Loading icon

Meest populaire steden van Griekenland

Griekenland is een van Europa's populairste toeristische bestemmingen. Het land heeft een rijke en diverse geschiedenis, wat terug te zien is in de vele bezienswaardigheden en musea. Het staat ook bekend om zijn enkele van 's werelds beste stranden en niet te missen oude ruïnes. Maar waar moet je heen als je deze attracties wilt zien? Hier zijn enkele van de meest populaire steden in Griekenland:

Athene

Athene is de hoofdstad van Griekenland en tevens de grootste stad, met een grootstedelijk gebied van meer dan 3 miljoen inwoners. Athene, een centraal deel van de Balkan, vormt een grote agglomeratie met zijn voorsteden, waardoor het het grootste stedelijke gebied van Griekenland is. De stad staat bekend als "de Griekse hoofdstad" sinds ongeveer 1890, toen het door koning George I werd uitgebreid om groter te zijn dan enige andere stad op aarde in die tijd (met uitzondering van Constantinopel). Het is vernoemd naar Athena (Minerva), van wie werd gezegd dat hij volgroeid uit het hoofd van Zeus was ontsproten - hoewel er verschillende versies van dit verhaal in omloop zijn!

Athene is altijd een belangrijke handelspost geweest voor goederen die Europa binnenkwamen via zeeroutes door Klein-Azië; tegenwoordig is het goed voor bijna de helft van alle inkomsten uit toerisme in Griekenland.

Chios

Chios is een eiland in de Egeïsche Zee, gelegen tussen Turkije en Griekenland. Het staat bekend om zijn wijn en kaas, maar ook om zijn rijke geschiedenis. De stad Chios wordt al sinds de oudheid bewoond; het werd in de 8e eeuw voor Christus bewoond door Griekse kolonisten uit Euboea. Tegenwoordig is het een van de populairste toeristenbestemmingen van Griekenland - en terecht: er zijn hier prachtige stranden!

Corfu-stad

Corfu-stad is de hoofdstad van het eiland Corfu en heeft 33.000 inwoners. De stad is een populaire toeristenbestemming vanwege de Venetiaanse architectuur, geschiedenis en natuurlijke schoonheid.

Corfu-stad werd gesticht door Corinthiërs die daar kwamen wonen nadat ze in 657 voor Christus door de Spartanen uit hun geboortestad waren verdreven. Al snel werd het een belangrijk centrum voor handel en cultuur op het Griekse vasteland en was het ook een onafhankelijke republiek tijdens de Romeinse heerschappij (168 v.Chr. - 27 n.Chr.).

Heraklion

Heraklion, of Heraclion zoals het in de oudheid heette, is de grootste stad en administratieve hoofdstad van Kreta. Het heeft verschillende musea en archeologische vindplaatsen, waaronder het paleis van Knossos, een van de belangrijkste Minoïsche paleizen op Kreta. De stad heeft ook een orthodoxe kathedraal; een moskee; een synagoge; twee protestantse kerken en drie katholieke kerken.

Kalamata

Kalamata is een stad in het zuiden van Griekenland, gelegen aan de Golf van Lelas en aan de voet van de berg Taygetus. Het maakt deel uit van Messenië en staat bekend als "de stad van de olijven" vanwege de grote productie van olijfolie.

De stad werd gesticht door Doriërs onder leiding van Sparta die er rond 1000 voor Christus of eerder aankwamen; ze bouwden een tempel gewijd aan Artemis (Dorische vorm: Artemisia) die een belangrijk religieus centrum werd voor het oude Griekenland. Kalamata werd voor het eerst genoemd in schriftelijke bronnen tijdens de Byzantijnse tijd als Kallithea (Grieks: Kαλλιτηα). De naam is mogelijk afgeleid van een oude Minoïsche stad genaamd Kydonia of misschien van het woord kalathos dat mand betekent die door lokale boeren werd gebruikt, omdat het werd omringd door uitgestrekte olijfgaarden die uitstekende fruitmanden voortbrachten genaamd 'kalamatina'. De gemeente heeft een oppervlakte van 232 km2 (89 vierkante mijl), terwijl de bevolking volgens de volkstelling van 2011 50.823 inwoners bereikte.

