Loading icon

De mest populære byer i Grækenland

Greece er en af Europas mest populære turistdestinationer. Landet har en rig og mangfoldig historie, hvilket afspejles i dets mange attraktioner og museer. Det er også kendt for at have nogle af verdens bedste strande og antikke ruiner, man ikke må gå glip af. Men hvor skal du tage hen, hvis du vil se disse attraktioner? Her er nogle af de mest populære byer i Grækenland:

Athen

Athens er hovedstaden i Grækenland og også dens største by med et storbyområde på over 3 millioner indbyggere. Athen, som er en central del af Balkan, danner et stort byområde med sine forstæder, hvilket gør det til det største byområde i Grækenland. Byen har været kendt som "den græske hovedstad" siden omkring 1890, hvor den blev udvidet af kong George I til at være større end nogen anden by på jorden på det tidspunkt (med undtagelse af Konstantinopel). Den blev opkaldt efter Athena (Minerva), som efter sigende var sprunget fuldt ud fra Zeus' hoved - selvom der er flere forskellige versioner af denne historie, der flyder rundt!

Athen har altid været en vigtig handelsstation for varer, der kommer til Europa via søvejene gennem Lilleasien; i dag tegner det sig for næsten halvdelen af alle turismeindtægter i Grækenland.

Chios

Chios er en ø i Det Ægæiske Hav, beliggende mellem Tyrkiet og Grækenland. Det er kendt for sin vin og ost samt sin rige historie. Byen Chios har været beboet siden oldtiden; det blev bosat af græske kolonister fra Euboea i det 8. århundrede f.Kr. I dag er det en af Grækenlands mest populære turistdestinationer – og med god grund: her er smukke strande!

Korfu by

Corfu Town er hovedstaden på øen Korfu og har en befolkning på 33.000 mennesker. Byen er et populært turistmål på grund af sin venetianske arkitektur, historie og naturlige skønhed.

Korfu Byen blev grundlagt af korinterne, der kom til at bo der, efter at de blev fordrevet fra deres hjemby af spartanerne i 657 f.Kr. Det blev hurtigt et vigtigt center for handel og kultur på det græske fastland og var en uafhængig republik under romersk styre (168 f.Kr. - 27 e.Kr.).

Heraklion

Heraklion , eller Heraclion, som det blev kendt i oldtiden, er Kretas største by og administrative hovedstad. Det har flere museer og arkæologiske steder, herunder Knossos Palace, som er et af de vigtigste minoiske paladser på Kreta. Byen har også en ortodoks katedral; en moske; en synagoge; to protestantiske kirker og tre katolske kirker.

Kalamata

Kalamata er en by i det sydlige Grækenland, beliggende ved Lelas-bugten og ved foden af Taygetus-bjerget. Den er en del af Messenia og er kendt som "olivens by" på grund af dens store produktion af olivenolie.

Byen blev grundlagt af dorianere ledet af Sparta, som ankom der omkring 1000 f.Kr. eller tidligere; de byggede et tempel dedikeret til Artemis (dorisk form: Artemisia), som blev et vigtigt religiøst centrum for det antikke Grækenland. Kalamata blev første gang nævnt i skriftlige kilder under byzantinsk tid som Kallithea (græsk: Kαλλιτηα). Navnet kan være afledt af en gammel minoisk by kaldet Kydonia eller måske fra ordet kalathos, der betyder kurv brugt af lokale bønder, fordi den var omgivet af omfattende olivenlunde, som producerede fremragende frugtkurve kaldet 'kalamatina'. Kommunen har et areal på 232 km2 (89 sq mi), mens dens befolkning nåede 50.823 indbyggere ifølge folketællingsdata fra 2011.

Nafplio

Nafplio er en by og kommune på Peloponnes, Grækenland. Byen ligger på Argolid-halvøen, på den østlige side af den Argoliske Golf. Nafplio er i dag hovedstaden i Argolis-præfekturet, en af Grækenlands 13 regioner.

Den moderne by sporer sine rødder til en gammel græsk koloni etableret i 471 f.Kr. i oldtiden af spartanere, der var flygtet dertil fra Sparta, efter at et oprør mod deres jævnaldrende var slået fejl (den såkaldte "doriske invasion"). Nafplio blev opkaldt efter Naufeles, en lokal helt, der døde under dette mislykkede oprør mod tyranni derhjemme.

Nemea

Nemea er en by i Grækenland, beliggende i Peloponnes-regionen. Det er berømt for sine vine og oliven, som produceres på de omkringliggende sletter. Nemea har været beboet siden oldtiden; arkæologiske beviser peger på, at beboelse starter så tidligt som i det 6. årtusinde f.Kr. I denne periode var det sandsynligvis en landbrugsbebyggelse snarere end en bystat som Athen eller Sparta var på det tidspunkt; det spillede dog en vigtig rolle i græsk mytologi ved at være hjemsted for en af Hercules' 12 arbejder (dræbte nogle ondskabsfulde menneskeædende løver).

I moderne tid er Nemea blevet populær blandt turister på grund af dens nærhed til både Korinth og Argos; disse to byer har fungeret som handelscentre siden antikken, så mange mennesker passerer gennem dem, mens de rejser mellem andre dele af Grækenland eller Europa/Lilleasien.

Rethymno

Rethymno er en by på Kreta, Grækenland. Det er hovedstaden i den regionale enhed i Rethymno, og den er også kendt som Vourkari ("grøn havn"). Befolkningen i Rethymno er cirka 40.000 mennesker.

De mest populære byer i Grækenland

Athen er hovedstaden i Grækenland og en af de mest populære turistdestinationer i Europa. Det har en befolkning på mere end 623 tusinde mennesker, men i sommermånederne stiger dette antal markant på grund af mange turister, der kommer fra hele verden for at besøge det.

Chios er en ø beliggende i Det Ægæiske Hav, nordøst fra Athen og tilhører gruppen af øer i Nordsporaderne (Nordsporaderne). Dens hovedby er Vessa, hvor du kan finde mange hoteller og restauranter langs havnen med smuk udsigt over Chios-bugten eller mod Lilleasiens fastlandskyst om natten, når alt er oplyst!

Korfu by (Kerkyra) betragtes som et af Grækenlands største turistattraktioner, fordi der er mange attraktioner her, såsom: 

  • Venetiansk middelalderborg bygget af italienere, der regerede Korfu indtil 1797;
  • Gamle havn, hvor besøgende kan nyde at ride på både gennem dets berømte kanalsystem;
  • Municipal Gardens & Botanical Park, som byder på eksotiske planter fra hele Grækenland, men også andre kontinenter.. osv., så glem ikke at besøge dette sted, hvis din rejse inkluderer at udforske byernes historie!

Vi håber, at denne artikel har hjulpet dig med at lære mere om de mest populære byer i Grækenland. Vi ved, hvor svært det kan være at vælge en destination, så vi ville sikre os, at vi gav alle de nødvendige oplysninger til at træffe en informeret beslutning. Hvis du leder efter et nyt sted at besøge eller udforske næste år, så vil vores liste forhåbentlig give dig nogle ideer!