Loading icon

Bezienswaardigheden van Amsterdam

Talen: Nederlands, Engels
Beste reistijd:
april tot half oktober
Tijdzone
: GMT/ UTC +1
Leidinggevende kant
: rechts

Belangrijkste attracties: Westerse Kerk, Dam, Koninklijk Paleis, Magere Brug, Stopera Opera House, Portugese Synagoge

Amsterdam is de hoofdstad vanNederland. Het dankt zijn naam aan de Amsteldam, die is gebouwd op de rivier de Amstel. De stad heeft verschillende grachten en staat daarom bekend als het "Venetië van het Noorden". Daarnaast is het beroemd om zijn historische haven, het Rijksmuseum, de Wallen Wallen en het laissez-faire café.

Tijdens de Gouden Eeuw was Amsterdam een ​​van de belangrijkste havens ter wereld. Het was een toonaangevend handelscentrum voor financiën en diamanten. De stad, gesticht in de 12e eeuw, was oorspronkelijk een klein Fins dorp, maar is nu uitgegroeid tot de grootste stad van Nederland. Het biedt nu vele toeristische attracties en plaatsen om te bezoeken.

Bezienswaardigheden van Amsterdam

De Westerkerk of "Westerse Kerk" is een van de mooiste gebouwen in de stad. Deze protestantse kerk, voltooid in 1631, heeft de hoogste torenspits van heel Amsterdam.

De Dam is een ander geweldig gebied van Amsterdam . Het is een stadsplein met bekende gebouwen en leuke activiteiten. Daarnaast is het koninklijk paleis in de stad een must-see monument. Gelegen nabij de De Dam, werd het gebouwd door Jacob van Kampen. Het is een geel zandstenen gebouw met een marmeren interieur.

Musea

Er zijn ongeveer 50 musea in Nederland, waarvan de meeste zeer interessant zijn voor reizigers. Enkele van de bezochte musea in de stad zijn het Rijksmuseum, het nationale museum van Nederland. Het museum, opgericht in 1800, is gewijd aan kunst, kunstnijverheid en geschiedenis. Het heeft een enorme collectie schilderijen uit de Nederlandse Gouden Eeuw en een uitgebreide collectie Aziatische kunst.

In de buurt is het Van Gogh Museum, waar het werk van de beroemde kunstenaar Vincent van Gogh en zijn tijdgenoten te zien is. Het werd opgericht in 1973 en bevat de grootste verzameling werken ter wereld van deze wereldberoemde kunstenaar.

Een ander museum in de stad dat een bezoek waard is, is het Nederlands Scheepvaartmuseum. Het museum is gewijd aan de maritieme geschiedenis en toont veel artefacten met betrekking tot scheepvaart en zeilen. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in het verleden van de stad, vergeet niet een bezoek te brengen aan het Amsterdams Historisch Museum, dat inzicht geeft in de geschiedenis van Amsterdam door middel van een verscheidenheid aan oude voorwerpen, manuscripten en huishoudelijke artikelen.

Entertainment

Amsterdam biedt ook veel uitgaansgelegenheden voor toeristen. De stad heeft verschillende nachtclubs en restaurants die vakantiegangers recreatiemogelijkheden van wereldklasse bieden. Je kunt je hart ophalen in de lokale cafés en eetgelegenheden, waar ze aanbieden om Nederlandse delicatessen te proberen.

Kunstliefhebbers zullen onder de indruk zijn van het bezoeken van opera- of orkestuitvoeringen. Sportfans kunnen ook genieten van spannende activiteiten, aangezien Amsterdam volop mogelijkheden biedt voor sporten zoals voetbal, hockey, honkbal en meer.

Als je Amsterdam hebt bezocht, wil je hier zeker nog een keer terugkomen. De stad van buitengewone, unieke schoonheid en beroemde bezienswaardigheden zal niemand onverschillig laten.