Loading icon

7 beroemdste bezienswaardigheden in Brazilië

Brazilië heeft een aantal van 's werelds meest iconische bezienswaardigheden. Bezoek enkele van deze topattracties en je zult snel begrijpen waarom dit Latijns-Amerikaanse land een van de topreisbestemmingen in Zuid-Amerika is geworden. Een bezoek aan Rio de Janeiro zou niet compleet zijn zonder het majestueuze beeld van Christus de Verlosser te zien. Dit art-decopictogram torent 700 m boven de stad uit en biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving.


1. Iguacu-watervallen


Iguacu-watervallen
bevinden zich in het Iguacu National Park in Brazilië en staan op de Werelderfgoedlijst. Hoewel je het hele jaar door kunt bezoeken, is het voor optimaal genieten aan te raden om te bezoeken tijdens de koelere wintermaanden tussen mei en september, wanneer het minder druk is. Om het beste uitzicht op de watervallen te krijgen, kunt u overwegen een dagtocht te maken vanuit Foz do Iguacu of Puerto Iguazu. Het is een betaalbare tour en je hebt je gids de hele dag bij je om je te wijzen op bezienswaardigheden die misschien over het hoofd zijn gezien.

Voor een meer energieke dag kun je jetboaten of abseilen voor een opwindende adrenalinekick. Deze activiteiten zijn populair en perfect voor gezinnen met kinderen. Een andere optie is een bezoek aan Parque das Aves, het grootste vogelpark van Latijns-Amerika. Hier kunt u levendige toekans, ara's en meer van dichtbij observeren! Iguazu-watervallen staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO en liggen in het Iguacu National Park op de grens tussen Argentinië en Brazilië. Als zodanig is het een populaire toeristische en lokale bestemming geworden - en dat is gemakkelijk te begrijpen waarom.


2. Mount Roraima


Mount Roraima
is een van 's werelds hoogste tafelbergen, gelegen langs de trilaterale grens tussen Brazilië, Venezuela en Guyana. Het maakt ook deel uit van de Pakaraima-keten van tepuis of plateaus waarvan wordt aangenomen dat het enkele van de oudste rotsformaties op aarde zijn. Deze berg is omgeven door torenhoge kliffen die ondoordringbare verticale rotswanden vormen die wel 1000 meter hoog kunnen worden. Talrijke watervallen stromen uit de zijkanten, zoals Angel Falls.

De top van Roraima heeft een overvloed aan flora die uniek is voor het tepui-plateau, zoals inheemse bekerplanten en Rapatea-heide. Deze opmerkelijke plek zou op de bucketlist van elke ontdekkingsreiziger moeten staan. Veel van zijn flora is endemisch, wat betekent dat hij nergens anders op aarde te vinden is. Roraima is ook de thuisbasis van veel vleesetende planten die op insecten jagen. Door de constante regenval blijft er weinig aarde achter op het kale zandsteenplateau van de top. De Engelse botanicus Everard Im Thurn maakte de eerste grote beklimming van deze grote tepui in 1884, die als inspiratie diende voor de roman The Lost World van Sir Arthur Conan Doyle. Helaas kan deze beklimming extreem uitdagend zijn en alleen ervaren klimmers zouden hem moeten proberen.

3. De Pantanal

De Pantanal
is 's werelds grootste tropische wetland, de thuisbasis van enkele van de meest fascinerende dieren in het wild. Het is voornamelijk gelegen in Mato Grosso do Sul en reikt ook tot in Bolivia en Paraguay. Deze uitgestrekte regio is verdeeld in verschillende subregio's, elk met hun eigen flora en fauna. Dit weelderige gebied, gewoonlijk "The Great Swamp" genoemd, biedt een geweldige ervaring voor bezoekers. Hier vindt u jaguars, hyacintenara's en reuzenrivierotters in hun natuurlijke omgeving - een must voor elke natuurliefhebber.

Naast jaguars is de Pantanal de thuisbasis van een verscheidenheid aan dieren zoals Braziliaanse tapir, moerasherten en reuzenmiereneter die u tijdens een safari vanaf een boot of te paard kunt bekijken. De Pantanal is een idyllische bestemming voor wie op zoek is naar een pauze van het stadsleven en wat avontuur in de buitenlucht. Om uw vakantieplezier te maximaliseren, is het essentieel om het ecosysteem van de regio te begrijpen en hoe u ermee kunt samenwerken.


4. Lagoa dos Patos


Lagoa dos Patos
is de grootste lagune van Zuid-Amerika en het op een na grootste meer van Brazilië, gelegen in Rio Grande do Sul. Met een lengte van 174 mijl en een breedte van 44 mijl meet het gebied ongeveer 3.900 vierkante kilometer. Lagoa dos Patos werd gevormd door een oude depressie aan de Atlantische kust die in de loop van de tijd geïsoleerd raakte door zandstranden. Het water hier wordt gevormd door getijden en brak water van de Rio Grande-afvoer.

