Loading icon

De meest ongewone gebouwen ter wereld

Als je naar de meest ongewone gebouwen ter wereld kijkt, denk je onwillekeurig dat je meer over de wereld moet reizen. Deze geweldige ontwerpen zijn gemaakt van een verscheidenheid aan materialen door genieën.

Soms lijkt het alsof je van alles en nog wat kunt bouwen: mieren bouwen hun huizen van zand en sparrennaalden, weekdieren van kalk, je kunt zelfs liefde opbouwen voor populaire tv-projecten, en Botox wordt gebruikt om nieuwe gezichtsvormen te bouwen. Maar als je naar enkele architecturale meesterwerken kijkt, begrijp je helemaal niet hoe en waaruit ze zijn gebouwd.

Deze gebouwen kunnen in verschillende lijsten en beoordelingen worden opgenomen, er zullen boeken over worden geschreven en er zullen educatieve excursies aan worden gewijd. Wat zijn deze wonderen van architectonisch denken?

Meest ongewone gebouwen ter wereld

Dit wonder doet enigszins denken aan een hut op kippenpoten. Tegenwoordig vertegenwoordigt het een hotel met de luide naam "House in the Clouds", gelegen in het Engelse dorp Thorpeness (Suffolk County).

Van 1923 tot 1970 was het slechts een watertoren. Na te zijn ontmanteld en dichtgetimmerd, kost een nacht in zo'n toren gemiddeld £ 600.

De auteur van deze zogenaamde "kubuswoningen" in Rotterdam is Piet Blom.

Ze zeggen dat bewoners klagen dat alle meubels in het midden van de kamer moeten worden geplaatst, omdat de muren schuin staan.

Het lijkt mij dat als Gaudí een paar honderd jaar zou kunnen leven, hij tot zo'n stijl in architectuur zou kunnen komen.

Dit flessenhuis is een van de drie die op Prince Edward Island (Canada) zijn gebouwd). De auteur van dit meesterwerk is Edouard Arsenault, hoewel hij zelf geneigd is het auteurschap toe te schrijven aan zijn dochter, die haar vader op dit idee bracht door hem een ​​ansichtkaart te sturen vanuit een flessenslot, dat zich ook in Canada bevindt, op Vancouver Island.

Om zijn "flessendorp" te bouwen, verzamelde de heer Arceno 25.000 lege glazen flessen van verschillende kleuren, waarbij hij alle kennissen en naburige restaurants omzeilde. Tegenwoordig kun je van mei tot oktober in het dorp komen. Foto's van toeristen zijn uitstekend.

Schoenenhuis, gevestigd in Pennsylvania (VS), doet tegenwoordig dienst als museum.

Het is gemaakt in opdracht van Mr. Nines, een schoenenverkoper, speciaal om reclame te maken voor zijn product. Nou, dat was een geweldige PR-actie.

Een uniek stenen huis is te zien in Portugal - niet ver van de stad Fafe. De muren zijn gigantische rotsblokken. Over het algemeen vinden de meeste toeristen dat het huis erg lijkt op het huis van de Flintstones, een tekenfilmfamilie uit het stenen tijdperk.

De architect van dit gebouw - Victor Rodriguez - geeft ook toe dat het waren de Flintstones die hem inspireerden om zo'n huis te bouwen, dat hij creëerde als een buitenverblijf voor zichzelf en zijn gezin.

Mr. Rodriguez hoopte dat hij zich in deze stenen schuilplaats voor de drukte zou kunnen verstoppen, maar dat was niet zo: een groot aantal toeristen en allerlei vandalen gaven hem geen rust, dus het hele gezin moest het stenen huis verlaten.