Loading icon

Sunny California - een Amerikaanse staat met veel mogelijkheden

Californië is een unieke en bijzondere staat in de VS. In de zonnigste en meest verbazingwekkende hoek van Amerika heerst een gunstige sfeer van levendig en ritmisch leven. Aan de Californische kust zijn er veel stranden die zich onderscheiden door comfort en leefbaarheid. Californië maakt indruk met zijn vruchtbare klimaat en luxe chic van restaurants en clubs. Hier wonen vriendelijke en goed geklede mensen, die de voorkeur geven aan comfortabele rust en entertainment.

Geweldige en mooie staat

Californië is een dichtbevolkte staat en de grootste steden zijn Los Angeles, San Jose en San Francisco. Het grondgebied van de staat wordt gekenmerkt door een bergachtig landschap en grote steden van de Verenigde Staten bevinden zich in de laaglanden. Sacramento is de hoofdstad van Californië met veel interessante bezienswaardigheden.
De grootste en meest populaire stad van Los Angeles heeft een ontwikkelde en moderne productie van de coolste en meest Amerikaanse. De staat is de thuisbasis van Hollywood-sterren en beroemdheden.

San Diego is een van de meest interessante steden in Californië en is de thuisbasis van de grootste militaire basis van de Amerikaanse marine. Op het grondgebied van de staat is er Balboa Park met veel musea, botanische tuinen en er is een prachtige San Diego Zoo.

San Francisco is de grootste stad van schoonheid en moderne architectonische perfectie. Het centrum van cultuur en financiën staat bekend om zijn prachtige Chinatown-wijk, die zich onderscheidt door zijn charme en luxe.

De nationale samenstelling van de staat is divers en een aanzienlijk deel van de bevolking zijn Hispanics en Europeanen. Ook wonen hier veel Spanjaarden en Portugezen, Armeniërs en Iraniërs. Er zijn veel denominaties en religies in Californië, waaronder vooral christenen, protestanten en katholieken. Ongeveer dertig procent van het grondgebied wordt ingenomen door bossen, en er zijn ook groene valleien en woestijngebieden.

Bezienswaardigheden van Californië

Racetrack Playa is een mysterieus meer dat is opgedroogd en zich in de Valley of Death bevindt. Het is hier ongebruikelijk droog en heet, maar 's nachts kan het behoorlijk koud zijn. Deze angstaanjagende en mysterieuze plek schudt "levende" stenen die op een mysterieuze manier bewegen. Het meer verandert van vorm en verschilt voortdurend in grootte.

Disneyland - amusementspark voor kinderen met veel attracties, restaurants en speelgoedwinkels. Hier zorgen Disney-helden en -personages voor plezier en vreugde, en heldere en kleurrijke shows verrukken volwassenen en kinderen.

Lake Tahoe werd miljoenen jaren geleden gevormd en ligt tussen twee staten - Nevada en Californië. Het prachtige meer is omgeven door hoge bergen en hier kun je verschillende watersporten beoefenen zoals zwemmen en roeien. In de winter is het meer bijzonder mooi en in de bergen kun je skiën. Er is een skigebied waar u kunt sneeuwschoenwandelen.

Yosemite - Nationaal Park van buitengewone schoonheid en is gelegen in het oosten van de staat. De prachtige natuurlijke plek maakt indruk met zijn watervallen en kliffen, en de wilde natuur trekt aan met de mooiste landschappen en diverse flora en fauna.

Redwood National Park ligt in een bosrijke omgeving en hier kun je genieten van de schoonheid en perfectie van de natuur. Veel natuurliefhebbers maken schilderachtige routes door de boshoeken en bewonderen het prachtige uitzicht op de oceaan.

Californië is een populaire toeristische bestemming met veel interessante bezienswaardigheden en prachtige landschappen. De schoonheid van de natuur is adembenemend met de hoogste bomen, prachtige bergen en charmes aan het meer.