Deze Proba-V-afbeelding legt een deel vast van Lagoa dos Patos in Rio Grande do Sul, Brazilië. Dit beeld werd verkregen op 6 februari 2014 vanuit de instrumentenbaan met een resolutie van 100 m. Een ander iconisch monument dat je niet mag missen als je in Brazilië bent, is het Niteroi Contemporary Art Museum, dat eruitziet alsof een vliegende schotel op een rotswand is neergestort. Dit futuristische gebouw, gebouwd door de visionaire Braziliaanse architect Oscar Niemeyer, herbergt een scala aan baanbrekende tentoonstellingen.


5. El Dedo de Dios
El Dedo de Dios, ook wel bekend als The Finger of God, is een iconische rotsformatie in Brazilië die lijkt op een hand met zijn wijsvinger vinger omhoog wijzend naar de hemel. Het is een van de meest geliefde bezienswaardigheden van het land geworden en trekt wandelaars, klimmers en sensatiezoekers van over de hele wereld. Teresopolis, Brazilië heeft deze majestueuze granieten top die wandelaars en klimmers aantrekt om de ruige rand te verkennen. Gevestigd als het derde nationale park van Brazilië, is het zeker de moeite waard om de tijd te nemen om het zelf te bekijken.

Het nationale park Lencois Maranhenses zou op de bucketlist van elke reiziger moeten staan als hij Brazilië bezoekt. Het beschikt over kilometerslange witte zandduinen en levendige blauwe lagunes. Hercules is ook de thuisbasis van het Lencois National Museum, dat u tijdens uw verblijf niet mag missen. Dit neoclassicistische gebouw herbergt een indrukwekkende verzameling kunst en cultuur die zeker een blijvende indruk op elke bezoeker zal achterlaten. Brasilia wordt beschouwd als de meest moderne hoofdstad van Latijns-Amerika, met interessante architectuur en overheidsgebouwen die geschiedenisliefhebbers zullen boeien. Opvallend onder deze bezienswaardigheden is de indrukwekkende kathedraal die bestaat uit 16 betonnen kolommen met daarop een glazen dak.
6. Penha-klooster

Penha-klooster
, gelegen in Vila Velha, Espirito Santo, is een must-see attractie voor bezoekers van de staat. Het is meer dan zomaar een kerk, het vertegenwoordigt het ware erfgoed van Espirito Santo en geeft inzicht in zowel de natuurlijke pracht als de rijke geschiedenis. Een must voor iedereen die geïnteresseerd is in het beter ontdekken van de cultuur en natuurlijke pracht van Espirito Santo. In Espirito Santo ligt het Ibirapuera-park, ontworpen door de Braziliaanse landschapsarchitect Roberto Burle Marx en met gebouwen ontworpen door Oscar Niemeyer.
In dit kunstmuseum vind je ook de Garden of the Senses - een wandeling van 200 meter door een blauweregentunnel waar je tientallen plantensoorten kunt bewonderen die zijn gekozen voor hun geur of tactiele aantrekkingskracht. Cemento do Agua, het meest geliefde museum van Brazilië, heeft talloze prijzen gewonnen voor zijn ontwerp. Een rechthoekige structuur die lijkt op een hangende container ondersteunt rode kolommen tegen de ruwe betonnen textuur. Vlakbij het stadscentrum van Vitoria ligt Morro do Moreno, een heuvel die een prachtig uitzicht biedt op zowel de hoofdstad als Vila Velha. Hoewel de wandeling naar Penha Convent misschien meer tijd en moeite kost, is het zeker de moeite waard!
7. Bonito

Bonito
is de hoofdstad van ecotoerisme in Brazilië en een walhalla voor avonturiers. Met adembenemende rivieren, watervallen en exotische dieren in het wild is dit de ideale plek om te genieten van de beste ervaringen van de natuur. Bonito, Brazilië beschikt over het 76 vierkante mijl grote Serra da Bodoquena National Park, evenals tal van wateractiviteiten zoals snorkelen en raften, tokkelen en duiken. Maar misschien is de meest iconische attractie de kristallijne Prata-rivier; een idyllische snorkelplek met kalm ondiep water met een overvloed aan onderwaterleven.
Deze tropische stad is gevuld met adembenemende natuurlijke attracties, zoals watervallen, grotten en kristalheldere rivieren. Maak een begeleide wandeling langs Parque das Cachoeiras - een kilometers lang schilderachtig pad dat leidt naar zeven adembenemende watervallen en poelen. Wandel de Mimoso-rivier op voor een idyllische wandeling door een cerulean getinte poel van sprookjesachtige watervallen. Het zorgt voor een prachtige dagtocht voor alle leeftijden. Bonito biedt een breed scala aan accommodaties, van goedkope pousada's tot vijfsterrenresorts. Tijdens vakanties (juli en december tot maart) stijgen de prijzen vaak, dus boek uw kamer zo snel mogelijk.