Loading icon

Thailand. Bezoek aan de Klong Pla Kang-waterval

De waterval bevindt zich in het Khao Chamao National Park, in de provincie Rayong. Velen weten niets over hem, dus er zijn bijna geen mensen daar, behalve de rangers die dit park bewaken.

Het is beter om de waterval te bezoeken tijdens het regenseizoen (mei-oktober), omdat er dan op die plaatsen veel water zijn, en je zult geen klein stroompje in een klein straaltje van de stenen naar beneden zien stromen.

Als u naar de waterval vanuit de stad Pattaya, dan moet je ongeveer 150 km rijden.

Bij aankomst moet je betalen voor een ticket (kost 200 baht), je kunt er ook versnaperingen kopen. Openings- en sluitingstijden 8: 00-16: 30.

Na de voorbereiding is voltooid, kunt u de weg op. Het duurt 20-30 minuten om bij de waterval te komen, langs de paden die door de dichte jungle gaan. In het begin zal de weg goed zijn, zelfs op sommige plaatsen ga je over een betonnen pad, maar wees daarna voorbereid op ups en downs langs landpaden.

Als je de jungle ingaat, word je alleen gelaten met de natuur . Je hoort geen geluiden van technologie, behalve het gezang van vogels en het ruisende water dat over grote rotsblokken glijdt. De lucht is bijna onzichtbaar vanwege de hoge toppen van bomen en lianen die eraan hangen, dus een lichte schemering heerst in de jungle.
Onderweg zal er bijna altijd een stroom water naast het pad zijn, dus op u kunt op elk moment afkoelen door daar te zwemmen.

Op plaatsen waar het is moeilijk te passeren, de touwen zijn gespannen om ze vast te houden tijdens het passeren van het moeilijke gedeelte. Gedurende de hele reis zullen er verschillende van dergelijke secties zijn.

Zodra je het langverwachte doel nadert, zal het geluid van het water toenemen, de stenen onderweg groter worden en het pad zal ga bergafwaarts.

Als je het langverwachte doel hebt bereikt, zijn er onderaan de waterval verschillende grote platte stenen waarop je kunt neerstrijken. Er zijn veel plekken om te zwemmen. Diepte 3-5 meter tijdens het regenseizoen.

Er is entertainment voor de waaghalzen ook. Je kunt naar de top klimmen en naar beneden springen. Dit moet voorzichtig gebeuren, omdat de randen niet zo diep zijn als in het midden.

Als je aan de voet van de waterval zwemt, zijn er veel grote vissen die je huid zullen bijten. Wees daarom niet bang, het brengt alleen maar voordelen met zich mee. Vissen, dus reinig je huid.
Er is geen zwemgelegenheid bovenaan de waterval en er zijn veel grote spinnen die grote spinnenwebben hebben opgerold en eraan gewend zijn dat niemand daarheen gaat.

De weg terug kan sneller worden gelopen door de weg niet langs het pad te maken, maar langs de stenen die vanaf de waterval naar beneden leiden, waardoor je 10 minuten bespaart.

Direct bij aankomst in Pattaya kunt u het beste een auto huren op cars-scanner