundad för ett årtusende sedan av de första Den ungerske kungen Istvan I den Helige. Det ligger på kullar, varav den största är fästningsberget, som fungerade som grund för byggandet av fantastiska palats och tempel.

När det gäller kulturlivet i Veszprem, du kan alltid besöka teaterpremiärer, konserter och olika utställningar, som följer efter varandra i en ständig ström.

Det bör noteras separat att Heviz-sjön är ett av de största varma europeiska vattnen. Den är rik på mineralsalter och bottnen är täckt med helande lera, på grund av vilket många orter har grundats i detta område, där sjukdomar i rörelseapparaten framgångsrikt behandlas.