Loading icon

7 mest berømte seværdigheder i Brasilien

Brazil kan prale af nogle af verdens mest ikoniske vartegn. Besøg nogle af disse topattraktioner, og du vil hurtigt forstå, hvorfor denne latinamerikanske nation er blevet en af de bedste rejsedestinationer i Sydamerika. Intet besøg på Rio de Janeiro ville være komplet uden at se den majestætiske Christ the Redeemer statue . Dette art deco-ikon rager 700 m over byen og giver en betagende udsigt over dens omgivelser.


1. Iguacu Falls


Iguacu Falls
ligger i Iguacu National Park i Brasilien og er et verdensarvssted. Mens du kan besøge året rundt, anbefales det for optimal nydelse at besøge i køligere vintermåneder mellem maj og september, hvor der er mindre trængsel. For at få den bedste udsigt over vandfaldene kan du overveje at tage en dagstur fra enten Foz do Iguacu eller Puerto Iguazu. Det er en overkommelig tur, og du vil have din guide med dig hele dagen for at pege på eventuelle seværdigheder, der kan være blevet overset.

For en mere energisk dag, prøv at sejle med jetbåd eller rappelling for at få et spændende adrenalinsus. Disse aktiviteter er populære og perfekte for familier med børn. En anden mulighed er at besøge Parque das Aves, Latinamerikas største fuglepark. Her kan du observere pulserende tukaner, araer og meget mere tæt på! Iguazu Falls er et UNESCOs verdensarvssted beliggende i Iguacu National Park på grænsen mellem Argentina og Brasilien. Som sådan er det blevet en populær turist- og lokaldestination - noget der er let at forstå hvorfor.


2. Mount Roraima


Mount Roraima
er et af verdens højeste bordbjerge, beliggende langs den trilaterale grænse mellem Brasilien, Venezuela og Guyana. Det er også en del af Pakaraima-kæden af tepuis eller plateauer, som menes at være nogle af Jordens ældste klippeformationer. Dette bjerg er omgivet af tårnhøje klipper, der danner uigennemtrængelige lodrette klippeflader, der kan blive 1.000 meter høje. Talrige vandfald løber ud fra dens sider, såsom Angel Falls.

Roraimas topmøde kan prale af en overflod af flora som er unik for dets tepui-plateau, såsom endemiske kandeplanter og Rapatea lyng. Dette bemærkelsesværdige sted burde være på enhver opdagelsesrejsendes bucket list. Meget af dens flora er endemisk, hvilket betyder, at den ikke kan findes andre steder på Jorden. Roraima er også hjemsted for mange kødædende planter, der forgriber sig på insekter. På grund af den konstante nedbør er der lidt jord tilbage på toppens nøgne sandstensplateau. Den engelske botaniker Everard Im Thurn foretog den første større stigning af denne store tepui i 1884, som tjente som inspiration til Sir Arthur Conan Doyles roman The Lost World. Desværre kan denne stigning være ekstremt udfordrende, og kun erfarne klatrere bør prøve det.

3. Pantanal

The Pantanal
er verdens største tropiske vådområde, hjemsted for noget af det mest fængslende dyreliv. Primært beliggende i Mato Grosso do Sul, når det også ind i Bolivia og Paraguay. Denne enorme region er opdelt i adskilte underregioner, hver med deres egen flora og fauna. Almindeligvis omtalt som "Den Store Sump", tilbyder dette frodige område en fantastisk oplevelse for besøgende. Her finder du jaguarer, hyacint-araer og gigantiske flododdere i deres naturlige miljø - hvilket gør det til et must-besøg for enhver naturentusiast.

Ud over jaguarer er Pantanal hjemsted for en række forskellige dyr såsom brasiliansk tapir, sumphjort og kæmpemyresluger, som du kan se fra både eller hesteryg under en safari. Pantanal er en idyllisk destination for dem, der søger en pause fra bylivet og nogle udendørs eventyr. For at maksimere din ferieoplevelse er det vigtigt at forstå regionens økosystem, og hvordan man arbejder sammen med det.


4. Lagoa dos Patos


Lagoa dos Patos
er den største lagune i Sydamerika og den næststørste sø i Brasilien, beliggende i Rio Grande do Sul. På 174 miles lang og 44 miles bred måler området omkring 3.900 kvadratkilometer. Lagoa dos Patos blev dannet af en gammel lavning på Atlanterhavskysten, der med tiden blev isoleret af sandstrande. Vandet her er formet af tidevand og brakvand fra Rio Grande-udløbet.

