Loading icon

Skønne Kreta, afslør dine hemmeligheder for os

En kompakt guide til dem, der skal slappe af på en græsk ø

Erfarne "vandrere" i fremmede lande har allerede haft mulighed for at sikre sig, at de farverige billeder af Katalog i et rejsebureau falder ikke altid sammen med realiteterne på stedet. I dag er emnet for vores "dissektion" the largest Greek island of Crete , vasket af det azurblå, turkisblå, akvamarin og smaragdfarvede vand i trioen af have: det libyske, ioniske og ægæiske hav. Området er utvivlsomt et malerisk stykke land, der fredeligt svajer på vandet i Middelhavet, er administrativt opdelt i 4 nomer (som distrikterne kaldes her): Heraklion, Lassithi, Chania og Rethymnon.

Hvilken man skal vælge til en ferie er et spørgsmål om ønsker og forventninger fra en ferie

Hr. Heraklion - han er overhovedet for alting. Transporttilgængeligheden er fremragende: her har du international airport Nikas Kazandakis og havnen, hvor færger fra Athens regelmæssigt ankommer, og alle fordelene ved hovedstadens infrastruktur og en galakse af attraktioner fra den minoiske civilisations arv til venetiansk pompøsitet . Fra Heraklions havhavn kan du tage på en dejlig rejse til den mystiske vulkanø Santorini, og i skraldespandene på KTEL-busstationen er der ruter til hvor som helst på øen. De mest populære feriesteder i nærheden er hensynsløse Malia, svimlende Hersonissos, stille og rolige "børn" Analipsi, Anissaras, Kokkini Hani, Stalida og endda den berømte hippiehavn i landsbyen Matala. Udvalget af priser for indkvartering har svinget i en bred vifte, fashionable 5 * hotelkomplekser vil koste meget, demokratiske 2-3 *, hvis de ikke praler af glans, så vil de helt sikkert tilbyde husly, seng og bord.

Lidt fjernt fra centrum og nogle steder minder om det italienske Venedig i Chania. Denne nome har sin egen internationale lufthavn i Chania og sin egen lille havn. Førende feriesteder: Platanias, Kissamos, Stavros, landsbyerne Sougia og Kolymbari. Regionen er berømt for sådanne naturlige kuriositeter som den charmerende ubeboede ø Gramvousa, the fortress of Agioi Theodori , Balos-bugten.

Du kan beundre de arkitektoniske kreationer af stenarkitektur i den antikke by Lissos eller i den antikke bebyggelse i Polyrinia. Generelt kan ferier på Kretas vestkyst beskrives som afsondret, afmålt og afslappet.

Den romantisk, lidt sentimental og frygtsom sjæl af øen er feriestedet Rethymnon. Dette hjørne af det subtropiske paradis er længe blevet nøje udvalgt af det boheme-publikum. Der er ingen vigtige transportknudepunkter i landsbyen; du bliver nødt til at komme fra Heraklion eller Chania. I en by med smalle, indviklede gader kan du altid finde et hyggeligt sted at drikke et glas kold frappe-kaffe med tykt cremet skum og beundre de omkringliggende landskaber.

I samlingen af attraktioner bør du ikke passere Fortezza-fæstningen, Rimondi-fontænen, moskeen af sultan Ibrahim. Blandt de feriesteder, der er højt værdsatte blandt turister: landsbyerne Bali og Skaleta, landsbyerne Agia Galini og Plakias.

Et væld af gamle ruiner, den berygtede ø Spinalonga, den luksuriøse luxury resort of Elounda , den betagende smukke by Agios Nikolaos - alt dette er strejf for portøren af Lassisti-nomen.

Geolokalisering - en duet af territoriet på Kretas nordlige og østlige kyster . Landsbyen Sitia har en færgemole, en marina og endda en lille civil lufthavn, Vitsendzos Kornaros. Ud over Agios Nikolaos, Elounda og Sitia vil rejsende gerne bo i bygderne Yerapetra, Myrtos, Sissi, Plaka og Kroustas.

Nær den nordlige spids af øen er drømmen for alle strandgourmeter - Bali-reservatet med en enorm plantage af vidtstrakte palmer , turkisblåt hav og en kyst med rigt gult fløjlsblødt sand.

En ærlig dom om Kreta kan opsummeres i et par linjer:

  • der er ikke mange strande på øen med en normal indgang til havet, stenblokke af alle striber og kaliber er skjult under vand hist og her skal du stadig lede efter et passende strandområde til en ferie med børn;
  • der er ikke noget at lave på Kreta, hvis turister ikke skal leje en bil, bundlinjen vil være doven " liggende sæler" på kysten, og dette hjørne af planeten skal studeres, overraskes og tages med hjem med et hav af lyse indtryk;
  • der er ingen problemer med mad på øen, i nogen værtshus, de vil fodre dig derhjemme og vil ikke opkræve fantastiske penge for det, en god bonus er et kompliment fra ejerne i form af en frugtkurv, dessert, et glas hjemmelavet vin eller et glas raki;
  • inden turen skal du helt sikkert studere oplysningerne om opholdsstedet: transport, infrastruktur, udflugter, strande, muligheder for ikke at møde skuffelser;
  • shopping i Kreta er behageligt, mangesidet og overkommeligt, pelsprodukter og fine smykker, tøj og sko fra kendte mærker og olivenolie, krydret stærk drik " Metaxa " og vidunderlig kosmetik, ingen går hjemmefra uden gaver;
  • at forsøge at opnå noget fra grækerne under siestaen i den varme årstid er nytteløst og taktløst efter lokale standarder, de vil hvile, sove i kulden og vende tilbage til deres pligter;
  • øboerne tager sig som alle grækere af religion, holder templer og klostre rene og tolererer ikke barbari fra rejsendes side i forhold til hellige klostre.

Ferier i Crete kan roligt kaldes held og lykke i turistskæbnen, hvis rejsende er klar til at acceptere de indfødtes regler og følge dem med respekt.