Loading icon

Knappe Kreta, onthul je geheimen aan ons

Een compacte gids voor wie op een Grieks eiland gaat ontspannen

Ervaren "wandelaars" in het buitenland hebben al de gelegenheid gehad om ervoor te zorgen dat de kleurrijke foto's van de catalogus in een reisbureau vallen niet altijd samen met de realiteit op het terrein. Vandaag is het onderwerp van onze "ontleding" het grootste Griekse eiland Kreta, omspoeld door de azuurblauwe, turkooizen, aquamarijn en smaragdgroene wateren van het trio van zeeën: de Libische, Ionische en Egeïsch. Het gebied, ongetwijfeld een pittoresk stuk land, vredig deinend op de wateren van de Middellandse Zee, is administratief verdeeld in 4 nomen (zoals de districten hier worden genoemd): Heraklion, Lassithi, Chania en Rethymnon.

Welke je kiest voor een vakantie is een kwestie van wensen en verwachtingen van een vakantie

Dhr. Heraklion - hij is het hoofd van alles. De bereikbaarheid van het vervoer is uitstekend: hier heb je de internationale luchthaven Nikas Kazandakis, en de zeehaven, waar regelmatig veerboten uit Athene aankomen, en alle voordelen van de infrastructuur van de hoofdstad en een heel scala aan attracties, van het erfgoed van de Minoïsche beschaving tot Venetiaanse pracht en praal. Vanuit de zeehaven van Heraklion kun je een heerlijke reis maken naar het mysterieuze vulkanische eiland Santorini, en in de bakken van het KTEL-busstation liggen routes naar overal op het eiland. De meest populaire resorts in de buurt zijn het roekeloze Malia, het duizelingwekkende Chersonissos, de rustige en ongehaaste "kinderen" Analipsi, Anissaras, Kokkini Hani, Stalida en zelfs de beroemde hippieparade van het dorp Matala. Het prijsbereik voor accommodatie is in een breed bereik veranderd, modieuze 5 * hotelcomplexen zullen veel kosten, democratische 2-3 *, als ze niet opscheppen over glans, dan zullen ze zeker onderdak, bed en tafel bieden.

p>

Enigszins afgelegen van het centrum en in sommige plaatsen die doen denken aan het Italiaanse Venetië van Chania. Deze nome heeft een eigen internationale luchthaven in Chania en een eigen kleine zeehaven. Toonaangevende resorts: Platanias, Kissamos, Stavros, de dorpen Sougia en Kolymbari. De regio staat bekend om natuurlijke bezienswaardigheden zoals het charmante onbewoonde eiland Gramvousa, het fort van Agioi Theodori, Balos Bay.

U kunt de architecturale creaties bewonderen van stenen architectuur in de oude stad Lissos of in de oude nederzetting Polyrinia. Over het algemeen kunnen vakanties aan de westkust van Kreta worden omschreven als afgelegen, afgemeten en ongehaast.

De romantische, ietwat sentimentele en timide ziel van het eiland is de badplaats Rethymnon. Deze hoek van het subtropische paradijs is al lang resoluut gekozen door het Boheemse publiek. Er zijn geen belangrijke vervoersknooppunten in het dorp; je zult uit Heraklion of Chania moeten komen. In een stad met smalle, ingewikkelde straatjes kun je altijd een gezellige plek vinden om een glas koude frappe-koffie met dik romig schuim te drinken en het omliggende landschap te bewonderen.

In de verzameling attracties, je moet niet langs het fort Fortezza, de Rimondi-fontein, de moskee van Sultan Ibrahim komen. Onder de vakantieoorden die hoog in aanzien staan bij toeristen: de dorpen Bali en Skaleta, de dorpen Agia Galini en Plakias.

Een groot aantal oude ruïnes, het beruchte eiland Spinalonga, het luxe luxe resort Elounda, de adembenemend mooie stad Agios Nikolaos - dit zijn allemaal details voor de portier van de Lassisti nome.

Geolocatie - een duet van de territoria van de noord- en oostkust van Kreta. Het dorp Sitia heeft een aanlegsteiger voor veerboten, een jachthaven en zelfs een kleine civiele luchthaven, Vitsendzos Kornaros. Naast Agios Nikolaos, Elounda en Sitia verblijven reizigers graag in de nederzettingen Yerapetra, Myrtos, Sissi, Plaka en Kroustas.

Nabij de noordpunt van het eiland ligt de droom van alle strandliefhebbers - het Bali-reservaat met een enorme plantage van uitgestrekte palmbomen, een turkooisblauwe zee en een kust met rijk geel fluweelachtig zand.

Een eerlijk oordeel over Kreta kan worden samengevat in een paar regels advies:

  • er zijn niet veel stranden op het eiland met een normale toegang tot de zee, stenen rotsblokken van alle strepen en kalibers liggen hier en daar onder water verborgen, je moet nog steeds op zoek naar een geschikt strandgebied voor een vakantie met kinderen;
  • er is niets te doen op Kreta als toeristen geen auto gaan huren, het komt erop neer luie "liggende zeehonden" aan de kust te zijn, en deze hoek van de planeet moet worden bestudeerd, verrast en mee naar huis worden genomen met een zee van heldere indrukken;
  • er zijn geen problemen met eten op het eiland en in elke taverne zullen ze je thuis te eten geven en er geen fantastisch geld voor vragen, een leuke bonus is een compliment van de eigenaren in de vorm van een fruitmand, dessert, een glas zelfgemaakte wijn of een glas raki;
  • voor de reis moet u zeker de informatie over het vakantieoord bestuderen: vervoer, infrastructuur, excursies, stranden, mogelijkheden, om teleurstellingen te voorkomen;
  • winkelen op Kreta is gezellig, veelzijdig en betaalbaar, bontproducten en mooie sieraden, kleding en schoenen van bekende merken en olijfolie, pittige sterke drank "Metaxa" en prachtige cosmetica, niemand verlaat het huis zonder geschenken;
  • proberen iets van de Grieken te bereiken tijdens de siësta van het hete seizoen is nutteloos en tactloos volgens lokale normen, ze zullen rusten, slapen in de afkoelen en terugkeren naar hun taken;
  • de eilandbewoners zorgen, net als alle Grieken, voor religie, houden tempels en kloosters schoon en tolereren geen barbaarsheid van reizigers met betrekking tot heilige kloosters.

Vakanties op Kreta kunnen gerust geluk worden genoemd in het toeristische lot, als reizigers bereid zijn om de regels van de inboorlingen en volg ze met respect.