Loading icon

Surfen in Portugal

Surfen in Portugal is een van de belangrijkste "chips" van het land. De uitgestrekte en krachtige Atlantische Oceaan biedt golven van de juiste grootte voor zowel beginners die gewoon op het board proberen te komen als professionals die een grote golf willen vangen. Er zijn meer dan honderd verschillende scholen langs de kust waar ervaren instructeurs je helpen deze ongelooflijk mooie sport te leren.

Naast het studeren in dergelijke scholen, krijgen studenten huisvesting - meestal hun eigen kamer , eten, alle benodigde uitrusting voor surfen - een plank en kleding, en 's avonds organiseren ze leuke evenementen en feesten.

Met andere woorden, een surfschool is een unieke plek waar je de kans krijgt om te leren surfen, geen zorgen te maken over eten en onderdak, en ook mensen van over de hele wereld te ontmoeten en dienovereenkomstig uw vaardigheden in vreemde talen te verbeteren. De prijs voor dit alles varieert, maar het zal je in ieder geval niet erg hoog lijken - er wordt ongeveer vijfhonderd euro gevraagd voor een week training en wonen in een aparte kamer, die relatief klein is.

In bijna elke kustplaats of dorp in Portugal, je kunt gemakkelijk een surfschool vinden. Maar door het enorme aantal scholen, de grootte van de golven op verschillende plaatsen en de omstandigheden om te surfen, wordt het moeilijk om de exacte plaats te kiezen waar je het meest comfortabel zult surfen.

Hieronder zullen we het hebben over de meest populaire kuststeden en dorpen met surfers. Voor degenen die voor het eerst op het bord wilden komen, zijn stranden zoals Kosush en Pedra Branca, gelegen in de buurt van Lissabon, vlakbij het vissersdorp Erireira, geschikt. Deze plaats wordt beschouwd als een van de beste en voorbeeldige ter wereld om te surfen.

Je moet ook betalen aandacht voor Arrifana Beach, gelegen nabij het dorp Azlejour in het zuidwesten van Portugal. Voor mensen met enige ervaring met surfen is het allereerst noodzakelijk om het dorp Sagres als een optie te overwegen. Daarin worden door de sterke stroming en wind grote en krachtige golven gevormd, wat dit dorp tot een van de centra van het Portugese surfen maakt.

Ook een van de beste plekken om te surfen is Praia do Amado, waar tal van internationale wedstrijden op het gebied van surfen en andere watersporten plaatsvinden. gehouden. Surfen is een ongelooflijk mooie en sierlijke sport. Als je eenmaal op het board hebt gestaan ​​en de kracht en kracht van de oceaan hebt ervaren, zul je dit gevoel van vrijheid en verbinding met de elementen nauwelijks kunnen vergeten. En waar, zo niet in Portugal, zal het voor u zo gemakkelijk zijn om dit te doen? Portugal is een waar paradijs voor wie de oceaan wil temmen.

Ontdek Portugal