Loading icon

Sunny California - en delstat i USA med många funktioner

Kalifornien är en unik och speciell stat i USA. I det soligaste och mest fantastiska hörnet av Amerika råder en gynnsam atmosfär av pulserande och rytmiskt liv. På den kaliforniska kusten finns det många stränder som kännetecknas av komfort och boende. Kalifornien imponerar med sitt bördiga klimat och lyxiga chica restauranger och klubbar. Här bor vänliga och välklädda människor, som föredrar bekväm vila och underhållning.

Fantastiskt och vackert tillstånd

Kalifornien är en tätbefolkad delstat och dess största städer är Los Angeles, San Jose och San Francisco. Statens territorium kännetecknas av ett bergigt landskap och stora städer i USA ligger i låglandet. Sacramento är Kaliforniens huvudstad med många intressanta sevärdheter.
Den största och populäraste staden Los Angeles har en utvecklad och modern produktion av allt det coolaste och mest amerikanska. Delstaten är hem för Hollywoodstjärnor och kändisar.

San Diegoär en av de mest intressanta städerna i Kalifornien och är hem för den amerikanska flottans största militärbas. På statens territorium finns Balboa Park med många museer, botaniska trädgårdar och det finns en underbar San Diego Zoo.

San Francisco är den största staden av skönhet och modern arkitektonisk perfektion. Kultur- och finanscentrum är känt för sitt vackra Chinatown-distrikt, som utmärks av sin charm och lyx.

Den nationella sammansättningen av staten är varierande och en betydande del av befolkningen är latinamerikaner och européer. Här bor också många spanjorer och portugiser, armenier och iranier. Det finns många samfund och religioner i Kalifornien, bland vilka det mest av alla finns kristna, protestanter och katoliker. Cirka trettio procent av territoriet är ockuperat av skogar, och det finns även gröna dalar och ökenområden.

Kaliforniens landmärken

Racetrack Playa är en mystisk sjö som är uttorkad och ligger i Dödens dal. Det är ovanligt torrt och varmt här, men det kan vara ganska kallt på natten. Denna skrämmande och mystiska plats skakar "levande" stenar som rör sig på ett mystiskt sätt. Sjön ändrar form och skiljer sig hela tiden i storlek.

Disneyland - nöjespark för barn med många åkattraktioner, restauranger och leksaksbutiker. Här ger Disneys hjältar och karaktärer nöje och glädje, och ljusa och färgglada shower gläder vuxna och barn.

Lake Tahoe bildades för miljoner år sedan och ligger mellan två delstater - Nevada och Kalifornien. Den vackra sjön är omgiven av höga berg, och här kan du njuta av olika vattensporter som simning och rodd. På vintern är sjön särskilt vacker och i bergen kan du åka skidor. Det finns en skidort där du kan åka snöskor.

Yosemite - National Park of extraordinär skönhet och ligger i den östra delen av staten. Den vackra naturplatsen imponerar med sina vattenfall och klippor, och den vilda naturen lockar med de vackraste landskapen och mångsidig flora och fauna.

Redwood National Park ligger i ett skogsområde och här kan du njuta av skönheten och naturens perfektion. Många naturälskare tar natursköna vägar genom skogshörnen och beundra den vackra utsikten över havet.

Kalifornien är ett populärt turistmål med många intressanta sevärdheter och vacker natur. Naturens skönhet är fantastisk med de högsta träden, vackra berg och sjöcharm.