Nafplio

Nafplio is een stad en gemeente in de Peloponnesos, Griekenland. De stad ligt op het schiereiland Argolid, aan de oostkant van de Argolische Golf. Nafplio is tegenwoordig de hoofdstad van de prefectuur Argolis, een van de 13 regio's van Griekenland.

De oorsprong van de moderne stad vindt zijn oorsprong in een oude Griekse kolonie die in de oudheid in 471 voor Christus werd gesticht door Spartanen die daarheen waren gevlucht uit Sparta nadat een opstand tegen hun leeftijdsgenoten was mislukt Invasie"). Nafplio is vernoemd naar Naufeles, een lokale held die stierf tijdens deze mislukte opstand tegen tirannie thuis.

Nemea

Nemea is een stad in Griekenland, gelegen in de regio Peloponnesos. Het staat bekend om zijn wijnen en olijven, die op de omliggende vlaktes worden geproduceerd. Nemea wordt al sinds de oudheid bewoond; archeologisch bewijs wijst op bewoning vanaf het 6e millennium voor Christus. Gedurende deze periode was het waarschijnlijk een agrarische nederzetting in plaats van een stadstaat zoals Athene of Sparta in die tijd; het speelde echter wel een belangrijke rol in de Griekse mythologie omdat het de thuisbasis was van een van de 12 werken van Hercules (het doden van enkele gemene mensenetende leeuwen).

In de moderne tijd is Nemea populair geworden bij toeristen vanwege de nabijheid van zowel Korinthe als Argos; deze twee steden hebben sinds de oudheid gediend als handelscentra, dus veel mensen passeren ze terwijl ze reizen tussen andere delen van Griekenland of Europa/Klein-Azië.

Rethymno

Rethymno is een stad op Kreta, Griekenland. Het is de hoofdstad van de regionale eenheid Rethymno en staat ook bekend als Vourkari ("groene haven"). De bevolking van Rethymno is ongeveer 40.000 mensen.

De meest populaire steden van Griekenland

Athene is de hoofdstad van Griekenland en een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Europa. Het heeft een bevolking van meer dan 623 duizend mensen, maar tijdens de zomermaanden neemt dit aantal aanzienlijk toe vanwege de vele toeristen die van over de hele wereld komen om het te bezoeken.

Chios is een eiland gelegen in de Egeïsche Zee, ten noordoosten van Athene en behoort tot de Noordelijke Sporaden eilandengroep (Noordelijke Sporaden). De belangrijkste stad is Vessa, waar u vele hotels en restaurants langs de haven kunt vinden met een prachtig uitzicht over de baai van Chios of richting de kusten van Klein-Azië op het vasteland 's nachts wanneer alles verlicht is!

Corfu-stad (Kerkyra) wordt beschouwd als een van de belangrijkste toeristische plekken omdat er hier veel bezienswaardigheden zijn, zoals: 

  • Middeleeuws Venetiaans kasteel gebouwd door Italianen die tot 1797 over Corfu regeerden;
  • Oude haven waar bezoekers kunnen genieten van boottochten door het beroemde kanaalsysteem;
  • Gemeentelijke tuinen en botanisch park met exotische planten uit heel Griekenland, maar ook uit andere continenten... enz., dus vergeet deze plek niet te bezoeken als u tijdens uw reis ook de geschiedenis van steden gaat verkennen!
  • >

We hopen dat dit artikel je heeft geholpen meer te weten te komen over de populairste steden van Griekenland. We weten hoe moeilijk het kan zijn om een bestemming te kiezen, dus we wilden er zeker van zijn dat we alle informatie verstrekten die nodig is om een weloverwogen beslissing te nemen. Als je op zoek bent naar een nieuwe plek om volgend jaar te bezoeken of te ontdekken, dan geeft onze lijst je hopelijk wat ideeën!