Loading icon

Slotte og paladser i München

Munich kan prale af adskillige castles and palaces , der skal ses for alle, der besøger den bayerske hovedstad. Fra fantastiske haver til arkitektur, der er så ikonisk, at det inspirerede Disney-slotte, er der ingen mangel på historiske seværdigheder, der skal opdages her.

Fra Neuschwanstein til det barokke Nymphenburg-palads er der masser af seværdigheder, du kan opdage på dit bayerske eventyr.

En af de mest berømte attraktioner er Neuschwanstein, kong Ludwig II's drømmeslot. Andre populære seværdigheder omfatter Linderhof Palace and Park og Schloss Herrenchiemsee.

1. Neuschwanstein Slot

Neuschwanstein Castle
, et af Münchens mest markante slotte og paladser, blev bygget af kong Ludwig II af Bayern som en hyldest til den tyske komponist Richard Wagner og er stadig et af Europas største turistmål. Ludwig havde til hensigt, at slottet skulle have mere end 200 værelser, men alligevel blev kun 12 færdiggjort, før midlerne til projektet blev skåret ned. Ikke desto mindre er det stadig en af Ludwigs mest elskede og fængslende "fantasier i sten", der stadig inspirerer ærefrygt og forbløffelse blandt besøgende i dag.

Det indre af slottet omfatter en storslået Singer's Hall, tronsalen og en kunstig grotte samt vægge malet med legender fra Tannhauser og Lohengrin operaer. Desuden er der talrige kunst og symboler fra tysk forhistorie udstillet.

2. Hohenschwangau Castle

Hohenschwangau Slot er et af Münchens mest fantastiske slotte og paladser, bygget i det 19. århundrede af kong Maximilian II af Bayern. Dette slot er en eklektisk blanding af antikke og moderne arkitektoniske stilarter, beliggende i den maleriske landsby Hohenschwangau i de bayerske alper.

Det er blevet en eftertragtet turistattraktion, der trækker over 300.000 besøgende årligt. Slottet er kendt for sin betagende udsigt og indbydende atmosfære. Kong Ludwig II af Bayern tilbragte meget af sin barndom her og havde en vision om at bygge et nyt slot oven på resterne af et gammelt middelalderfort, der engang stod her. Som konge havde Ludwig for længst realiseret dette ønske.

3. Neuburg Palace

München er en af Germany s bedste rejsedestinationer, der kan prale af en række slotte og paladser, der vil gøre din ferie uforglemmelig.

Dette imponerende kompleks var engang residensen for fyrstedømmet Pfalz-Neuburg, grundlagt i 1505. Det tjente som sæde for grev Palatine Ottheinrich og hans jævnaldrende - hertugerne af Julich, Berg, Neuburg og Düsseldorf. Dette barokke palads er fyldt med udsøgt kunst og historie. Højdepunkter inkluderer en betagende tronsal, soveværelse, arbejdsværelse og gårdhavefacade med bibelske scener i sgraffito-stil.

4. Munich Residenz

The Residenz
er et af Münchens mest fantastiske slotte og paladser. Oprindeligt et lille slot fra det 14. århundrede, har det udviklet sig gennem århundreder til et ekspansivt kompleks, der problemfrit kombinerer renæssance, barok, rokoko og nyklassicisme på storslået vis.

I dette palads finder du balsale, kapeller, gallerier, kongelige lejligheder og springvandsbaner dekoreret med overdådige malerier , skulptur og bladguld dekoration. Det kan prale af en eklektisk blanding af stilarter og historie, hvilket gør det til det ideelle rejsemål for kunstentusiaster. Fra 1385 til 1918 tjente dette palads som den officielle residens for Wittelsbachs. Det er kendt for sit antikvarium bygget i 1569 - Nordeuropas største renæssance-ceremonielle sal og en af dens tidligste tilbageværende dele.

5. Neuenburg Castle

Neuenburg Slot, der ligger på toppen af et bjerg med udsigt over Enz-floden, er et ikonisk slot med en utrolig historie. Et populært turistmål siden det 12. århundrede, det kan prale med en fantastisk udsigt over naturen. Det blev oprindeligt bygget af greverne af Calw-Vaihingen og senere ejet af den habsburgske kongefamilie. I dag fungerer det som et museum og en spændende destination at besøge.

Det indre af paladset er fantastisk, og det kan prale af flere værelser, der er åbne for besøgende. Et sådant rum, Steinerner Saal, kan prale af loftfresker af F. Zimmermann og dekorationer af Francois de Cuvillies.