Loading icon

Warszawa. Chopins butikk. Anmeldelse

Vi fant lett Chopins butikk midt i sentrum av byen, og gikk langs Krakow-forstaden .. Eller rettere sagt, vi så ikke etter den engang, vi bare snublet over den.

Dessverre fungerte det ikke .. . Men vi forsto ikke dette umiddelbart, og prøvde uten hell gjentatte ganger å trykke på knappen ...
Men det er greit, for det viktigste er å ta en selfie i tide på et kjent og populært sted))). Her står det skrevet: «Ta en selfie med Fryderyk Chopin her».

Og her er vi)).< br>
Etter mange timers vandring rundt i byen, viste det seg at hvile på benken var veldig nyttig)).

En annen Chopin-butikk lå i nærheten, i parken Saxon Garden. Vi kom til parken om kvelden og slo oss ned på en benk ved siden av en vogn som selger drinker.. Det viste seg at dette er våre landsmenn, unge gutter. De var så lei av bankingen i Chopins butikk hele dagen, som hvert minutt ble slått på av mange turister at de ikke kunne holde seg tilbake, og uten å nøle uttrykte høyt absolutt alt de tenker om butikken og turister ... Det er morsomt))

Det er flere slike musikkbutikker installert i byen, er alle nødvendigvis forbundet med arbeidet til den største komponisten, og med historien til stedet der de er installert, og melodiene som høres ut fra dem vil også være forskjellige. På slike benker, hvis du er oppmerksom, er det et kart over installasjonen, og du kan gradvis flytte fra den ene til den andre, gå rundt i byen. I tillegg inneholder selve butikken kort informasjon som forklarer nøyaktig hvilke arrangementer den er dedikert til.

For eksempel, på denne musikkbutikken, installert i nærheten av Visittkortkirken, står det skrevet at denne rokokkokirken var et sted for tilbedelse, som ble besøkt hver søndag av studentene ved militærlyceumet, hvor Fryderyk Chopin var student. Som orgelekspert akkompagnerte han nonnens sang under gudstjenestene. Siden denne kirken overlevde krigen praktisk talt uskadd, sies det at orgelet fortsatt har beholdt flere av de originale trompetene som Fryderyk Chopin en gang spilte.

Det er også en QR-kode på benken, som du kan laste ned en lydguide med historie og et musikkstykke til smarttelefonen. Chopins benker i Warszawa er et veldig originalt og interessant historisk monument, jeg anbefaler.

Warszawa: Dagsturer

Warszawa: Sightseeingturer