Loading icon

Sunny California - en amerikansk stat med mange funksjoner

California er en unik og spesiell stat i USA. I det mest solrike og mest fantastiske hjørnet av Amerika hersker en gunstig atmosfære av levende og rytmisk liv. På California-kysten er det mange strender som kjennetegnes ved komfort og levedyktighet. California imponerer med sitt fruktbare klima og luksuriøse elegante restauranter og klubber. Her bor det vennlige og velkledde mennesker, som foretrekker komfortabel hvile og underholdning.

Utrolig og vakker tilstand

California er en tett befolket delstat, og dens største byer er Los Angeles, San Jose og San Francisco. Statens territorium er preget av et fjellandskap og store byer i USA ligger i lavlandet. Sacramento er hovedstaden i California med mange interessante severdigheter.
Den største og mest populære byen Los Angeles har en utviklet og moderne produksjon av alt det kuleste og mest amerikanske. Delstaten er hjemsted for Hollywood-stjerner og kjendiser.

San Diegoer en av de mest interessante byene i California og er hjemsted for den største militærbasen til den amerikanske marinen. På statens territorium er det Balboa Park med mange museer, botaniske hager og det er en fantastisk San Diego Zoo.

San Francisco er den største byen med skjønnhet og moderne arkitektonisk perfeksjon. Sentrum for kultur og finans er kjent for sitt vakre Chinatown-distrikt, som utmerker seg ved sin sjarm og luksus.

Den nasjonale sammensetningen av staten er mangfoldig og en betydelig del av befolkningen er latinamerikanere og europeere. Det bor også mange spanjoler og portugisere, armenere og iranere her. Det er mange kirkesamfunn og religioner i California, blant dem er det mest av alle kristne, protestanter og katolikker. Omtrent tretti prosent av territoriet er okkupert av skog, og det er også grønne daler og ørkenområder.

Landemerker i California

Racetrack Playa er en mystisk innsjø som er tørket opp og ligger i Dødens dal. Det er uvanlig tørt og varmt her, men det kan være ganske kaldt om natten. Dette skremmende og mystiske stedet rister «levende» steiner som beveger seg på en mystisk måte. Innsjøen endrer form, og varierer hele tiden i størrelse.

Disneyland – fornøyelsespark for barn med mange attraksjoner, restauranter og leketøysbutikker. Her gir Disney-helter og karakterer moro og glede, og lyse og fargerike show gleder voksne og barn.

Lake Tahoe ble dannet for millioner av år siden og ligger mellom to stater - Nevada og California. Den vakre innsjøen er omgitt av høye fjell, og her kan du nyte ulike vannsporter som svømming og roing. Om vinteren er innsjøen spesielt vakker, og i fjellet kan du gå på ski. Det er et skianlegg hvor du kan gå på truger.

Yosemite - nasjonalpark ekstraordinær skjønnhet og ligger øst i staten. Det vakre naturstedet imponerer med sine fossefall og klipper, og den ville naturen tiltrekker seg med det vakreste landskapet og mangfoldig flora og fauna.

Redwood National Park ligger i et skogsområde og her kan du nyte skjønnheten og perfeksjon av naturen. Mange naturelskere tar naturskjønne ruter gjennom skoghjørner og beundrer den vakre utsikten over havet.

California er et populært turistmål med mange interessante severdigheter og vakker natur. Naturens skjønnhet er fantastisk med de høyeste trærne, vakre fjell og innsjøer.