Dette Proba-V-billede fanger en del af Lagoa dos Patos i Rio Grande do Sul, Brasilien. Denne visning blev opnået den 6. februar 2014 inde fra instrumentskåret ved 100 m opløsning. Et andet ikonisk vartegn, som du ikke bør gå glip af, når du er i Brasilien, er Niteroi Contemporary Art Museum, der ligner en flyvende tallerken er styrtet ned på toppen af en klippeflade. Denne futuristiske bygning er bygget af den visionære brasilianske arkitekt Oscar Niemeyer og huser en række banebrydende udstillinger.


5. El Dedo de Dios
El Dedo de Dios , også kendt som The Finger of God, er en ikonisk klippeformation i Brasilien, der ligner en hånd med pegefingeren pegende opad mod himlen. Det er blevet et af landets mest elskede vartegn og tiltrækker vandrere, klatrere og spændingssøgere fra hele kloden. Teresopolis, Brasilien kan prale af denne majestætiske granittop, der tiltrækker vandrere og klatrere til at udforske dens barske kant. Etableret som Brasiliens tredje nationalpark, er det bestemt værd at bruge tid på din dag til at tjekke det ud for dig selv.

Lencois Maranhenses National Park bør være på alle rejsendes bucket list, når de besøger Brasilien. Det kan prale af miles af hvide klitter og pulserende blå laguner. Hercules er også hjemsted for Lencois National Museum, som ikke bør gå glip af under dit ophold. Denne neoklassiske bygning huser en imponerende samling af kunst og kultur, der helt sikkert vil efterlade et varigt indtryk på enhver besøgende. Brasilia anses for at være Latinamerikas mest moderne hovedstad, der kan prale af interessant arkitektur og regeringsbygninger, der vil fange historieinteresserede. Bemærkelsesværdig blandt disse vartegn er dens imponerende katedral, der består af 16 betonsøjler toppet med et glastag.
6. Penha-klosteret

Penha Convent
, der ligger i Vila Velha, Espirito Santo, er et must-see-attraktion for besøgende i staten. Mere end blot endnu en kirke repræsenterer den Espirito Santos sande arv og giver indsigt i både dens naturlige pragt og rige historie. Et must-besøg for alle, der er interesseret i at opdage Espirito Santos kultur og naturlige pragt bedre. Espirito Santo er hjemsted for Ibirapuera Park, designet af den brasilianske landskabsarkitekt Roberto Burle Marx og byder på bygninger designet af Oscar Niemeyer.
På dette kunstmuseum finder du også Sansernes Have - en 200 meter lang gåtur gennem blåregntunnelen, hvor du kan beundre snesevis af plantearter, der er udvalgt for deres duft eller taktile appel. Brasiliens mest elskede museum, Cemento do Agua, har vundet adskillige priser for sit design. En rektangulær struktur, der ligner en ophængt beholder, understøtter røde søjler mod dens ru betonstruktur. I nærheden af Vitorias centrum ligger Morro do Moreno, en bakke, der giver en fantastisk udsigt over både hovedstaden og Vila Velha. Selvom vandringen kan tage mere tid og kræfter end det til Penha-klosteret, er det bestemt det værd!
7. Bonito

Bonito
er Brasiliens hovedstad for økoturisme og et mekka for eventyrere. Med fantastiske floder, vandfald og eksotiske dyreliv er dette det ideelle sted at blive mæt af naturens bedste oplevelser. Bonito, Brasilien kan prale af den 76 kvadratkilometer store Serra da Bodoquena Nationalpark samt adskillige vandaktiviteter som snorkling og rafting, ziplining og dykning. Men måske dens mest ikoniske attraktion er den krystallinske Prata-flod; et idyllisk snorkelsted med roligt lavt vand, der er hjemsted for et rigt akvatisk liv.
Denne tropiske by er fyldt med fantastiske naturlige attraktioner, såsom vandfald, huler og krystalklare floder. Tag en guidet gåtur langs Parque das Cachoeiras - en milelang naturskøn sti, der fører til syv betagende vandfald og pools. Gå op ad Mimoso-floden for en idyllisk vandretur gennem en cerulean farvet pool af eventyrlige vandfald. Det giver en vidunderlig dagstur for alle aldre. Bonito tilbyder en bred vifte af overnatningssteder, fra budget pousadas til femstjernede resorts. Priserne har en tendens til at stige i ferier (juli og december til marts), så sørg for at reservere dit værelse så hurtigt som muligt.