Loading icon

Verkenning van de zuidoostkust van Koh Samui. Waar te ontspannen en wat te zien

Ko Samui. Plaats. Manieren om het eiland te verkennen.

Samui, of, zoals de Thais zeggen, Koh Samui, ligt in de Golf van Thailand, veertig kilometer van het vasteland in het zuidoosten van Thailand. Vanuit Bangkok is het het gemakkelijkst om er met het vliegtuig te komen, de luchthaven van Samui is trouwens uniek: van de aankomsthal tot de uitgang van de luchthaven zie je geen enkele muur - alleen pilaren die het dak ondersteunen.

De handigste manier om het eiland rond te reizen is per scooter. U kunt gemakkelijk veel verhuurkantoren van dit type transport vinden. U kunt een auto huren of het eiland verkennen met lokale taxi's genaamd "tuk-tuk". Ze hebben geen specifieke haltes, ga gewoon op pad en als je de naderende "tuk-tuk" ziet, zwaai je met je hand, het zal zeker stoppen, aangezien er overdag niet veel vraag naar is. Onderhandel een prijs met de chauffeur en ga waar je maar wilt.

Zuidkust

We beginnen onze reis vanaf de zuidkust en vanaf de gezellige Bang Kao-baai en ga naar het noorden langs de oostkust.

Niet ver van de kruising van wegen 4170 en 4173 is er een nogal opmerkelijke plek: de Magic Alambic rumfabriek. Hier kun je niet alleen verschillende soorten rietsuiker proeven en een grappig souvenir kopen van Koh Samui, maar ook gewoon goed eten, lekker en niet duur, en ook op krachten komen voor een lange reis, ontspannend op groene grasvelden tussen vijvers begroeid met lotussen.

Zuid-Koh Samui is relatief rustig en dunbevolkt, maar hier is een herkenningspunt verborgen dat vaak aan inspectie ontsnapt - dit is de tempel van de voetafdruk van de Boeddha. Het is erg klein en zelden bezocht door toeristen. Om daar te komen, volgt u weg 4170 en volgt u de borden aan de rechterkant van de weg zorgvuldig (denk eraan dat Thailand links rijdt!). Na de aanwijzer moet je de berg op, de tempel ligt verdwaald tussen de overwoekerde jungle op een hoge oever, een paar minuten lopen van de weg.

En dan is het wachten op rust en vermaak . De eerste afslag rechts na de tempel leidt je naar de vlindertuin. Hij is ook vrij klein, maar schattig. U zult geen zwaluwstaarten zien, maar terwijl u de veelkleurige fladderende vlinders bewondert, kunt u genieten van de rust en stilte onder het ruisen van het water van een kleine kunstmatige waterval.

Nog twee bochten: naar links en bij de volgende kruispunt naar rechts - en u komt bij de plaatselijke dierentuin en het aquarium. De ticketprijs is inclusief een rondleiding door de dierentuin, het aquarium en de uitvoering van pelsrobben, vogels, otters en tijgers. Voor aanvang van de show kun je tussen de kooien met papegaaien, otters, zwarte eekhoorns lopen en de dieren voeren - voedsel wordt verkocht voordat je dit gebied betreedt. Hier kunt u zwemmen met katten bestellen. Het evenement is natuurlijk duur, maar de indrukken zijn het waard.

We gaan verder langs de kustlijn, bezoeken het moslimdorp, de Chinese tempel van Guan Yu. Op een pleintje bij de tempel kun je even bijkomen van de indrukken, een hapje eten en kokosmelkijs proberen met verschillende toppings.

Verder gaat ons pad naar de tempel van stenen slangen (Wat Sila Ngu). Erg mooi. Met toegang tot een rotsstrand. De tempel ligt op de grens van Hua Thanon Bay en het op één na populairste strand van Samui - Lamai. Hier, zoals op elk strand van Koh Samui, zijn er veel hotels en restaurants. Als je bij de Rode Tempel (Wat Ratchammaram) de ringweg (4169) verlaat en de borden de bergen op volgt, zie je een van de steenwonderen van het eiland: de Overlap Stone. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de gehele zuidoostkust. Terugkerend naar de tempel, vervolgen we onze weg langs de ringweg naar het Thaise restaurant Sabingelae en slaan rechtsaf naar de kust. Hier wachten ons nog twee steenfantasieën: grootmoeder en grootvader (Hin Ta en Hin Yai).

Oostkust

En nogmaals we keren terug naar de ringweg. Voor Samui ligt de parel van Chaweng Beach. Het is hier altijd druk, zelfs in het laagseizoen, alle hotels zijn overvol en de stranden zijn vol met vakantiegangers. We blijven langs de kust rijden, op het kruispunt verlaten we de ringweg en gaan we over op weg 4171. Deze leidt ons naar het "hart" van het toeristenleven van Koh Samui - het winkelcentrum Festival. Vlakbij zie je een hele parkeerplaats met "tuk-tuks" - alle wegen leiden tenslotte naar Chaweng!

Als je langs de kust loopt, kun je bij de Tempel van de Veelarmige Godin (Wat Plai Laem ) en verder naar de Tempel van de Grote Boeddha (Wat Phra Yai). Als je diep het eiland ingaat, kan je niet anders dan een bezoek brengen aan de Khao Hua Look Pagoda. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de kust en een overzicht van de lokale luchthaven. U kunt vliegtuigen zien landen en opstijgen.

Koh Samui is het hele jaar mooi en zeker een bezoek waard.